Популярни снимки за

Всички снимки

Как се снима храна?

Дайте съвет! Предложиха ми да снимам за менюто на един ресторант, каква светлина е подходяща, обектив? Някой снимал ли е подобно нещо и има ли някакви специфични неща? Всеки съвет ми е добре дошъл!

Редактирано от администратор , 26.10.2007 14:36:03

Нямам опит в тази насока, но мисля, че метода "проба-грешка" би помогнал много. В смисъл най-важното е храната да изглежда привлекателна и апетитна. Взимаш си вкъщи нещо примерно и пробваш как ще стане най-сполучливо в смисъл със или без светкавица за да няма нежелани отблясъци или за да ги има ако помагат. От какво разстояние и при какво фокусно разстояние най-хубаво изпъкват. Ако в менюто ще се ползват целите снимки е важно фона да е подходящо подбран така, че да подпомага на визията на блюдото, а не то да се губи в него. От друга страна ако фона ще се маха и ще се ползва само изрезка на ястието то трябва да е едноцветен и контрастен( не бял, за да не преекспонира или да не лъже меренето) за да може лесно после да се отстрани.
Това бяха малко мои разсъждения. Ще се радвам ако има полза
Добре е да имаш предварителна идея как искаш да изглежда всеки кадър.
Разгледай различни менюта спри се на детайлността на кадрите и съм сигурен,че ще ти минат доста идеи,но не копирай всичко дословно.
Мисля,че и проба-грешка,както би помогнало,така би и попречило,тъй като в едим момент може да се окажеже ,че имаш много кадри и идва затруднението кой да избера.
Поне на мен ми се е случвало.
Поздрави!!!
Имам познат които си прави сам менюто, (ако има желаещи мога да кажа заведението, засложава си да се види и менюто и заведението и храната :) )тои го прави с 2 софтбокса, апарата му е съпонерка с зуум но тои го ползва някаде около 50мм. И после с фотошопа, корела и ... прави самото меню. Та тои ползва вградената светкавица в "запълващ режим" и софтбоксовете (2бр.) и статив.
Много ви благодаря!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола