За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Може да звучи парадоксално, но установих, че с колкото по-добро качество заснема даден кадър, толкова по-кофти се получава смаления му вариант за качване в сайта. Макар, че четох внимателно съветите на Боровинката. Как се излиза от тоз проблем, някой може ли да даде съвет?
Редактирано от администратор , 26.10.2007 11:56:55
.. izprati mi originala na edin takqv ka4estven kadqr..
tashkobass2000@yahoo.com

нещо бъркаш наи вероятно цветния профил.прати и на мен оригинал
Проблемът в никакъв случай не е обвързан с апарата
Ако следваш статията на Боровинката не би трябвало да имаш този проблем?!
Сега ти погледнах снимките.......ми при доста от тях не си ползвала макс допустимите кб.. И нещо друго - кропваш ли си снимките, в смисъл да ги увеличаваш и после да ги режеш за да уголемиш обекта , да речем? Това също влошава качеството на крайното изображение.
Колкото с по-добро качество ти е изходния файл ,толкова е по-голям, респективно компресията е голяма и е нормално да се влоши качеството качествено

Ако следваш статията на Боровинката не би трябвало да имаш този проблем?!
Сега ти погледнах снимките.......ми при доста от тях не си ползвала макс допустимите кб.. И нещо друго - кропваш ли си снимките, в смисъл да ги увеличаваш и после да ги режеш за да уголемиш обекта , да речем? Това също влошава качеството на крайното изображение.
Колкото с по-добро качество ти е изходния файл ,толкова е по-голям, респективно компресията е голяма и е нормално да се влоши качеството качествено

Към Bass i Svetal - още днес ще се възползвам от щедрите ви предложения!
Към Desso - снимките, които съм публикувала в сайта, не са правени с новия ми Канон, а с една въшка Минолта, или с вградения във видеокамерата ми апарат, които я имат 2 Мпиксела, я не. И да, някои кадри си ги кропвам, но болшинството са си с оргиналното кадриране. При това, при тях този проблем не се е появявал никога.И то кво излиза?
Към Desso - снимките, които съм публикувала в сайта, не са правени с новия ми Канон, а с една въшка Минолта, или с вградения във видеокамерата ми апарат, които я имат 2 Мпиксела, я не. И да, някои кадри си ги кропвам, но болшинството са си с оргиналното кадриране. При това, при тях този проблем не се е появявал никога.И то кво излиза?

Ми не мога - всичките са над 2 МВ. Сега ще търся начин да ги зипна.
.. Snimkata ,koyato si mi pratila e 'obqrkana' o6te pri fazata na zasnimane .. moga da Ti 'spretna' edin tip 'art'
ot neya , no tova ne e tzelta
.. Nay-vajnoto e da se nau4i6 da ne 'pre4i6' na kamerata i da se vqzpolzva6 ot predimstvata i ..
Mislya, ako be6e si 'svqr6ila rabotata' ot samoto na4alo , nyama6e da ima nikakvi po natatq6ni problemi..
Pozdavi!
PS. snimala si 'kontra-jurno'- (opasno )
niska skorost (opasno)
Kitov obektiv - pri 55 mm. , na nay -otvorena blenda-5,6 (mnogo opasno)
Tova e 'krqvnata' kartina.. nyama6 6ans pri tezi obstoyatelstva .. kakvito i 6te PIKSELI i FORMATI da predloji6..
ot neya , no tova ne e tzelta

PS. snimala si 'kontra-jurno'- (opasno )
niska skorost (opasno)
Kitov obektiv - pri 55 mm. , na nay -otvorena blenda-5,6 (mnogo opasno)

Редактирано от автора , 04.08.2007 12:36:52
bass е прав един съвет за китовият никога не снимаи на пленда по ниска от 9
Мерси за съветите. Вярно, китовия обектив сякаш не се представя много добре на отворена бленда, но с малко практика, се надявам да му хвана цаката. Иначе, аз обичам контражурните сутринни снимки и контрастните цветни петна, които се получават.

За да коментирате, моля, влезте в профила си!