Популярни снимки за

Всички снимки

Nikkor 18-200mm, ТЕСТ от Борис Бишков - Borovinka

Тест на AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G ED
Автор: Борис Бишков - borovinka

http://www.4coolpics.com/publications.php

Редактирано от администратор , 26.10.2007 12:12:12

Ако мога да вметна нещо като лек "недостатък" - трудно се намира на пазара Човек трябва да се въоръжи с огромна доза търпение, докато му го доставят.
Много професионално от страна на Плам и Боря...., но все пак Никкор )))))))))))))),
следвайте КАНОНа !
Специални благодарности за vadin и Пламен за предоставената техника !!!

Как успя да го намериш, тук където и да го търсиш никой го няма и казват чак в края на годината. Интересно дали приема телеконвертор или много ще го деградира
Моля те да ми кажеш кой ти е казал че ще го има чак в края на годината.
Този обектив пристига и се продава по няколко броя всяка седмица.Обади се на 8500350 и порачай.Цената му е 1299 лв. с ДДС.
Като всички зуум обективи,и този не се препоръчва да се използва с телеконвертори.
В жаргона на оптиката(видео,фото,кино) ще срещнеш често израза "prime lens".Това е обектив с непроменливо фокусно растояние("твърд").Другите са зуум обективи.Навсякъде(дори и в упътването на телеконвертор),употребата на телеконвертор се споменава само с prime обективи.

Редактирано от автора , 30.05.2006 19:31:44

Благодаря 35мм, ставаше дума че никой го няма в наличност в щатите, което е трудно да си го представи човек, но наистина навсякъде е изразходван и чакат да им запълнят поръчките преди края на годината (!) Хората които са успели да го купят първоначално ги препродават в ebay за $900 и нагоре.
Хубаво нещо, определено ми беше интересно, защото имам обектив Сигма 18-200 (Канонски), от който съм много доволен, въпреки че някои "разбирачи" даже ми се присмиваха, като си го взех. Не е лошо, ако е възможно, да се направят сравнения между двата обектива.
Идеята е добра, остава фирмите, които търгуват с тези марки да реагират положително и адекватно.
най накрая го намерих с голям късмет! Иначе повечето фотографи тук седят по списъци 6 месеца докато го получат. откакто го купих обаче не е имало един слънчев ден. Затова реших да го закарам до зоологическата градина в маями. Деня беше облачен и дъждовен. Повечето снимки ги направих на 135 или 200мм и скорост 1/125 до към 1/30. Качил съм половината снимки на галерия, останалите като намеря време:
http://www.pbase.com/icholakov/18200vr

Редактирано от автора , 06.07.2006 23:03:32

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола