Популярни снимки за

Всички снимки

Кулпикс (забавление или фотография)

Днес се нагледах на шедьоври , просто от тях не мога да проследя хубавите снимки които си отминават
Вярно , че трябва да се издържа този сайт , но каква цена
БЛИЗО 2 ГОДИНИ НЕ СЛЕДЯ НЕЩАТА , днес за малко се застоях и нищо не се ее променило
Тук е място за некадърници които си източват всапунерките
Предполагам , че админа ще изтрие този пост
Ми, най-лесно е да се въведат строги ограничения както във Фото Форум, и проблемът ще се тушира, предполагам. Или пък да се въведе такса за качване на снимки, т.е. да няма безплатни 3 броя на седмица, а ако искаш повече - не по левче на смс-че, а примерно - 5.

Редактирано от автора , 12.09.2007 15:07:09

И двете! Колко пъти ще го предъвкваме този въпрос!
И преди съм го казвал ,
да се гласува на няколко фотографи които да могат да изтриват ,снимки които нямат фотографска стойност и така , ще се позачудят , дали да пускат бози
Куулпикс е забавление, а понякога има и фотография, ама само понякога...
Като се отвори дума за триене - http://www.4coolpics.com/photo/qdo/159831.html

Като гледам подобни извращения се чуствам неудобно, че имам апарат...
Надявам се ако се въвеждат някакви ограничения те да касаят само конкурсите. Там наистина има крещяща нужда, примерно право само на 2 снимки в конкурс.

Гафе, ще се видим отново след 2г.
Аз съм на мнение че не може да изчезнат хората които не знаят да снимат - винаги ще ги има.Просто ще си ги има.И винаги ще качват снимки. Проблема е че МНОЗИНСТВОТО в този сайт са на ниво на което не могат да преценят една снимка дали има стойност. Могат да преценят, естествено, само дали една снимка им харесва. Но пък не могат, също за съжаление естестсвено, да обяснят, дори и на себе си, защо една снимка им харесва. И така снимките без стойност не срещат съпротива защото за мнозинството те остават (снимкте без стойност) снимки без стойност.
Един вид норма е в сайта да се качват такива снимки. Даже харесваните снимки често са сгрешени като цвят ама хубави, шарени. Цветове преливат, окото се радва, снимката е кръгла нула, ама нали е шарена. А че няма такова небе като цвят даже и на Марс, това остава без значение.

Проблема е и там че не ти дават да кажеш коментар - а си написал че нещо според теб е еди какво си, а са ти изтрили коментара. Това някакъв упорит начин някой да покаже че като не знае не иска да научи ли е?

Само факта че масово тук не се разбира че една снимка не трябва да е еди каква си, а трябва да е такава каквато автора иска да я постигне създава много проблеми за това какво е една хубава снимка например.

Аз влизам по често.Не чак през 2 години.
Ама ми е скучно.
35 мм, радвай се, че все пак има хора, които могат да оценят красивото, макар сами да не са кой знае какви фотографи! Не може всичко живо да снима като майсторите - онези с пълното червено квадратче....и слава Богу. Нищо не ти коства да заклеймяваш всеки тъп и безцелен кадър. Дори само авторът му да прочете коментара ти, има смисъл.

Аз не бих изтрила ничий коментар.

Редактирано от автора , 12.09.2007 21:19:18

35mm,
inaned, квадратчетата не те правят фотограф
jorostam, не твърдя, че квадратчетата правят фотографите. Виждам прекрасни фотографии от хора, които на ни един конкурс не са били. Просто като надзърнеш в класациите - горните позиции се заемат основно от автори с пълни квадратчета. Статистика, кво да я правиш.
35mm е много прав.
inaned, болшинството от "майсторите с пълно червено квадратче" не знаят какво е "швенк". А почти всички тук не знаят какво е "цветен четец", както не знаят нищо за "гледна точка" и "ракурс". Остави таз' "песен любовна". Поне аз, отдавна влизам в сайта, само за да видя какво са качили интересните за мен автори, както и за да си похортувам с приятните за мен хора. Т. нар. "майстори" от сайта качват снимки, които са толкова ощетени откъм елементарни композиционни правила, цветопредаване и кадриране, че могат да са образец за това, как да не се снима. Да не се спирам на множеството слънца, които греят от някои "майсторски" снимки. При повод може и да продължа. Че се разстроих нещо.

Редактирано от автора , 13.09.2007 00:40:49

Продължавай, и аз се разстроих...
.. моето мнение го знаете...
божеее и тук ли делене на майстори и други.ужассс
Пламене махаи квадратчетата че лошо
Квадрачето не прави човека ,дори не знам за какво мие връчено ,имам една първа награда от Свиленград , но това не ме прави по голям от другите ,имал съм късмет и толкова ,в други изложби не см учатвал
И на админа казах , предполагам сайта вече има достатъчно потенциал , за да вземе да се издига малко по малко да е по фотографски
Просто да даде на някои по умерени личности които уважаваме , които да имат право да трият ненужните снимки които само спамят и с тях си заминават хубавите неща
Все още има профили тук които пускат чужди снимки , това за мен е недопустимо , винаги съм се опитвал да помагам на всеки колкото мога и до колкото ми позволяват знанията ми , уви и аз все още се уча и винаги има какво да открадна от другите :)))
успех
Gafa - не подценявай наградата, която получи, ако си спомняш за нея гласуваха повече от 100 човека на пленера при Kolov и то анонимно
На против , много се радвах на тази награда , но сега таз тема не ее за наградени червени квадратчета
Много хора включително и аз следя снимките от фотоваканция и ми е интересно да ги видя , не съм единствен ,но има някои елемент които е пуснал 2-3 смс на сайта и получава право да пусне тук на един път 40-50 снимки , и си точи сапунерата тук , снимки без никаква стойност които , дори не бих ги сложил и в семейния албум , ето за това нагнетявам положението
sigurno ima mnogo snimki, koito ne sa hubavi..no tova, koeto se predlaga kato reshenie na problema kato che li bie malko na elitarizum i aristokratshtina...i nai-dobrojelatelnata i leka cenzura si e cenzura..i krie riska da se prevurne v mrakobesnichestvo..ne mislya che tova tryabva da e duha i atmosferata na coolpics..inache trybva da si e samo klub za izbrani..ako e taka - kazvaite i da si subirame parcalite i koi otkude e..
S tova izkazvane ne iskam da obidia nikogo, prosto ne mislya che tova e nachina
съгласна с uri64
Ури - проблеът ще се реши ако всички дето си източват каритте просто бъдат малко по-самокритични.... и пускат най-доброто....

гледма има хора дето пускат по 20-30 снимки на седмица.. абси аз повече от 2 добри (дето да си струва да пусна) на месец нямам....

САМОКРИТИЧНОСТ това трябва
nsirakov: suglasen....samo mislya che samokritichnosta tryabva nyakak da se vuzpitava, a ne da se nalaga silovo (kato naprimer nyakakva forma na cenzura). Nyama spor che e po-trudno. To e kato s demokraciata i i imperiata v drevnia Rim..imperiata e doshla purvonachalno za da koregira nedostatucite na drugata forma no v posledsvie se e izrodila suvsem.

Za iztochvaneto - tova e yavlenie koeto postepenno shte izcheze - kato namalee purvonachalnata euforia na iztochvashtia i kato se poogleda iz coolpics i vidi hubavite neshta sam/sama shte zapochne da se samoogranichava...osven tova sezona e takuv...snimali cyalo lyato i sega tryabva da se "isipiat " nyakude...
prosto malko turpimost tryabva
колко години трябва според теб да минат докато еуфорията изчезне??? тук съм от 3 години и нещата стават само по-еуфорични... ако оставиш едно дете на самотек дали ще стане професр, ако не го напътстваш и ограничаваш.. надали.. така че понякога си иска здравата десница

търпимост бих имал ако имаше любезността да пишеш на кирилица.. най-малкото е неучтиво...
Gafa нещо трябва да се направи
nsirakov: имах проблеми с кирилицата на notebook-a (например вместо "л" изписваше ".")които все не ми оставаше време да оправя...но ето щом това е условието да проявиш търпимост...въпреки че неразбирам защо факта че съм писал на български но с латински букви трябва да е причина за проява на липсата на такава...не разбирам наистина с какво съм предизвикал такова отношение
Още веднъж - съгласен съм с твоето мнение че трябва най-вече самокритичност, но съм против всякакви форми на цензура по принцип.
Според мен добите фотографи тук вместо да се опитват да се изолират и капсулират все- повече би трябвало да се опитат да повъзпитат малко чрез повече общуване и съвети по-неможещите от тях. Иначе неинуемо се отива към кастова система.
Бъди здрав...
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола