Популярни снимки за

Всички снимки

Как да отворя файл .nef ot НИКОН D40X

От D70 си ползвам rawshooter premium , но от D40X не мога да го отворя нито с нея нито с ACDSEE не мога даже да ги видя файловете. Някой има ли идея защо се получава така ???

Редактирано от администратор , 26.10.2007 11:42:25

- Nikon Capture NX 1.1.0
- Silkypix Developer Studio E30101
- ACR 4.1
ами в сайта на фотошопа има плъгини за РОУ форматите да ги отваряш с фотошоп направо
Az lichno bih polzval Nikon Capture za .nef-ovete i sled tova bih gi pliul vuv photoshop-a. Vyarno che e poveche rabota.
Със роу шутерс съм свикнал да работя и ми е най-удобно поради тази причина, но сега ще инсталирам програмите дето Боровинката ми каза и ще видим какво ще стане . Но все пак не ми се изясни причината поради която не се отварят с роу шутера - МИСТЕРИЯ

Благодаря ви !!!
ти да не смени Д70-то
Не съм бате , имам 2
V_Power, начи си още по-добре
Колеги имам го същият проблем с Д80. Гледам си файловете с ViewNX обаче незнам с какво да ги обърна в .JPG. Мъка ми е направо.
Някои от по-старите програми не са оптимизирани да отварят роу от по-новите апарати. Просто не ги разпознават, не ги поддържат. Това, мисля, е причината да не се отварят с роушутъра..
Оказа се, че с ViewNX може и да се конвертират снимките от .NEF в .JPG и то много лесно. Недостатък е че неможе да се обработват ама ще го преживея аз лично. Програмката е готина, ако някой неможе да си я намери да ми пише в Skype ника ми е като тук. Поздрави и Весели празници !!!!
Desso е прав. Аз си взех Д90 преди няколко дена и веднага се сблъсках с този проблем...по принцип разглеждам снимките си с adobe bridge, но той не разпозна NEF-а...като се поразрових насам натам излезе, че трябва да се ъпдейтне фотошопа...и така безплатно си изтеглих от сайта им ъпдейта и сега всичко си чете...дори имаше и camera profiles, което е страхотно като работиш в camera raw!
аз имам CS4 протативен, всичко отваря, който иска да носи флашка в Бистрица да качвам програмата, много съм доволен
Nikon Capture NX2 v2.2.4 е последната версия на никонския софт.
Опита показва, че той най-добре се оправя с NEF файлове, което е напълно логично. Елементарен за работа с впечатляващ резултат, U-point трябва да се пробва задължително. Има и NIK Color Efex Pro за кепчър, просто фантазия...
^^ViewNX може и да се конвертират снимките от .NEF в .JPG и то много лесно. Недостатък е че неможе да се обработват ама ще го преживея аз лично. Програмката е готина^^^ Може да ги обработва,но трячва да се поровиш,има си основни неща,не е като салатата..
Най добре е отваряш с нея,после в Камера роу,после в шопа ...

Редактирано от автора , 24.02.2010 11:46:20

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола