За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Ценоопразуването на фототехника втора ръка е като при леките коли, Разликата е, че остаряването се измерва в месеци, а не в години. И така:
- Веднага след излизане от магазина цената пада с 30%.
- Всеки месец цената пада с 2%
- При достигане на 10% от първоначалната цена (след около 3 години), фототехниката придобива колекционерска стойност и застопорява на това ниво.
Пример: Камера, купена преди 7 месеца на цена 1000 лева понастояшем може да се продаде, като се намали със следните проценти:
- 30%, затова, че е извуън магазина
- 7 х 2 = 14% за изминалите 7 месеца
Или общо: - 44%, т.е. за 560 лв.
Подавачите да не ми се сърдят, а да си сверяват часовниците, ако не искат да правят складове от ненужни бивши "бижута"!
- Веднага след излизане от магазина цената пада с 30%.
- Всеки месец цената пада с 2%
- При достигане на 10% от първоначалната цена (след около 3 години), фототехниката придобива колекционерска стойност и застопорява на това ниво.
Пример: Камера, купена преди 7 месеца на цена 1000 лева понастояшем може да се продаде, като се намали със следните проценти:
- 30%, затова, че е извуън магазина
- 7 х 2 = 14% за изминалите 7 месеца
Или общо: - 44%, т.е. за 560 лв.
Подавачите да не ми се сърдят, а да си сверяват часовниците, ако не искат да правят складове от ненужни бивши "бижута"!
Никои няма да те се сърди за безплатния урок по ценообразуване!!!Само че в пазара тук няма принципи,всяка цена е реална стига да се намери кой да цака кинтите!!!
много зависи цените на сапунерките на пример падат още щом я вземеш от магазина поне двойно

jorostam като купиш камера ми се обади да те чакам на изхода на магазина!!!!!Ще почерпя!!!!!

Редактирано от автора , 14.01.2007 17:55:54
dimov64, ще ви чакам на изхова на кръчмата. И аз ще почерпя.
dimov64, не в този случай аз ще трябва да черпя
Accept,

Accept,

А как стои въпроса с редките и много ценни стари/старинни обективи?
При някои цената се покачва дори над продажната ...
При някои цената се покачва дори над продажната ...
Как сметна тия проценти не разбрах?!
След като имаш точна формула за оценяване, дай формула и за изчисляване на състоянието на техниката и нема кво да гледаме тогава, смятаме и купуваме...
Когато се продава на старо цената я определя продавача и се пазарят с купувача докато са доволни сички :)
След като имаш точна формула за оценяване, дай формула и за изчисляване на състоянието на техниката и нема кво да гледаме тогава, смятаме и купуваме...
Когато се продава на старо цената я определя продавача и се пазарят с купувача докато са доволни сички :)
За да коментирате, моля, влезте в профила си!