Популярни снимки за

Всички снимки
Molia da me osvetlite sto e tova Crop vav fotogtafiyata?

Редактирано от администратор , 26.10.2007 14:13:47

Cropping:
Photo editing technique where a part of a photograph is removed.

http://www.dptutorial.com/glossary/
На българския език, който, уви, малко хора използват, най-близкия термин е "отсечка". Отсечката е прекадриране на кадъра - отстранява се ненужното, което е било заснето. Стректно погледнато, за отсечка се говори тогава, когато формата на кадъра не се вмества в никакъв общоприет формат. В по-широк смисъл, може да се използва и като българския аналог на "CROP", но понеже, както казах по-горе, малко българи знаят български и говорят на него, всички възприемат англоезични термини, за да изглеждат по-малко неуки.
Blagodaria Vi za dotuk podnesenata informartzia, zapazvam si pravoto da pitam oste!
I razbira se, kato se varna v Bulgaria, koiato si mi e lubimata tatkovina, ste pisha i az na kirilitza, makar ce pisha dosta po-bavno na neia, no nishto!
Mikky, драги Вуте,
Пишем ти бавно, оти те знам, че не моеш да четеш бързо...
Greshish, dragi mi Dexter, jelaesh li da ti izpratia kopie ot diplomata si za sredno s uspeha mi po literatura, ot izpita mi po literatura i ot niakoia ot stihosbirkite mi?!

Mislia, ce opitite ti da prevarnesh moiata tema v jelanie za zayajdane na drebno, prosto pri men niama nikakav shans. Sas seliaci prikluchih da se (!!!) zanimavam otdavna!

Jalko che si dobro forografche!

Редактирано от автора , 11.09.2006 12:08:14

Вие двамата лична заигравка ли имате, или Мики не носи на майтап?
Accept, ne e licna zaigravka, prosto i az kato teb si proyavih drugata strana na haraktera, tova mi se slucva i na men, da izbuhna virtualno ili kakto proctoh tvoe izkazvane v chata: da izvadish manarata....
В случая dexter се майтапи и (дори аз) не мисля, че трябва да се върти манара. С остри думи трябва да се атакуват принципни противоречия или проявления на грубост, а аз не виждам такива, но - ти си решаваш.
Язе исках да кажем, че трудно и бавно четем на шльокавица и затова ако може да не пишеш толку бърже...
Dobre, priemam!
Хеле ако приемеш да пишеш и на кирилица цена нема да имаш
Ama zasega ne moga, tay kato tuk niamam kirilica.
Mikky искаш ли да ти изпратя една фонетика ???
po dobar variant e da si istegli :)
V_Power, blagodaria ti, no tuk sam neshto kato gost na tozi komputar i za momenta shte karam na latinica, a skoro se vrashtam v tatkovinata, taka che shte moga da pisha i na kirilica!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола