За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Такам, питах, четох на всякъде и се сведох до следните апарати (знам че са различни - дслр, огледални и т.н., но питам според качество на снимката и професионалноста на фотоапрата):
Panasonic DMC-FZ50K - 1099лв
Pentax K100D + китов обектив - 1399лв
Nikon D50+обектив Sigma 18-50мм - 1325лв.
Fujifilm FinePix S9500(S9000) 1075лв
Прочетох че китовия обектив (на пентакса в случая) не е много добър...
Искам фотоапарат с ръчни настройки на светлочуствителноста, колко отворена бленда, скорости и т.н., да може да се сменят обективите,... ето на тези критерии искам да отговаря фотоапарата.. А ако знаете някой по-добър на цена до 1450лв... кажете :)
Благодаря предварително!!!
Panasonic DMC-FZ50K - 1099лв
Pentax K100D + китов обектив - 1399лв
Nikon D50+обектив Sigma 18-50мм - 1325лв.
Fujifilm FinePix S9500(S9000) 1075лв
Прочетох че китовия обектив (на пентакса в случая) не е много добър...
Искам фотоапарат с ръчни настройки на светлочуствителноста, колко отворена бленда, скорости и т.н., да може да се сменят обективите,... ето на тези критерии искам да отговаря фотоапарата.. А ако знаете някой по-добър на цена до 1450лв... кажете :)
Благодаря предварително!!!
Що за избор?! Никон и всичко останало! Фотографите снимат с Никон (някои с Цанон и Лайка, но те са изключението на правилото)!
Нито един от изброените не е професионален!
Най-важното - избираш система!!
От изброените горе бих взел никон , като система (не те съветвам, просто си казвам мнението
)
Най-важното - избираш система!!
От изброените горе бих взел никон , като система (не те съветвам, просто си казвам мнението

Ако си вземеш ДСЛР ... разходите ти тепърва започват
... казвам го от опит. Иначе се колебая ... Пентакса също не е за изхвърляне, но като че и аз бих се спрял на Никон (аз така и направих преди време де)

... казвам го от опит. Иначе се колебая ... Пентакса също не е за изхвърляне, но като че и аз бих се спрял на Никон (аз така и направих преди време де)
Иначе Пентакса има стабилизатор на матирцата, 11 точков АФ и работи с всички стари ръчни обективи на Пентакс, както и има мерене и потвърждение на фокуса с М42 (мисля)
Свел съм си избора до Никон д50 и панасоника...
Хех ... това е несравнимо ... различен клас. Ако ти трябват високи ИСО, сменяеми обективи, нисък шум, хубав визьор, бърз АФ ... Никон!
Ако искаш да ти излезе по-евтино и ще се задоволиш с гадния визьор и високия шум ... другото. Ако искаш Image Stabilizer с Никона, ще ти е солено. Ако искаш обектив на Ф2.8 ... също. Макрообективите .. също не са евтинки. За мерене с ръчни обективи забрави.
Ако искаш да ти излезе по-евтино и ще се задоволиш с гадния визьор и високия шум ... другото. Ако искаш Image Stabilizer с Никона, ще ти е солено. Ако искаш обектив на Ф2.8 ... също. Макрообективите .. също не са евтинки. За мерене с ръчни обективи забрави.
сравняването на никон с панасоник е горедолу като да сравняваш камьон с лека кола, когато имаш нужда да караш тухли например...
верно е, че може да возиш тухлите в леката кола, даже и ремарке може да и сложиш, но все пак ще си е лека кола...
докато камьона и малък да е - камьон си е...и си е предназначен за возене на тухли....
ако ще се задоволиш с вградения обектив (който между другото е отвратителен като качество), ако когато ти трябва малко по-широко или малко по-дълго ще слагаш телеконвертори (и тогава качеството става отчайващо), ако ще снимаш само за да показваш снимки с размер 650 пиксела по интернет - абе и панасоника донякъде ще свърши работа...
от друга страна ако купиш канона се почва една одисея - обективи, обективи, обективи...и както казват франсетата - апетита идва с яденето ;-) колкото повече имаш - толкова повече искаш :-)
имай предвид също така, че никон Д50 е най, най-евтиното никонско тяло :-) и със сигурност ще има разни дребни неща дето ще ти опъват нервите понякога :-)
верно е, че може да возиш тухлите в леката кола, даже и ремарке може да и сложиш, но все пак ще си е лека кола...
докато камьона и малък да е - камьон си е...и си е предназначен за возене на тухли....
ако ще се задоволиш с вградения обектив (който между другото е отвратителен като качество), ако когато ти трябва малко по-широко или малко по-дълго ще слагаш телеконвертори (и тогава качеството става отчайващо), ако ще снимаш само за да показваш снимки с размер 650 пиксела по интернет - абе и панасоника донякъде ще свърши работа...
от друга страна ако купиш канона се почва една одисея - обективи, обективи, обективи...и както казват франсетата - апетита идва с яденето ;-) колкото повече имаш - толкова повече искаш :-)
имай предвид също така, че никон Д50 е най, най-евтиното никонско тяло :-) и със сигурност ще има разни дребни неща дето ще ти опъват нервите понякога :-)
Никон Д50 с обектив AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED добре ли е като за начало?
Никон Д50 с обектив AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED добре ли е като за начало?
Кажете де..
Кажете де..
Да. Добре е и побързай,че се задава Д40,а той е яко орязан Д50. Освен това Никкор 50/1.8Д е само 245 лева в Техномаркет. Можеш да го вземеш на разсрочено изплащане. Д40,обаче няма да има АФ с него,защото няма АФ моторче. Така,че действай!
Ако имаш 1599 лева взимай зуум кита. Д50,18/55 и 55/200. Сам смятай,колко печелиш от тази промоция.
neptun61, ами ако не го купя сега Д50, той нали няма да изчезне :D
Никор 18-55 не е лош обектив (няма по-добър на тази цена според мен). Иначе е ясно, че за 300 лева не можеш да искаш перфектно качество, но аз съм доволен от китака.
Почти сигурно ще изчезне с пускането на Д40-поне у нас.
Почти сигурно няма
... ама тука има предтсвители на Никон ... да се изкажат

... ама тука има предтсвители на Никон ... да се изкажат

Какво ще кажете за Nikon D40X ? Там също ли не може да се слагат не AF-S обективи?
D50 или D70 втора ръка читав и обективчета.D40 е за мадами

Наиш колко ми пука за мадами или не е
Пък и това е д40x , и за това питам дали се слагат не аф-с обективи..

ми земи тая пръчка и тва е

Искам да чудя и други мнения, моля

FinTaRa,
Ако имаш уменията и с Практиката ще правиш чудни снимки. Отиди в магазина, хвани апарата - само като четеш характеристики нищо няма да избереш.
Ако имаш уменията и с Практиката ще правиш чудни снимки. Отиди в магазина, хвани апарата - само като четеш характеристики нищо няма да избереш.
Прав си, БОЗО! Докато си взема DSLR апарат, ще щракам с Практиката. Иначе реших да взимам Nikon D70 + Nikkor 18-70mm , ще събера още малко пари и ще го взема.. надявам се

Това последното е най-правилното ти решение
, ако можеш да стигнеш и до Nikon D80 + Nikkor 18-200, който е стабилизиран, още по-добре

Четох че реакцията на Д80 била 'бърза', докато при Д70с 'много бърза'

За да коментирате, моля, влезте в профила си!