Популярни снимки за

Всички снимки

За и против обработките на снимки :)

За и против обработките на снимки!!
Нека всеки си каже мнението :
на един нему харесват софт фокуса , на друг тониранетои на трети очите (басчо ).
Та викам, всеки да си даде мнението.
Лично моето е, че се губи фотографското, но се получава добре, а и радва окото :)

Редактирано от администратор , 26.10.2007 14:23:10

I az sam za realnite snimki bez da se pipat ,no samo pri film ! Digitalkite vseki gi bara po malko :)
за .представи си да пуснеш портрет на жена с лоша кожа и да го снимаш на затворена бленда
няма такава тема !!!! тоест без ясна граница кое се смята за редакция и кое не не може да се обсъжда ....
за редаксия може да се смята кропването на кадъра ..... дори и ресайзването
тоест кадъра може да е редактиран още в самия фотоапарат с променяне на настроиките ми като цветна температура , шарпен , контраст исо бленда .. и др ... самото конвертиране на фаила от RAW към JPG в компа също е някаква редакция ;)

Редактирано от автора , 04.08.2007 23:40:52

svetal
Всеки да прави, както го кефи
ЗА обработката, и зависи според кадъра в каква степен .Винаги е имало и ще има дори и на ФИЛМ
..ako edna snimka me 'obladae' ot prqv pogled .. zatvaryam o4i i se raztapyam .. (nyama tebe-nyama mene ..)

ako edna snimka se opita da me 'obara' , ili 'poiznasili' ..togava se okokorvam i iskam dokumenti za samoli4nost..
Дигиталните просто те изкушават да ги пипаш....но да е с мярка, де. Иначе всичко почва да зависи от уменията ти с Фотошопа, а естествеността се губи.
няма снимки без обработка... дори да не го съзнавате обработка има
Няма снимка без обработка!
съмняваш ли се??
когато си трябва си трябва, но да е по-невидима е по-добре, а ако пък не се налага допълнителна от задължителната след намаляването на кадъра е чудесно...всеки както може и докъдето му се простират разбиранията за умереност и за кич...на мен също ми допада много обработка, която превръща снимката от снимка в рисунка и е направено умело...но това е друга бира дет се вика
Мисля, че трябва да се разграничи снимка от колаж.
Когато е снимка - обработката трябва да е малко и почти незабележима, но колажа си е колаж - всеки прави каквото си ще.
против
след като 90% от харесваните снимки са обработвани не само с шарп, рисайз, кроп и цветове, значи болшинството люде нямат нищо против обработката? нали? и аз нямам нищо против. в портретите на хора обаче ми е много дразнещо да гледам някакви пластмасови лица, които стоят неестествено(може би стоят естествено за някои профешъналс). кила фотошопски фондьотен с каква цел?

важно е крайния продукт да е хубав.
kpstudio

И ти бая мажеш по твоите снимки. Така че малко не си прав с темата

http://www.4coolpics.com/author_photo/5001/153948.html

http://www.4coolpics.com/author_photo/5001/154151.html

Редактирано от автора , 07.08.2007 17:17:47

май не можеш да четеш :)
казал съм си мнението, това са снимките се вижда от раз просто пуснах тема стана ми интересно, за това.
Той vankostrong ги е казал в общи линии основните неща....и мисля че е прав.
Всеки един поне малко технически грамотен човек би могъл да се досети че получаването на един кадър е доста сложен процес,той е съпътстван от софтуерна обработка още в самия апарат....а после евентуално от самите програми за обработка на снимки.
А друг е въпроса кой в какви граници би обработил един кадър,това зависи от познанията по фотография,от познанията от програмата с която прави дадена обработка....от това дали е наясно с основните физични явления свързани със светлината и куп други не по маловажни подробностти.
Хайде успех на всички !!!....Все пак цял живот се учим!
Suglasen sum s nasko_ i vankostrong... pa drugoto e vupros na vkus i tova kakvo iskash da pokajesh v edin kadur ...
http://www.4coolpics.com/gallery_photo/5/26640.html

IMA LI NUZHDA OT DOPLNITELNA OBRABOTKA TAZI SNIMKA? MAI NIAMA?
Spored men e dobre da se pravi savsem leka obrabotka kolkoto da radva okoto , a ne da e cqlata napravena ot programata i da se gubi samata snimka (da stane kartinka)
ето малко снимки от новата ми камерка... няма фотошоп, няма матрица... само добрата стара Mamiya

nsirakov -"... няма фотошоп, няма матрица... "
Няма и качество
сългасен АРГО... ама кефа цена няма... пък и е евтинко :)
а и горните все пак не са снимани от мен ;) може зау-то да не е било на висота ;)
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола