Популярни снимки за

Всички снимки

ценообразуване на употребявана фототехника

Ценоопразуването на фототехника втора ръка е като при леките коли, Разликата е, че остаряването се измерва в месеци, а не в години. И така:

- Веднага след излизане от магазина цената пада с 30%.
- Всеки месец цената пада с 2%
- При достигане на 10% от първоначалната цена (след около 3 години), фототехниката придобива колекционерска стойност и застопорява на това ниво.

Пример: Камера, купена преди 7 месеца на цена 1000 лева понастояшем може да се продаде, като се намали със следните проценти:
- 30%, затова, че е извуън магазина
- 7 х 2 = 14% за изминалите 7 месеца
Или общо: - 44%, т.е. за 560 лв.

Подавачите да не ми се сърдят, а да си сверяват часовниците, ако не искат да правят складове от ненужни бивши "бижута"!
Никои няма да те се сърди за безплатния урок по ценообразуване!!!Само че в пазара тук няма принципи,всяка цена е реална стига да се намери кой да цака кинтите!!!
много зависи цените на сапунерките на пример падат още щом я вземеш от магазина поне двойно
jorostam като купиш камера ми се обади да те чакам на изхода на магазина!!!!!Ще почерпя!!!!!

Редактирано от автора , 14.01.2007 17:55:54

dimov64, ще ви чакам на изхова на кръчмата. И аз ще почерпя.
dimov64, не в този случай аз ще трябва да черпя
Accept,
А как стои въпроса с редките и много ценни стари/старинни обективи?
При някои цената се покачва дори над продажната ...
Как сметна тия проценти не разбрах?!

След като имаш точна формула за оценяване, дай формула и за изчисляване на състоянието на техниката и нема кво да гледаме тогава, смятаме и купуваме...

Когато се продава на старо цената я определя продавача и се пазарят с купувача докато са доволни сички :)
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола