Популярни снимки за

Всички снимки
Искам да попитам някой въпроси за панорамата. Реших да се пробвам. Избрах си един квартал на София (Овча Купел), сложих апарата на статив, отворих прозореца, пуснах го на ръчен режим и фокус на безкрайност и направих 5 кадър-а. Проблема обаче е, че въпреки че бяха един след друг веднага правени експонацията и WB не са еднакви :(
И после като ги залепих ... си личи къде са съединявани. Има ли някакъв начин, като дам един от тях за пример, да оправи WB i експонацията по него? Или някакъв начин, различно от това да си играя на ръка със всеки, докато ми съвпадне цвета на небето?
Добре е да правиш колкото се може повече последователни кадъра на по голямо фокусно разстояние.Избягвай да съединяваш кадрите в самите им краища,тъй като се получава изкривяване и понякога няма да ти съвпаднат.Цветовете могат да се коригират по няколко начина .Аз най често използвам следния:
1.След като доближа един до друг кадрите от палитрата chanels изравнявам цветовете на отделните канали(RGB)
2.Кликвам върху червения цвят(red),натискам ctrl+L за да избера levels и с горния плъзгач се старая да изравня двата кадъра.
Това го повтарям за синия(blue) и зеления(green) цвят.Ако останат следи от сглобяването на кадрите, вземам 100-150 пикселова гума(eraser) и минавам по самите ръбови където се съшиват кадрите.
УСПЕХ!
nasko_ ,полезно
Благодаря ти, Наско. Ще експериметирам. Съших една от 3 кадър-а, ама ме е срам да я покажа. Ще опитвам още
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола