Популярни снимки за

Всички снимки

Помощ!!! Adobe Camera Raw!!!

Та какъв ми е проблема. Снимка снимана в RAW и отворена през Nikon Picture Project е супер, същата пак RAW отворена във Photoshop чрез Camera Raw plug-in - нищо общо с истината. Проблема е че Picture Project експортва само JPEG и там не мога да сейв-на TIFF, който после да обработвам. Та стигаме до същността на въпроса, как да стане тъй че Camera Raw да ми отваря RAW файловете така както апарата ги е снимал??? Който знае да казва, че е супер гадно така! Аз ли съм неграмотен, що ли???
Качи в шопа плъгина от диска с кепчъра, с който сваляш снимките от апарата.
Значи аз имам диск с Picture Project на който има и trial version на Nikon Capture. Къде да го търся тоя плъг-ин???
Аз съм с Д50 и когато качвах Picture Projekt, плъгина ми се качи автоматично в шопа.
Mills може ли да ми пратиш po imaila Picture Project ili plugina 4e az niamam s kakvo da otvariam ROW
Аз вече бях качил Пикчър Проджект преди ЦС2, сега ще пробвам разни варианти и ще пиша пак.
ГАЛА, ако имаш Фотошоп ЦС 2 можеш да си доунлоуднеш плъгин от страницата на Аdobe казва се Adobe Camera Raw. Пробвай и ако не стане ще измислим нещо. Пикчър Проджект едва ли ще ти свърши работа защото той сейва RAW само в JPEG и по този начин обезсмисля всичко (по-добре да си снимаш в JPEG), виж Nikon Capture може и да е друга работа, ма го нямам и не съм го ползвал.
Хи, намерих плъгините на Проджекта и ги копнах във плъгините на шопа и май че се получи. Само, че сега изкарва настройките за Raw, като Custom а не като Camera Raw Defaults, тоест самокалибрира се по някакъв начин ама пък какво ми пука важното е, че върши работа. Мерси на Accept за съвета.
Специално за GALA_VARNA:
http://www.adobe.com/support/downloads/new.jsp
Mills, искаш ли "лекарство" за да оправиш траяла на Nikon Capture Editor, ще можеш да експортваш в 16 битов TIFF, както и да ползваш всички корекции на NEF-a?
Ще ги изтегля да пробвам на 7 та понеже оперативната ми памет е малка а дъното не позволява да сложа още не мога да си сложа фотошопа Cs2
Ами може да го пробваме и това лекарство, кажи какво имаш пред вид?
Дай мейл или кю да ти пратя един крак
voivodov@mail.bg
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола