За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
iskam da popitam otskoro se interesuvam ot fotografiq imam canon digital ixus 55 imam li nqkakvi shansove da postigna dobri rezultati s nego makar 4e mai nqmam shtoto ni6to ne razbram :{{{?:P
Невероятни неща ,можеш да постигнеш с него !!!
ami sigurno obache ima 1 mn golqm problem 4e sam mn na4inaesht ai ni6to ne razbiram i si kupih 1 kniga ama pak ne se polu4ava i iskam da namerq nqkakuf kurs ama mai tuk v bs nqma i nz kak da stane si4ko;[[
Няма ли я онази особена тръпка, която прилича на усещането, като си бил влюбен в онова момиче в 6 клас нищо няма да се получи. Ако не виждаш света около теб по особен и малко странен за всички останали начин нищо няма да се получи. То или е в теб, или го няма. Какво усещаш като хванеш апарата? Страх от това, което ще направиш или си сиурен и знаеш още преди да си видял на дисплея, че кадъра се е получил точно както трябва?
Значи първо ще ти трябва някакъв опит с машинката, приблизително около 5000 кадъра, за да разбереш какво може и какво не. Накрая малко помага шопа, но ако почнеш да наблягаш на него ставаш аниматор, не фотограф.
После ще ти трябва ясна идея за това, което снимаш - ракурс, търсен ефект, основен акцент и много други неща, които ще трябва да определяш за части от секундата.
Накрая ще трябва да разбереш разликата между снимка и фотография.
Тези неща стават бавно, с течение на времето.
Има една книга - "Основи на художествената фотография" или нещо подобно, издателство на Нов български университет. Както и една поредица на Нешънал джиографик. Останалото е експерименти до постигане на желан резултат.
Успехи в начинанието !
Значи първо ще ти трябва някакъв опит с машинката, приблизително около 5000 кадъра, за да разбереш какво може и какво не. Накрая малко помага шопа, но ако почнеш да наблягаш на него ставаш аниматор, не фотограф.
После ще ти трябва ясна идея за това, което снимаш - ракурс, търсен ефект, основен акцент и много други неща, които ще трябва да определяш за части от секундата.
Накрая ще трябва да разбереш разликата между снимка и фотография.
Тези неща стават бавно, с течение на времето.
Има една книга - "Основи на художествената фотография" или нещо подобно, издателство на Нов български университет. Както и една поредица на Нешънал джиографик. Останалото е експерименти до постигане на желан резултат.
Успехи в начинанието !
da
to4no za tova govorq 4e tehni4eskoto znanie za aparata kgoa kakwo trqbva pone gore dolo v smisal kato osnovni tehniki i poznaniq v sveta na fotografiqta gi nqma ottam natatuk i dori kakwoto i da si predstawqm ne moga da go prevurna v realnopst i ottam idva si4ko;[
to4no za tova govorq 4e tehni4eskoto znanie za aparata kgoa kakwo trqbva pone gore dolo v smisal kato osnovni tehniki i poznaniq v sveta na fotografiqta gi nqma ottam natatuk i dori kakwoto i da si predstawqm ne moga da go prevurna v realnopst i ottam idva si4ko;[
Абсолют, щом имаш апарат - просто снимай нещо, и покажи да видим какъв характер имаш. Тук има много добри професионалисти, все ще намерят време да дадат съвет.
Като начало се запознай с основните правила за композиране на фотос. Какво НЕ трявба да правим, и как НЕ трявба да насочваме апарата, за да не стане неизползваема снимката.
Canon IXUS 55 дава възможност да снимаш "по-широко". Т.е. да хванеш повече неща, токолкото ще са нужни после за снимката. Прави така в началото, пък постепенно ще се научиш къде да "режеш" снимката, докато стане.
Като начало се запознай с основните правила за композиране на фотос. Какво НЕ трявба да правим, и как НЕ трявба да насочваме апарата, за да не стане неизползваема снимката.
Canon IXUS 55 дава възможност да снимаш "по-широко". Т.е. да хванеш повече неща, токолкото ще са нужни после за снимката. Прави така в началото, пък постепенно ще се научиш къде да "режеш" снимката, докато стане.
mi vij imam 3 bokluka tuka:}kfo shi kajesh
За да коментирате, моля, влезте в профила си!