Популярни снимки за

Всички снимки

Фото пленер в дивото

От известно време ми се върти 1 мисъл в главата. Ходили ли сте на фото пленер с палатки в планината и колко от вас са склонни да го направят? Защото аз от 26 години ходя само с палатка в дивото и мисля, че за някои от вас може да е интересно. Моля да отговарят само хора, проявяващи интерес към такова начинание!

Редактирано от администратор , 17.06.2006 23:55:34

Аз съм първия записал се!
Аз съм ЗА - ама само като сметнем че има много БУБИ, Мравчици, тук таме по някоя допълнителна гадинка, няма топла вода и WC, хладилник и т.н. - държа да ти кажа че ще сме мноооого МИНОРЕН СЪСТАВ
Идеята ми допада!
Само трябва да може да се стига с кола до мястото на нощуване, че иначе като се знам ще трябва да ползвам статива за палатка
Подкрепям!
Аз и без това най-често така съм ходил, по-рядко на хижи, хотели и други екстри ...
Повече яснота ще имам след вторник – 13 юни. А и трябва да се позадържи топло, та да изсъхне земята, дърветата по земята (за огън) и неща от такъв род. Мисля, че възможни дати за ходене са 16-18 юни, но това подлежи на промяна. Нищо не е задължително, ще отидем в приемливо за повечето (най-добре всички) мераклии време.
AGISOFT – преди години 1 глиган посети лагера ни. Бубите и гадинките са бял кахър! Броя на хората не гарантира удоволствието от прекарването (си мисля).
nasko – хубаво и интересно е, че се намери допирна точка.
Следва СПИСЪК НА НЕОБХОДИМОТО ОБОРУДВАНЕ:
ФОТО ТЕХНИКА – ясно.
ПИТИЕ – 50% повече от предполагаемото. Носенето на бира е въпрос на личен избор избор, но не е особено хитро.
ОБУВКИ – здрави и надеждни.
ЧОРАПИ – 2 чифта над необходимото. Ако обувките пропускат – повече и се надявайте да не ви потрябват.
ТОПЛИ ДРЕХИ – обличане тип “луковица”. Повече слоя дрехи, които да се събличат или обличат в зависимост от нуждата.
ФЕНЕРЧЕ - челник е най-добре.
ПАЛАТКА – не е необходимо всеки да има, но трябва да се предвиди място за багаж, демек – в 1 триместна могат да спят 2ма души + багаж. След като има яснота за броя хора и наличните палатки ще се разпределим.
ПРЕВЪРЗОЧНИ МАТЕРИАЛИ – добре е да се предвидят лепенки за евентуални пришки.
СПАЛЕН ЧУВАЛ – ясно
ЛЕЖАНКА (шалте, унтерлаге) – никой да не си мисли, че може да мине без това. Ще му се види безкрайна и кошмарна нощта.
СПИСЪКЪТ ЩЕ СЕ ПОПЪЛВА! ДОБРЕ Е ТОВА ДА СТАВА И ОТ ВАС.

Редактирано от автора , 09.06.2006 14:51:08

След прочитане на горния пост започвам да си мисля че вече говорим за поход с планински преходи. Нещо като екскурзионно летуване. Идеята е много вълнуваща, но за сега за мен и мойте хора е неприложима тъй като дребните елементи още не стават за целта.
Това, което трябва за няколко нощи трябва и за 1 или 2. Ако "дребните елементи" са дечурлига, не може ли баби да се заемат с нещата?
Точно за децата иде реч и бабите са неприложими, затова ние поне за сега в това начинание ще трябва да сме само странични наблюдатели.
Жалко!
Примус
ръкавици и шапка за по - зиморничавите
ракия
Accept, бате! С тоя списък ако си спал на палатка за повече от една нощ и то по принуда, ела ми се похвали
si111, помолих да отговарят само заинтересувани. Елементарно е да се сетиш, че ако спиш по принуда, няма да носиш нещата от списъка. Смей се колкото искаш. Това, че не си мръднала по-далеч от ведомствена станция, си е единствено твой пропуск.

Редактирано от автора , 10.06.2006 10:04:51

Accept, знаеш че мога да ти отговоря, но ще ти го спестя, приятелю, от уважение към другите съфорумци, които ще влязат да четат поредното ти празнословно теоритизиране.
И аз бих се включила, но ме притесняват датите които сте обявили, не е ли много рано за такова приключение? Краят на юли, началото на август мисля ще е по-добре.
C liusiga се договорихме, при лошо време до средата на другата седмица да се организира еднодневен фото поход по Лозенската планина в събота (17 юни). Най-дългосрочната прогноза, която съм намерил, е за до вторник - същото време. Мисля, че това предложение е по-реално изпълнимо и приложимо за повече хора, а ще можем и да се опознаем. Лозенската планина се простира по NE бряг на р. Искър, посока N, започва от язовир Панчарево и достига до язовир Искър. Най-висок връх е Лалина Могила 1188м. Планината е ниска, зелена, вероятно влажността ще е по-висока, поради дъждовете и предимно широколистната растителност. Твърде е вероятно да ни съпътстват понякога комари.
kozmo - не пречи и тогава да се направи нещо такова.

Редактирано от автора , 10.06.2006 14:16:01

Аз открих сезона на палатките още през април . С този списък се правят 2 седмици без проблем.
Освен този пленер може и един тук да се направи , но към края на юли.

Поздрави
vladimir666 абсолютно си прав. Но ми се ще да се позапознаем първо и после да уговаряме подобни начинания. Все още няма крайно решение за нищо, само съм предложил възможности, за да проуча интереса.
МАРШРУТ ЗА ЕДНОДНЕВНО ХОДЕНЕ НА ЛОЗЕНСКА ПЛАНИНА - Кокаляне, в посока Е тръгваме по заобиколен път към Ловна Хижа. Върви се предимно през гора, като по пътя има полянки. Пътя е 1час и 40 минути. Връх Берберника остава вляво (N посока). Връщането е за около 40 минути по краткия път. Денивелация от р. Искър - 300 метра.
Tazi godina vremeto se bavi s okolo 2-3 sedmizi nazad ...hubavo vreme za planinski prikluchenija se ochertava da e avgust-nachaloto na septemvri ! Vse pak ako se resh da se predprieme podobno nachinanie, Vi suvetvam da posetite tozi sait i da prochetete njakoi neshtiza : http://pss.bglink.net/advises/preporaki.html !!! V planinata vsichko minava dobre ako e dobre premereno i obmisleno ! Inache idejata e gotina ...gore moje da se napravjat chudesni snimki ,a i trupkata e nepovtorima!
ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО
В четвъртък и петък валежи са възможни предимно в източните, след обяд и в планинските райони. Температурите слабо ще се повишат. В края на седмицата ще настъпи подобрение на времето. Валежи са малко вероятни. Максималните температури ще бъдат между 25 и 30°.
По-точна от тази прогноза в България няма. При това положение, мисля, че може да се отиде на Лозенска планина за 1 ден, стига с liusiga да се уговорим, защото той ще води. Маршрута е през 1 пост нагоре.

Редактирано от автора , 13.06.2006 19:56:34

Бих искал и аз да дойда, ама...
завиждам ви...
СЪБОТА - Среща на последната спирка на автобус №1 в Кокаляне в 10 часа. Аз ще съм с тъмно зелена раница. Ето и тел.

Редактирано от автора , 17.06.2006 22:38:02

Моля, админът, ако счете за правилно, да изтрие тази тема, поради загуба на давност! Благодаря!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола