Популярни снимки за

Всички снимки

Помощ при избор м/у Canon EOS 400D и Nikon D40X

Колеги, моля ви за мнение кой от двата апарата да избера. Нямам опит с огледално - цифрова техника и за това ви моля за препоръки, а именно:

Nikon D40X
или
Canon EOS 400D

Знам, че са много подобни като фумкции и опции и това ме затруднява още повече. Ще използвам като за начало китовите обективи, а именно 18-55 и 55-200 мм.

Моля за вашите плюсове и минуси за двата апарата.

Благодаря ви много предварително.

Редактирано от администратор , 26.10.2007 11:42:48

тук повечето снимат с камерафони за да ти бъдат от полза...

вземи този дето най-добре ти пасва на ръката ( особенно ако няма да даваш пари за оптика)
.. i Dvete sa Dobri! , Az li4no vijdam po- golyama svoboda v sq4etanieto na Canon s vsyakakvi vidove obektivi - ima tzyal arsenal ot adapteri s koito moje da eksperimentira6.
Prakti4eski , moje6 da 'zaka4i6' po4ti vseki obektiv , kato v sq6toto vreme ti se ot4ita ekspozitziyata , dokato pri Nikon .. rabotite sa dosta po- delikatni v tova otno6enie.. daje tryabva da se vnimava , tam izbora e dosta po- ograni4en.. tova e li4noto mi mnenie ..
Я да попитам още нещо :) Вече ме е срам, ама..... Кой от тези обективи е най-широкоъгълен 18-55, 55-200 и 15-135мм, т.е ако аз снимам от точка А точка Б, с кой от обективите ще мога да обхвана най-много площ от точка Б ?!?!?!!? Глупав въпрос за вас, но на мен не ми е ясно
.. nay- e 15-135 , sled nego 18-55 , a nay -podir : 55-20
Хайде приятели помагайте отначало. Останаха следните два варианта м/у които трябва да избера. Давайте свойте оценки плюсове и минуси. Моделите са:

= КОНАН EOS 400D
обектив EF-S 17-85mm F/4-5.6 IS USM

= НИКОН Д80
обектив Nikkor AF-S DX Zoom 18-70 mm F/3.5-4.5G IF-ED

Много ви благодаря за бързата реакция. Утре трябва да поръчам апарата и се нуждая от вашата помощ :)
е с тоя обектив - определено никона
Това е друго вече Д80+18-70ммм
Ясно, разбрах всичко. Хубаво тогава да попитам още нещо, т.к на няколко места прочетох, че 18-70 мм е много по-добър като качство и технология от 18-135 мм, това вярно ли е ?!?!? Вие на какво мнение сте? Някой преки наблюдения да има?!
Благодаря.
Здравейте отново на всички,

Една молба : Има ли някой представа дали в интернат някъде мога да намеря ръководство за Д80 на български. Имам книжката, но е на немски. Не, че не го владея, но е друго да ти е на родния език написано.

БЛАГОДАРЯ много предварително.

Поздрав:
Мариан
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола