Популярни снимки за

Всички снимки
Здравеите моля дайте ми савет за избор на фото апарат.Колебая се между nikon D80 и canon D400.Апарата ще го използвам основно за експресно фото.

Благодаря ви предварително.
за експресно фото можеш да ползваш и фуджи сапунера - хем по -евтино ще ти излезе
vraga: I dvata sa klasni fotoaparata .. i s dvata moje da vidi6 dobri i lo6i primeri .. az imam Kanon .. taka se e slu4ilo .. a moje6e da imam i nikon.. ni6to ne mi pre4e6e.. vzimay Ne6to i 6trakay ta se zabavlyavay .. taka Vremeto ima nyakakqv Smisql .. ina4e .. klepene pred Talavizura i prevqrtane na kinalite .. dorde stane6 fen na 4algata .. az bih si vzel i dvata .. i na koyto mu svqr6i bateriyata po-skoro .. direktno na Bakluka
Uspeh .. pa se obadi kakvo si ya storil
За Експресно Фото - вземи си Nikon D40 Kit
http://nikonimaging.com/global/products/digitalcamera/slr/d40/index.htm
Цената му е 1199 лв с ДДС. Китовия обектив е 18-55мм и е много добър. Няма да ти се наложи да взимаш друг за портрети в цял ръст, на лице, или пък снимка на група хора.
Прави далеч по-добри цветове в JPEG от всеки Канон, а и меренето му и работата в студио са по-лесни с Никон-а.
Има и софтуер за контрол на Д40 от клавиатурата на РС-то и можеш да снимаш с мишката и снимките отиват веднага в хардадиска на компютъра, а не в картата, като има и най-новата опция да ти се показват тъмбнейли на снимкиите още от буфера на фотоапарата, така че да качиш в РС-то само тези които искаш и да спестиш време.
И Канон имат даже още по-страхотни решения. За копирните си машини.
Ако ще правиш снимки обаче, си вземи Никон.

Редактирано от автора , 11.09.2007 11:03:45

35mm, добре е, че си хвалиш стоката, но все пак не прекалявай.
Аз не се занимавам с губещите. Затова работя в Никон.
Както се казваше:"...следвай лидера, не тълпата..."
Дали прекалявам е супер относително. Как може да оставим жената да купи нещо по-скъпо дето няма да и върши толкова добре работа.
И не може да не се хвали една стока защото тогава е много странно защо не се хвали щом е добра.
Ама... то трябва да разбира човек за да разбере с какво една система е по-добра от друга. А и да осъзнае за какво му е нужна...
Мъка,мъка... Понякога ми е жал колко заблудени могат да бъдат потребителите фотографи.
Нашата работа, и на този сайт е и да помага на фотографите да научават истината и да решават сами кое е по-добро за тях.
Ако ти прави впечатление, аз не казвам че нещо е просто по-добро. А казвам също и защо е по-добро.

Редактирано от автора , 11.09.2007 11:17:08

35мм - я кажи тогава как съм се прекарал с 350д.. че го смятам за по-добър от 40д?
"Ама... то трябва да разбира човек за да разбере с какво една система е по-добра от друга. А и да осъзнае за какво му е нужна..."

Фотография не се прави с тяло на фотоапарат. Само.
Има много неща в системата от обективи и аксесоари, като цяло, което определя кое е по-добро.

Знаеш ли по-какво се различават разговорите между хора които не разбират много от фотография, и тези които знаят малко повече или пък много.
Първите като отиват заедно на снимки,питат "С какъв фотоапарат снимаш?", вторите "Какви обективи си взел?"
Достатъчно казано.

Редактирано от автора , 11.09.2007 11:39:13

Айде пак на панаира с марките :D Аз пък, пак си купиш "сапунерка" и съм много доволен от нея. Всяко нещо си има предназначение и цена.
Вземи си D80.. ;)
ами ти му говореше за тяло 35мм.. не за обективи...

иначе моите си седят написани в профила ми.. но въпреки всичко смятам че д40 не е на нивото на 350д.. може и да греша...

като възможности за студио мисля Канонскит еобективи са по-добри от никонските.. но може и да греша... ти имаш опит - сподели - интересно ми е да чуя мнение... не се заяждам
Ako izbora e mejdu Nikon D80 i Canon D400 az bih predpochel Nikon-a
vraga - понеже на разбрах - МЪЖ ли си или жена - моето предположение е, че си мъж - Вземи си Никон Д80. ПОВЕЧЕ ПРИЛИЧА НА ФОТОАПАРАТ - В СРАВНЕНИЕ онова дребното 400Д (ако говориш за Canon пише се 400D, а не D400).
ОСОБЕННО за експресно снимане където и размера на апарата има значение за продажбите и отношението на клиента.
Защото хубави снимки може да направиш и с двата (естествено ако можеш де) - но АПАРАТИТЕ 350Д и 400Д изглеждат малко като детска играчка. И освен това не са удобни за по дълго снимане особено ако нямаш Batery Grip а ако му закачиш по-големичък обектив и светкавица направо си е мъка да се работи.
Освен това - за едно е прав 35мм - това, че от Никона ще изкараш по-добри цветове особено при директно копиране на файловете без обработка. САМО дето никонските обективи и аксесоари са малко по-скъпички по мое наблюдение, но това се преглъща. ПРИМЕРНО закачваш мъ Никонския 18-200 и си готов за експресно снимане с един обектив без да сменяш. НЕ се връзвай да си вземаш Никон D40 дори и да е с два обектива и да е по ефтин - според мен този апарат е слабичък и при сериозно натоварване със сниманеще има доста кратък живот - особено за използване като ПРОФЕСИОНАЛЕН апарат - при положение, че той изобщо не е такъв - както и Д80 и 400Д между впрочем де.

П.П. С две думи - моя съвет е - НЕ се скръндзай, ами направо си Вземи Nikon D200 или поне Canin 40D и си ГОТОВ - и после остава само да се научиш и да снимаш

Редактирано от автора , 12.09.2007 11:03:22

И двете фирми са хубави. Вземи си по - евтин ДСЛР и вложи пари за обективи. Д200 и 40Д са изгъзици, ако сега ще почваш да се учиш да снимаш.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола