Популярни снимки за

Всички снимки
Iso 25.600 звучи много интересно :)
D50 има 5 степени на компенсация. При ISO 1600 и пета степен на компенсация, на колко ли всъщност се равнява крайния резултат? Друг е въпроса, че картината ври ужасяващо.
Кириле, кайи нещо повече за него бре, туку виж някой купил.
Гледам грипа вече е вграден, браво!!!
Той грипа и в Д2 е вграден. А иначе, за купуването... Май тези, дето се гласята за Д2, може и да изчакат. :-)

Редактирано от автора , 23.08.2007 21:48:01

Яко, ФФ от Nikon !!!
Май ще почнем да събираме парички за D300
Най-накрая браво на Никон!!!
Определено това е най хитовата новина през последните дни...надявам се че скоро ще видим и възможностите на този нов CMOS сензор....засега знам че консумацията му е много по малка...за в бъдеще ще кажат и ще пкажат хората които първи ще се сдобият с някоя от новите машинки.
Лично за мен са ценни някои неща които ме впечатляват в новия модел на Никон и най-важното - са полезни и вършат много работа:

-Дълбочина на рязкост като при 35мм филм
-Потенциал за увеличаване на резолюцията на сензора
-ISO 200-6400 (разширяемо до 100 - 25600 - през 1/3 стъпка от 6400 до 25600!!!) - да получиш снимки с по-добро качество когато не можеш да контролираш светлината.
-14-битово преобразуване
-12 канално четене на информацията от сензора
-9 кадъра в секунда с Афтофокусно следене на обекта(най-бързия пълноформатен SLR в света.
-11 кадъра в секунда - най-бързата скорост при цифров SLR до сега.Без Афтофокус, подходящо за обекти които се движат вертикално или хоризонтално във визйора.
9 кадъра в секунда е прието да се смята за физико-механичната граница за скорост при пълноформатните SLR огледални системи.
-UDMA съвместим - 4 пъти по-бърз от D2 серията.
-Нова Scene Recognition System - събираща инфотмациата от 1005-пикселовия RGB сензор, Multi-CAM 3500 AF модул, и самия сензор. 5-сегментия TTL сензор за светкавицат аи сензора в призмата на D2 вече не са необходими.
-1005-пикселовия RGB сензор е подобрен за да разпознава форми - може да разпопзнае лица на хора в кадъра и цвета на движещи се обакти за Автофокусирането на фотоапарата.
-Multi-CAM 3500 FX AF модул:51 точки за фокус, 15 от тях крос-тип, увеличено вертикално покритие.
-Нова 3D следяща функция - следи обекта по неговия цвят.
-Калибрация на АФ между комбинация от тяло/обектив. Калибрация на до 20 обектива за АФ към тялото.
-Три размера на изображението в един фотоапарат:
FX - 36 х 24мм - 9 кадъра в секунда с AF.
DX - 24 х 16мм( 11 кадъра в секунда, 10 кадъра с AF).
5:4 - 30 х 24мм ( до 9 кадъра в секунда с AF)
-Виртуален хоризонт
-Затвор тестван до 300,000 цикъла (от Кевлар/Карбон сплави) с монитор на скоростите за автоматична компенсация при отклонение след време.

Това не е фотоапарат. Това е Никон.

Редактирано от автора , 28.08.2007 10:41:52

а ценат.. и тя сигурно е космическа :)
"Това не е фотоапарат. Това е Никон."
защо ли ме дразни много тази реклама
svetal, въпреки, че съм убеден никонист, също ме дразни.
35мм, ако не е фотоапарат, значи е бинокъл. Гръмката фраза е хубаво нещо, но струва, ако има логика в нея.
Въпреки това - Никон и останалите.
??? ???..........
Че това си е едно от официалните рекламни изречения на Никон през 2007 година.
По цял свят по всички реклами си го има.
35мм, това не значи, че е логично. Вероятно въздейства на масовия купувач, но тези апарати не са предназначени за него, а и тук /в сайта/,обществото е поне идея по-мислещо.

Редактирано от автора , 28.08.2007 20:41:02

Accept... в дълбока заблуда си...
Д300 е точно за масовия куувач... н в един друг край на света...
и ако не за всички, поне за масовия фотолюбител...

когато си купувах Ф100-то току що беше излязал на пазара
1200 долара струваше (в сащ)

пича, дето ми го донесе от там си беше купил и на него
и ми разправя, че за 40 години живот в САЩ за пръв път му се случва в магазина като каже "Дай два апарат" да му откажат
и да го убеждават да си купи само един...
Веднъж до БНБ на площад "Батенберг" в София се разминах с Японски турист който размахваше D2X с обектив с жълта лента на сантиметри до колите докато слушаше внимателно гайда си. По телевизията скоро гледах как хората снимаха кортежа от коли в който беше и прибцеса Асако и едва повярвах - около 60 годишна жена от тълпата снимаше с F5 и SB-800.
D300 не е професионален фотоапарат понеже има вградена светкавица на призмата си. D3 e.
По-продажбите тук в България на D200, мога да твърдя че D300 ще се купува от повече запалени ентусиасти отколкото Про фотографи.
Имам и познати които снимат и с D2X, а са богати любители.
лично аз смятам да чакам нещо, което да е подобно на Ф100...

фулфрейм матрица, без светкавица, желязно тяло и топ модела аф процесор...
естествено с форма на Ф100, а не на тухла четворка ;-)

ще видим ще го дочакам ли ;-)
35мм и торбалане, като Д300 е за масовия фотолюбител, защо не ме снабдите с един такъв в този край на света? Аз повече от фотолюбител не мисля да ставам, та да се пъна за Д3.

Редактирано от автора , 04.09.2007 17:44:56

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола