За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Zdraveite, nov sam v saita i foruma i bih jelal dame posavetvate kakvo trqbva da si kupq kato oborudvane . Razpolagam s Panasonic Lumix FZ7 . Interesuva me kakvi filtri (i za kakvo se izpolzvat) i kauv obektiv e hubavo da si vzema (Ako e vuzmojno da mu se sliji drug obektiv) .
P.S. Imam naistina golqmo jelanie da se osavar6enstvam v tazi oblasi i 6te sam blagodaren ako mi dadete linkove kam temi v koito sa obqsneni nqkoi osnovni pohvati .
Blagodarq predvaritelno !!!
P.S. Imam naistina golqmo jelanie da se osavar6enstvam v tazi oblasi i 6te sam blagodaren ako mi dadete linkove kam temi v koito sa obqsneni nqkoi osnovni pohvati .
Blagodarq predvaritelno !!!
Обектива не му се сменя, филтри можеш да си вземеш. Трябва само да видиш каква големина е. Аз ти препоръчвам поларизиращ филтар за снимки на открито, евентуално можеш да си вземеш и софт филтър но мисла че за момента няама да го оцениш.
П.П. Имаи предвид че и аз съм лаик в тази област.
П.П. Имаи предвид че и аз съм лаик в тази област.
Редактирано от автора , 04.06.2006 22:05:14
Апарата който си си взел никак не е лош и първото което трябва да направиш е да му разучиш всички функции.
Има различни режими на работа,добре е да прочетеш повече за бленда,скорост,исо и постоянно да правиш опити и да снимаш при различни светлинни условия(през деня,през ноща и т.н).
За обективи не мисли зашото няма как да го сменяш,поне на този модел.
Има различни филтри(поляризационен,UV,неутрален, и т.н),но за да си закупиш трябва да провериш какъв е диаметъра на обектива и дали въобще може да се навие подобно нещо.На FZ20 и FZ30 знам,че може,но за твоя модел апарат не съм сигурен.
Добре ще е да прочетеш товаhttp://photo-forum.net/ebook/start.htm,не е кой знае какво но за човек който за първи път хваща цифров апарат е достатъчно.
В този сайт има и доста публикации за обработка на снимки,как се правят нощни снимки и все полезни статиики,добре е да ги прочетеш,със сигурност ще са ти от полза.
Успех!!!
Има различни режими на работа,добре е да прочетеш повече за бленда,скорост,исо и постоянно да правиш опити и да снимаш при различни светлинни условия(през деня,през ноща и т.н).
За обективи не мисли зашото няма как да го сменяш,поне на този модел.
Има различни филтри(поляризационен,UV,неутрален, и т.н),но за да си закупиш трябва да провериш какъв е диаметъра на обектива и дали въобще може да се навие подобно нещо.На FZ20 и FZ30 знам,че може,но за твоя модел апарат не съм сигурен.
Добре ще е да прочетеш товаhttp://photo-forum.net/ebook/start.htm,не е кой знае какво но за човек който за първи път хваща цифров апарат е достатъчно.
В този сайт има и доста публикации за обработка на снимки,как се правят нощни снимки и все полезни статиики,добре е да ги прочетеш,със сигурност ще са ти от полза.
Успех!!!
За да коментирате, моля, влезте в профила си!