Популярни снимки за

Всички снимки

Pentax K100 или Canon 350 D ????

Колеги, моля ви за мнение кой от двата апарата да избера.

Редактирано от администратор , 30.10.2007 12:02:52

Аз съм за canon
Д50
350 D макар че е Дамски
Арго - много ми е интересно що говорите за дамски и мъжки... знаеш ли как добре ми пасва в ръчичиките :)

от двата апарата бих избрал Канона - ДСЛР - се взима заради обективите - а на канон имаш НАЙ-ГОЯЛМ избор

Мдааам, това е дилемата - кой от двата апарата да избера???
Сега аз съм изправен пред този избор?
Няма място за сравнение между двата модела. К100 е по-добър, твърдо! Не искам да влизам в спорове, има много теми за Пентакса по форумите, чети, питай, пробвай най-вече и ще се убедиш сам.
Ако пък ги ползваш с китовите обективи, този на Канона си е просто една тапа за тялото, докато китака на Пентакс е доволно рязък обектив и всеки който има Пентакс система си го ползва с удоволствие. Сега ще кажат че всеки си хвали своята система, но в случая между тези два модела наистина няма база за сравнение, Пентакс е по-добър! Успех ти желая в избора, какъвто и да избереш най-важното си е задапаратното устройство.
много ме кефи да чета за "тапата" "капачката" и други подобни за Канонсия китак...

Димиев ти снимал ли си въобще с него?? или само си "чел" какво са казали "големите батковци"... кажи ми бързо 5 прилчини обектива на Пентакс с АФ, които да покриват

широко
нормално
портретно
теле
макро
на цена под 500 лева единия!!!!!!

не можеш нали... а канон могат... да тялото на Пентакс-а може да е по-добро.. ама тяло без оптика не струва и 5 пари... тоест струва колкото пинхолка...

не забравяй - Канон имат НОВ КИТАК... който бие не само Пентакския но и Никонския.... и то на цена под 350 лева в БГ...
Казах си мнението и това е, както и казах че няма да споря. Иначе Сираков, и съм снимал и съм чел и съм ГЛЕДАЛ много снимки с тази комбинация и не съм бил очарован. Нека ги пробва човека и да си преценява, аз така постъпих като избирах и не съжалявам.
а дали мнението ти е меродавно?? защото даваш пряк съвет на човек , който ще се ръсне 1000дарка за нещо което после ще си го чука и главата, ако не му допадне скъпотията на обективите....
Те на Пентакс толкос ли са скъпи обективите? Защото аз останах с впечатление, че хубавите обективи на Канон и Никон били скъпите, и най-вече Зуйко на Олитата...
няма безплатни обективи нито за едното нито за другото тяло.
изказването за китака на димиев е повече от нелепо, оправдание на хора които просто неискат да снимат с китака (за да не се .......... пред тия с червените лентичнки и половинкилограмите буркани отпред) за да не звучи като заяждане бих препъръчал профила на нсираков. просто за да не празнословничим нали. за обектив изваден от кутията на 350Д просто е безценен. имам снимка с 350д+кита, ей така за спорта изпечена на винил, с размери 3,5 м. х 1,5 м. . и става. добре е. не е на хартия, но става. с пентаха не съм снимал. но съм доволен от 350 д. (просто за информация имам още един винил но той е 5х4м и излежда добре. не е с китака, но за непро цели е екстра 350 д. )
Да...
D40x или D50 - ходи някъде, където ще ти позволят да снимаш с моделите, които си харесал, гледай какво излиза и решавай. Според мен D40x е удачен избор, това с китовете и моржовете е малко по-особена тема...
Лично за мен К100 и 350D са гола вода....
Това за винила 5х4m дето изглежда добре няма да коментирам...

Редактирано от автора , 20.02.2008 02:02:51

Както много пъти съм казвал - важно е задапаратното устройство :):):)
С Канон не съм снимал, но ползвам Пентакс от 2 години - първо Ист после 100Д - перфектни са!!
Предимството на пентакс е, че могат да снимат с цялата гама стари обективи на М42 без разни глухарчета и прочие - потвърждават фокуса и мерят с всички обективи. Също могат да се ползват всички легендарни стари обективи на Пентакс от зората на фотографията до наши дни. Гореизброените обективи са сравнително евтини и се намират лесно - от 20 до 200 лв е гамата с която разполагам и ползвам :) Успех на избиращия!!! /Цената на чисто нов комплект 100Д с китака с 2 години гаранция е вече около 900 лв. в магазина/
Имам и снимам с DSLR Pentax10D и Canon 350D, първият от излизането му а с вторият от тази година. Канона взех заради доста канонски обективи дето можех да използвам и за цифра.
Тук не говоря за Pentax100D, а за Pentax10D (ако някои ми апострофира то да каже дали ги има и двата за които се пита в темата)
База за сравнение въобще няма - Пентакса отнася Канона! Вторият си е детска играчка.
Ако оставим несъразмерността и функционалността на телата, липсата на защита, на стабилизация ,мегапикселите, динамиката, ужасно малкият визьор на канона...ако си вземеш Канон 350Д приготви се да снимаш само с ЕФ обективи а за качеството на снимките да съдиш само след като ги видиш отворени на компютъра си
Гамата от обективи за Пентакс у нас наистина е малка, но пък тази камера е много по-пригодна за използване на М42 обективи, някои от които нямат аналози и в скъпите АФ.
Ако имаш много добри канонски обективи, то камерата е най-малкият проблем (погледнато ценово съотношението). Канон 350Д е евтин апарат, ....а мечтите, че ще го оборудваш със стъкла за ХХХХ пари обикновено са пълна илюзия - хубавите обективи задължително вървят и с по-хубав апарат...иначе става като трабант с гуми от Мерцедес. Ако си добър шофьор обаче няма лоша комбинация
Няма за какво да се спори...Обективи има и за двата модела сравнително евтини - плюса на Пентакс е ,че може да ползва доста стари обективи почти без пари и то доста добри..Избора е голям...За тялото ясно..няма какво да се спори....За Пентакс има и Сигма и Тамрон и какво ли не още като обективи на достъпни цени особено на старо....
Аз съм за Пентакс...Има страхотен почерк този апарат...Независимо от моделите...Всички са хубави...По-добре разбира се да се вземе К100 Супер но и цената му е малко по-висока...
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола