Популярни снимки за

Всички снимки
хора предложете някакъв не мн скъп статиж за canon digiatl ixus 55 като за начинаеши в смисъл не с всичките му неща но поне с основните а и да е на приемлива цена
а всеки статив за вси4ки видове апарати ли става
а и ако може да ми препору4ате нещо защото по4ти ни6то не разбирам от това и имам нужда от съвет
Някои апарати се закрепват с по-голямо ф болт, но има преходници. А и поне цена кажи.
ми таи като гледам за под 50 лежа не може да се гожори така 4е някъде около 50
Отиди в магазина и ги разгледай. С апарата, разбира се. Обърни внимание на устойчивост, луфт при въртене на главата с апарата, плавно завъртане на главата при различни степени на затегнатост по вертикална и хоризонтална посока, доколко краката няма да те изненадат със нежелано свиване - такива неща.
ами има само 1 проблем аз съм от Бургас
Нямаш ли скоро път към София? Всъщност, ако не ти е толкова належащ, събери още пари и при идване тук отиди и си купи по-скъп и хубав. Евтиния статив не върши особено смислена работа. Особено, ако си с DSLR. А ако си със сапунерка, купи си малко стативче - 10-15 сантиметра високо. Ако искаш влез в чата. Там съм.

Редактирано от автора , 12.10.2006 12:18:29

Има 2-3 фирми които трябва да пропуснеш:Gitzo, Manfrotto, Foba(заради цената която си казала).
Статив се избира не по цена а по това колко ти е тежък фотоапарата с обективите и аксесоарите които ще слагаш на него.И на каква височина да е стабилен с тях.Главата се взима отделно(ама за тия пари няма да е такъв модела).
Краката на статива ще ти служат 20-30 години.Главата поне 15-20 години - има много голям смисъл да избереш по скъп и здрав но ти знаеш най-добре.Главите пък са с топка или 3-way(има и със зъбни механизми за по точно и лесно движение с тежки камери).Главата следователно се избира според това кой тип фотография снимаш - спорт,пейзажи,или пък предметна фотография.Стативите си имат и аксесоари - работни престилки между краката(за филтри,светломери,обективи докато работиш с него разпънат) и крака за сняг или кал,вендузи за паркет,шипове,опорни рамена за дълги обективи,и 90 градусови рамена за ниска точка на снимане и много други.

Пак казвам:Трябва да режиш колко килограма на каква височина,за каква фотография и да знаеш че инвестираш ли в това ще го имаш толкова години колкото съм написал по-горе.
В Бургас се обади на 056/818819 и там ще ти предложат Японски стативи Velbon от 60 лв с ДДС.Има и по скъпи.Само да ти кажа че хубав статив е над 1000 лв с главата.За ориентация една студийна колона(статив) е към 10000 до 24000 лева.

Редактирано от автора , 12.10.2006 13:45:45

35mm, малко се замаях!
Accept: Защо? Аз имам статив и глава с аксесоари които са към 2500 лв и пак си знам че имам просто една добра система а не най-доброто.

Редактирано от автора , 12.10.2006 12:50:33

35мм Прочетох доста неща, които не съм знаел. Както и цени, които не съм подозирал.
Accept: Вчера следобяд имах щастието да пробвам как работи една такава студийна колона на швейцарската марка Foba - тази която имат в София е 12000 лева.Тази за 24000 е същата но с компютърно задаване на милиметрите(или метрите) и градусите на които искаш да се завъртят работните рамена.Но това за мен е излишно защото след нивелиране на рамената според теглото на фотоапарата и обектива,местенето на едното 50 килограмово рамо с още 20 кг техника на него е невероятно леко.

Редактирано от автора , 12.10.2006 13:40:37

35мм, можеш ли да качиш линк към такова нещо, че не съм виждал? Или снимка.
А и всеки фотограф ще ти каже че всеки фотограф има нужда от поне 2-3 различни статива за различните нужди и места на които снима.

Редактирано от автора , 12.10.2006 13:54:45

Снимките на техния сайт са .gif така че не мога да се показват тук.Линка е този:http://www.foba.ch/eng/programm/programm.htm
Докъде стигнахме само?!? От статив за IXUS до студийни колони.
благодаря много жсе пак;)
35мм, благодаря!
егати цените - мойто манфрото с хедбола легна към 500 лева заради изложението... 35мм - направо ме утрепа с тея цени - честно

то верно, че и ремъка за манфротото е към 30 паунда... ама това не значи че някой ще го купи )))

Редактирано от автора , 13.10.2006 13:22:59

С всички екстри обаче - допълнителни напречни греди,warmers,подпори за обективи,макро релси за мащаба про макро снимки и т.н.Затова ми се върза такава цената.
А ремък си взех и аз ама май беше към 60 лв.

Редактирано от автора , 13.10.2006 14:11:10

ХУБАВО Е ЧЕ ИМА ИЗХОД ОТ МЪКАТА НА ИЗБОРА: ПО-ДОБРО ОТ ТАЗИ ГЛАВА НА ТАЗИ ПЛАНЕТА НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=342321&is=REG&addedTroughType=search

ОСТАВА САМО СТАТИВ ДА СИ ИЗБЕРЕ ЧОВЕК.

Редактирано от автора , 24.10.2006 19:58:26

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола