Популярни снимки за

Всички снимки

като тези. да, но как ?

~ здравейте

от доста време си мисля да пусна подобна тема. разбира се заглавие като 'моля ви каети ми как да направя снимки като снимките на антън корбейн' е направо абсурдно, но наистина се интерувам от това. *anton corbijn (скок в сайта му - http://www.corbijn.co.uk/)
предполагам доста голяма част от вас са запознати с творчеството му, но все пак за тези на които той нищо не им говори - u2 и dm са повече от достатъчни примери. в частност съм впечатлен (от няколко години) от работата му с депеш (което разбира се не значи, че с други е слаб). ремастърите на последните не са най-добрите пример за това, което мога всъщност само да мечтая че искам да наподобявам... но все пак:
линк 1

линк 2

а ето и нещо готино - доста пълен списък със сд кавъри, които е направил..гении, нали ?

1) от една страна има изключително плътни, стилни и идеини черно-бели снимки.
другото харектерно за него е събирането на два обекта - единия на фокус, другия - не и комбинирането в лека кафеникава тоналност...примерно
2) от друга страна - просто се влюбвам в подобни кадри! - http://www.corbijn.co.uk/page_photo_colour_zelmani.htm (кой, кой ще ми каже как имитирам нещо подобно - шегувам се...)
или това: http://dragan.linkbg.com/%3f/new2.jpg

наясно съм че това е снимането на страхотни модели, на музиканти, на концерти - неща със заряд и енергия... плюс аналогова техника плюс таланта, който той има...но все пак - как мога да наподобя ? някакви идеи за обработка ? съвети при снимане ? (снимам с olympus sp-510, което точно тук едва ли има особено голямо значение). може би въпроса ми трябваше да е малко по-общ: как мога да наподобя снимане с аналогов апарат като цялостна визия ?(ясно ми е че не може да се постигне същото)...мамка му, при снимките правени с аналогов апарат зветовете ми се струват с мноогоо по-настени!

заключение за всички, който имаг шанса да ме разберат грешно - интерусам се как мога да наподобя снимките му, да налучкам мааалка част от стила му (баси, това е невъзможно всъщност)...но не, няма да го имитарам по гаден и долен начин.

~ благодаря преварително. поздрави
~ д. (за драго и за до скоро)
намери точното място където да питаш...
1- Олито го подаряваш на децата да си играят
2- Взимаш си лентак.
3- Снимаш. Докато получиш търсения резултат.

Успех в начинанието !

Редактирано от автора , 15.07.2007 02:07:28

имам лентов апарат, но първо че според мен не става за целта - Зенит Е. не става, нали ? второ, че никога не съм снимал с лентов апарат...в смисъл на снимане като худ. фотография...трето. някакви идеи/препоръки/съвети за лентов апарат ? (да кажем, че ще имам възможност да си накупя някакъв)

благодаря
~ д.
Има един момент, в който оставаш гладен, когато гледаш в паничката на другия. Ще ти трябва лентово тяло, 2-3 обектива, светкавица, осветление... Според скромните ми познания няма как да почнеш да правиш артЪ, научи се първо да снимаш и опознай апарата си. Филма дава много възможности, но има и много ограничения. Трябва да разбереш точно, ама точно какво искаш. И бъди сигурен/на, че това което искаш в никакъв случай няма да се получи веднага.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола