Популярни снимки за

Всички снимки
Здравейте от около седмица се здобих с ново Сони А100, и съм супер щастлив и доволен от апрата. Прблема ми е следният обаче. Донесоха ми с него и Макро Флаш Ринг, който се свързва с апарата посредством така нареченият "Hot Shoe Adaptor III" с който би трябвало да може да се палят и по стари модели свткавици със Сони то. Всичките ми опити обаче да запаля каквато и да е друга светкавица освен оригиналната Сони са безуспешни. НЯкой да се е сблъквал с подобно нещо и да има схема инфо или нещо за самите контакти на светкавицата да не там проблема? Благодаря предварително!
Каква точно е светкавицата ?
Ако не е оригинална, би трябвало да запали без проблем с Minolta FS 1100 адаптер или подобен неоригинален. Ако светкавицата е куча марка и управляващото напрежение е над 6V, няма да тръгне, тъй като камерата има зашита.

Редактирано от автора , 02.08.2007 14:05:02

Светкавицата е Bower -SFDRF Digital Macro Ring Flash, като си я дават по каталог че е точно за Сони А100, само че триабва да се използва така нареченият "Hot Shoe Adaptor III". Този адаптор бил заместник на Minolta FS 1100. Явно проблема е в него защото теста на светкавицата е Ок и тя работи. Опитах с адаптора да запаля по стар тип светкавици, и пак нестава. Ако някой знае от къде мога да купя тука такъв Minolta FS1100, ще съм благпдарен да сподели!

Редактирано от автора , 02.08.2007 14:53:35

Ясно
Прилича ми на елементарен електромеханичан проблем.
- провери веригите на адаптера, ако има проблем - разглоби го и виж какво става там, не е сложно и няма нищо страшно вътре
- ако адаптера а читав, пробвай да запалиш светкавицата не посредством тест бутона, а като дадеш на късо контактите долу. Възможно е там да прекъсва веригата.
- за всеки случай измери напрежението на контактите, ако е над 6 волта, търси адаптер с негалванична връзка (оптрон)
:-) аз адаптора го отворих веднаха понеже нетърпя нещо да не работи. Вътре са само кабели от едното глездо към другото нищо повече, и светкавицата реагира когато дам контакт между крачетата, но странното е че не всеки път. По скоро ми се струва че има разминаване между контактите на адаптера и апарата, ама ще видим, трябва по сериозно разглобяване! Мерси за съветите все пак, надявам е да тръгне скоро!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола