Популярни снимки за

Всички снимки
Случка от преди минути, разбуни в мен смесени чувства. Дадох си мнението за снимка, която се намира в топ 20 на сайта. Веднага бях порицан кратко от субект, явно близък със автора на снимката. Изтрити бяха веднага коментарите ми, и не само мойте а и на съфорумец който също не разбира от дребни и пошли думи. Защо искам да питам това се случи ? Защо някои не могат да приемат критика. Защо негативните мнения за дадена снимка, могат да се трият. Логнал съм се, дал съм коментар. Не съм анонимен.

http://4coolpics.com/show.php?id=25493
това е снимката. нека всеки (понеже съм сигурен, че всеки я е гледал), да даде коментара си отново но в тази тема. ICQ пропаганда, коментари под Вашите снимки, какво харесахте тук ?
Не бих се занимавал с това, но определено отношението на автора и още един такъв, е повече от високомерно. Защо се трие критиката? Защо никой не я приема ?
хаххаха и какво се получи в крайна сметка. Някой говори на някой, но на кого. За какво ? Постъпката е смешна
Не за първи път ми трият коментари. Въпрос на интелект, но някои потребители не понасят критика - задължение е да има или хвалебствие, или нищо. Отново бяха цензурирани само някои коментри, останалите седят. Нормално явление, наследство от остарели бюрократични порядки - или блюдолизане или тояга, място за критика или за мнение, различно от ласкателства няма. И отново искам да изтъкна - не целя да обидя някого, но подобни постъпки са елементарни, а както знаем "Битието определя съзнанието".
Аз не се сърдя за това, че коментара ми беше изтрит, нормално е - липса на аргументи и речитатив за адекватна реакция след невротичен изблик с явен елемент на пристрастие и нездрава дребнавост. Вербална агресия, но породена от какво? Фройд има подобна теория, но надали...
Все пак сайта е публично място, направено с точно такава цел - обсъждане на качените снимки. Логиката ми води до там, че след публикуване на снимки тук потребителя е съгласен снимките му да бъдат оценявани от останалите посетители в двете посоки - похвали и критика. В природата понятието "идеално" и "абсолютно" са относителни. И все пак освен забавлението с фотография остава и едно друго забавление, та даже и повече - гореспоменатия цирк, който е непрекъснат и клоуните са повече от публиката
мдаааа на никой не му се занимава с критика.
BOZO,този път мисля,че коментарите бяха изтрити от автора-той е избрал какво да махне,какво да остави,нали админът даде тази възможност. (Може би трябваше да остава следа-че "Коментарът е изтрит от автора/админа..."т.н.)
fundamental,ако не си схванал досега:тук се гласува И заради личностите,публикуващи снимките си.И аз съм сред тези-имам и калпави снимки,но хората пак гласуват за тях.Първо "работиш"да си създадеш име,после името "работи" за теб.
Да де jordan, знам, че автора изтри определени коментари. Шокира ме липсата на някакъв нормален диалог.
Относно създаването на име - всеки трябва да е наясно, че конкуренцията ражда качество. Изграждаш име/бранд на базата на критерия качество. След известно време името на автора се асоциира с качество на продукта - тогава вече само по име можеш да консумираш/гласуваш, тъй като в потребителя e изградено убеждение, че зад името седи качествен продукт. Което е диаметрално различно от това да изградиш име, след което да събираш дифаулт вот под каквото и да е. Надявам се, че ме разбираш и няма да се нацупиш и да храниш горката ми майка заради тези мои възгледи
BOZO,съвсем ми е ясна ситуацията,няма какво мен да убеждаваш
е ни така, ни онака
"дайте права да трием!"
"олеле! изтриха ми коментара!"
Няма пълно щастие!
на мен не ми е ясно "името". какво значи да си направиш такова. от "фотографии", постинги, присъствие в сайта, приятелство. Не разбирам с какво точно ТИ джордан си автор с име. Наистина не разбирам. Обясни ми. Къде е целта на сайта ?
Вижте, явно тези които ме разбират са малко, а още по малко са тези от малкото които ще ми отговорят. Не искам да обиждам никого, не си чеша и езика просто ей така. Които има желание да коментира, ако не

Редактирано от автора , 01.08.2006 12:40:15

Амиииии, ако погледнеш нещата по-надълбоко ще видиш, че освен да си чешем езиците няма какво повече да направим. Абсурдно и непостижимо е да се сложи всичко в смислен и справедлив ред. При такъв човешки ресурс какъвто има в сайта, където всеки е дошъл доброволно и може да се разчита единствено на личното му самосъзнание ... нещата са просто невъзможни. Затова сайта е преди всичко за забавление. Важното е да снимаме и това да ни носи удоволствие. Неприятно е да четем грозни и обидни думи било под снимките, било във форума, а колкото до критиката и с нея и без нея снимката си е все същата. Има хора на които критиката им помага и я приемат. има и други, за които това не е така. Просто въпрос на различна нагласа. Тук не сме в някакво училище по фотография където на всеки трябва да му се паказват и силните и слабите страни, да се гонят някакви оценки или резултати. Оценъчната система е просто един вид отразяване на внимание към автора, а не някакво признание за качество или заслуга. Дори само за един ден да се погледнат снимките веднага се забелязва, че гласовете не са в пряка връзка с стойността на снимката. И няма и как иначе да бъде. Много неща зависят от случайния фактор кога е качена снимката и съответно колко хора могат да я видят, защото всеки един от нас си има достатъчно ангажименти и малко свободно време в което да се разсейва тук. Така, че снимка качена във време когато има много малко хора в сайта ще получи много по-малко гласове от такава, която се качва гогато сайта е пълен. Това е съвсем нормално и по никакъв начин не прави едната снимка по-добра или по-лоша от другата. Оценката е въпрос на случайност и субективност и трябва да се приема само като такава. Не можем да искаме нито снимките с повече гласове да са без забележки, нито да се подчиняват на определени правила или вкусове.
Така, че в крайна сметка нека бъдем толерантни както към вкуса така и към разбиранията на другите, за да бъдат и те толерантни към нас.

И понеже въпроса тръгна от критиката - има специална галерия за това, където авторите качват именно с идеята да научат грешките си. Освен това когато даден автор не е спрял коментарите винаги може да ми се напише критичен коментар, а това дали той ше го одобри или не е преди всичко право на личен избор и когато се отнася до негова снимка според мен е напълно в правото си ако нещо не му допада да го изтрие. Насила хубост не става, а и убедена съм , че има достатъчно автори, които с охота биха приели смислената критика, така че нека не правим от инцидентните случеи проблем. Лично на мен когато ми се случи подобно нещо просто си правя изводите и не насилвам нещата, защото няма абсолютно никакъв смисъл за никого от това да дълбаем в областта кой какво харесава или нехаресва и защо го прави.
Така, че fundamental щом ти се критикува - действай! Няма лошо, стига да се спразва добрия тон, а пък това, че някой не харесал критиката си е негова работа. Махваш с ръка и обръщаш внимание на дригите, на които наистина би могъл да си полезен.
И както е казал котарака Леополд - "Ребята давайте жим дружно!"
Браво на "Вечна любов" за изчерпателния анализ на сайта, авторите в него и техните различни типажи. Пределно ми е ясно, че не може да се разбереш със всеки. Изразих учудване за високо оценена снимка и не виждам нищо нередно в това. Подразних се от реакцията и на автора и на явно негови близки. Не бих си позволил да нападам някого без основание, причина и т.н. Това все едно да ви пишат под ваша снимка " не разбирам еди какво си", " не ми харесва еди какво си" .... и да отвърнете на това със дребни обиди. Че и нападат по трима
Ще те цитирам ... "Така, че в крайна сметка нека бъдем толерантни както към вкуса така и към разбиранията на другите, за да бъдат и те толерантни към нас." :))

От доста време посещавам няколко подобни сайта и знам колко безсмислени са тези спорове. Може би все пак някой, някъде си взима бележка
Как отговора ми отиде преди въпроса
че и забележката към него
Изцяло заставам зад изказването на loveforever
Лъвче, добре казано!

Има една приказка, че на човек няма смисъл да се обяснява – или ще те рзбере от половин дума (предразположен е да попие знание, има усет), или няма да вдене въобще (не схваща, няма сетивата и усета, може би не е още натоя етап). Та според тая приказка усилията са напразни! Или с едно намигване си "в мишената", или "мишената се не види изобще"!

Но най-малко от всичко учи заядливия или злепоставящ тон, злъчността отблъсква и "мишената" се затваря като охлюв в черупка. Така че ако имаш добронамереност, свиркай си и се хили – който има нужда сам ще те помоли за съвет.

А иначе лъвчето е права – според друга една приказка: „Случайностите и настроенията управляват света." Та нашия сайт ли с всичките му класации!

Редактирано от автора , 01.08.2006 15:06:16

loveforever: "Война и мир"
loveforever
анд лове4еверибоди
Ха, вече си мислех, че няма никой в сайта... но щом "старата песен - на нов глас" се запя... става готино .
Дружно, братя, българи...!
Дани, добре казано (как имаш толкова време, нерви, търпение и мъдрост да напишеш всичко това? Браво!)
Дани и от мене!!! Няма какво да се добави, дано обаче го прочетат внимателно и се опитат да го осмислят и разберат!
Re: ТЕНДЕЦИОЗНОСТ
От: vadin
Дата: 01.08.2006 15:01 Отговори

Изцяло заставам зад изказването на loveforever

..................................................
и пред него !
Изтървал съм нещо! Както и да е! Друго ще се появи, но със своеволното триене на коментари от автора (който и да е той) не съм съгласен. Или с коментари, или без. Опции от вида "Хвалете ме уста" не са по вкуса ми. Въпрос на лично достойнство за всеки автор е да оставя ВСИЧКИ коментари под снимката си.
Accept напълно съгласен с теб. За анонимни такива нека има опция за нежелание, но при положение, че съм се "подписал" под снимката, не би трябвало да могат да се трият.
Интересно ми е да чуя в случея, какво бихте препоръчали на "самовлюбен" юзър, които смята, че снимките му са перфектни и че за тях трябва да има само хвалби?
- да напусне форума
- да си изтрие снимката
- да мрънка и да се оплаква
- нещо друго

Не си мислете, че на мен ми харесва да се трият коментари. Лично аз никога не съм трила коментар и не бих изтрила, (освен ако не е нещо което е много грубо и има някакви много негативни странични последици), и да си призная изобщо не ми идва наум какво би могло да бъде подобно нещо. Мисля, че коментарите отразяват преди всичко онзи който ги пише и когато някой поставя неуместни отзиви то той преди всичко резили самия себе си. Обаче независимо от това света е пълен с хора, на които егото е твърде силно, живеят с илюзии и в техен измислен си свят. Трябва ли да ги отблъснем само заради това или трябва да им налагаме условия, от които те рано или късно ще избягат?
Лично за мен е много по-показателен факта с изтриването на коментар, отколкото онова, което е пишело в самия него, защото една критика може да е основателна, може и да не е, може да показва определени недъзи на снимката или неумения на автора, но впечатлението, което създава даден човек с нетърпимостта си към определени неща винаги говори зле за самия него.
В заключение ще кажа само, че според мен и без да се вадят "кирливите ризи" на някого на показ пак си се вижда той колко пари струва и затова споделям идеята за повече търпимост и толерантност. Така макар и с определени петънца сайта и обществото ни ще бъде по-шарено и много по-приятно местенце.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола