Популярни снимки за

Всички снимки

Как да подготвим дигиталните изображения за публикация в WWW ?

Полезна публикация спeциално за 4coolpics от Боровинката

http://4coolpics.com/article.php?id=9

Редактирано от администратор , 26.10.2007 14:00:32

Браво на Боровинката !!!
От името на всички, за които това четиво представлява интерес - сърдечни благодарности
Да, поздравления - ще е от полза на много хора; добре е да има такива материали.
Много полезно, наистина. Благодарности на Боровинката.
Много полезно! Благодаря!
дано повече хора прочетат и се съобразят с написаното...
Благодаря за отзивите, скоро ще има нови публикации !
Страхотно е написано!
Наистина мисля ,че би могло да ползва много хора
С нетърпение ще очаквам и новостите!
И аз ще се радвам на нови публикации,и по точно обработване на пейзажи,нощни снимки и т.н.Може и да звучи малко нагло,но нямам възможност да чета дебелите книги PHOTOSHOP и ми е по лесно да черпя готова информация.БЛАГОДАРЯ!!!
Up
Благодарности за автора!
..Боровинка..
"Всички тези корекции трябва да бъдат направeни докато файлът е в своя оригинален размер. Когато работата по редакцията на изображението приключи, полученият файл трябва да бъде съхранен (за препоръчване в TIFF формат) и едва тогава да се пристyпи към оптимизацията му за WWW."...
До тук добре,но искам да добавя че първата работа която трябва да се направи преди обработка на JPEG файл е да се конвертира в TIFF или PSD за Photoshop.След това трябва да се отстранят артефактите на JPEG компресията,ръчно по отделно за всеки цветен канал с Photoshop,или със софтуера Neat Image/може да се вгради и като плъгин/.
А сега защо е важно това конвертиране...Когато Joint Photografic Experts Group/JPEG /са мислели как да намалят размера на файла стигнали до решението да намалят големината по цветните канали,и да оставят яркостта.За целта техния алгоритъм разбива кадъра на блокове от по 8 на 8 пиксела/видими при 1600% увеличение/,като за всеки блок цветната стойност се усреднява...и артефактите присъщи за JPEG формата са вече на лице.Всяка следваща обработка на кадър в този формат само влошава нещата.Затова или изобщо не снимайте в този формат,или първо го конвертирайте в нещо нормално/TIFF или PSD/,и чак след това започнете с обработката.
да, за мен беше много полезно - добре е обяснено.
това означава, че първо трябва да сейфам снимката във формат ТИФФ и после да я обработвам. Това от SAVE AS ли става?!
Да от там,малко е щуро от страна на фотошоп..но поне за сега конвертирането минава първо през записване
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола