Популярни снимки за

Всички снимки

Защо ви мързи да си пишете модела, камера и обектива???

Сайта си има и хубавите страни . Четох, има съвети към него как да се подобри, няма лошо...
Но има и заложени полезни неща, които малко членове ползват. Тази информация е съществена сигурно за спонсорите и ртекламодателите по всички сайтове, но всеки от нас се е изправял пред вупросите: Коя снимка (автор,стил) ми харесва?? А тя с к'во е направерна (камера, обектив, лента)????
Дали и аз ще мога ако...?

Та питането ми е: Толкова много ли публикувате, че не ви оства време да си ги чекнете тези полета, или кардинално ги отричате, като ненужни????

Редактирано от администратор , 05.11.2006 15:23:52

И освен това повечето снимки са с изтрит exif, почти на всички търся за да видя с какви параметри е снимано но уви tchani, дори и твоите нямат Аз лично съм си инсталирал тази програма http://www.opanda.com/en/iexif/index.html

Но на повечето снимки не намира exif
Нямат exif защото минавам през няколко програми и не знам къде се губят ;) Не че го правя нарочно.
Обикновено снимам в РАВ, след това конвертирам с EOSVIEW ИЛИ с ЦС2. |Кажи две три думи за твоята програма ..
Тчани - за апарата и обектива чеквам винаги

за екзифа - ако се Сейв-а със Сейв фор Веб функцияата се губи екзифа, трябва да се запаметява със СЕЙВ АС функциязта но тогава трудно контролираш големината на файл-а ;)
ДА nsirakov е прав, точно там се губи exif-а, А за програмата , появяват ти се две допълнителни функции на десния бутон върху снимката във интернет експлорера, и като дадеш вю ексиф и ако има излиза , и е много удобна
за exif-a Сираков вече обясни, а колкото до споменаването на апарати,обективи и т.н. - преди ги пишех,но при честите кражби напоследък - спрях.
И аз пиша винаги, а за кражбите не знам. Смяташ ли, че някой крадец ще си дава зор да чете из сайтовете с какво снимаш, да те дебне и т. н. По-скоро ми се струва, че първо крадат пък после се образоват на тема фототехника.
За Exif-a незнам какво може да се направи, и аз ползвам единствено Save for Web, иначе просто не става.
в тази връзка аз предлагам на админа да добави още модели в списъка...нашето оли го няма например, а е популярен модел, знам съфорумци които зачекват върху подобен на своя апарат, защото точно техния го няма...
Абе то трябва да има възможност всеки да си ги добавя моделите...
За EXIFA ako някой помогне да се показва, сигурно ще е от полза на голяма част от мембъритр.
Елриша, и аз мисля, че крадците не си падат по фото форуми :)
Иначе, щяха да публикуват, вместо да щипят ....
Аз преди оставях EXIF на всичките си кадри ... и затова не пиша данните отстрани. Напоследък махам EXIF-a, за да видя дали ще се подобри качеството като печеля 20-30К (които иначе заема EXIF-a). Ако някой знае някаъв софт, който от еxif-а да ми остава само избрани полета, ще е много гот. Тогава мога да оставя само апарат, обектив, ИСО, диафрагма, програма, време (в RAW нямат голямо значение настройките за цветове, конрасти и т.н.) и така EXIF-a ще стане само 2-3К.
Ей, мързела е голяма работа
В моите exif-и, дори и да се запазят, името на апарата не излиза.
Иначе - ще го напиша модела на единия, ако обещаета да не се смеете .
Пък по-добрият ми е Смена 6
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола