За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Кажете ако някой има ЛИЧНИ впечатления от D300?
Иначе ревютата са впечатляващи. А за D3 ...
Това също ми беше интересно:
http://www.nikondigitutor.com/eng/d300/index.shtml
Иначе ревютата са впечатляващи. А за D3 ...
Това също ми беше интересно:
http://www.nikondigitutor.com/eng/d300/index.shtml
Баце, па ли ше сменяме отбора
Като се наситиш на тоя отбор, тая година и Петнакс ша вадят аналог от класа на Канон 5D - К1D и К2D
@spstefanov:
С интерес ще следя :-)
Особенно ако извадят 51 точков АФ кат' Никон, и 3D матрично мерене.
С интерес ще следя :-)
Особенно ако извадят 51 точков АФ кат' Никон, и 3D матрично мерене.
докато не го хванеш в ръката - не разбираш, че останалите апарати са като сапунерки...
представям си с Д3 какво ли е???
представям си с Д3 какво ли е???
Lansky ... shtoto ne hvashtal Sony A700, zatova taka govorish ... ama shte se subudish :)
това нов модел на плейстейшън ли е
ха честита ти машинка и все хубави снимки да докарваш)))
ха честита ти машинка и все хубави снимки да докарваш)))
хриди рано е още за вчепетления - засега четем усилено - мануала му е 400 страници на английски , засега ме кефи 3Д меренето , много е добро, изкарва детайл насекаде при снимки в контрастна обстановка ,а в тъмно фокусира като немски снайперист ...засего ще се въздържа от снимки щот тия дни снимам само ресторантски изцепки и не е хигиенично да ги пускам тук
всъщност покупката на тяло неминуемо влече след себе си и покупката на съответстващ обектив , засега се доверявам на думата на :
http://www.photozone.de/active/survey/querylenstxt.jsp?filter=%22brand='Nikkor'%20OR%20brand='Sigma%20AF'%20OR%20brand='Tamron%20AF'%20or%20brand='Tokina%20AF'%20or%20brand='Vivitar%20AF'%22
мисля да си взема нещо по-длъжко и не много скъпо ,същевременно и да е острилка , засега се изкушавам с :
Nikkor AF-S 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED VR (APS-C DSLR)
но бих се вслушал и в съвета на по стари Никонци ако го дадат безкористно
http://www.photozone.de/active/survey/querylenstxt.jsp?filter=%22brand='Nikkor'%20OR%20brand='Sigma%20AF'%20OR%20brand='Tamron%20AF'%20or%20brand='Tokina%20AF'%20or%20brand='Vivitar%20AF'%22
мисля да си взема нещо по-длъжко и не много скъпо ,същевременно и да е острилка , засега се изкушавам с :
но бих се вслушал и в съвета на по стари Никонци ако го дадат безкористно
ako директния линк не се отваря :
http://www.photozone.de/8Reviews/index.html
-->USER PERFORMANCE SURVEYS -->Nikkor AF(-S) & AI-S lenses -->QUERY FORM --> Brand -->start Query
http://www.photozone.de/8Reviews/index.html
-->USER PERFORMANCE SURVEYS -->Nikkor AF(-S) & AI-S lenses -->QUERY FORM --> Brand -->start Query
"The Nikkor AF-S 24-70mm f/2.8G ED is the first of a whole series of new professional grade full format lenses."
това не те ли смущава малко? )))
това не те ли смущава малко? )))
lansky смущава ме малко ... цената ? ;-)
после ще ти трябва и 12-24 тогава))) и съвсем златно ще ти излезе))) освен ако не смяташ да минаваш на D3....
а за цената - който има брада да си мисли за гребенчето ))))))
между другото - това 70-300/4-5.6 изобщо не го взимай - ако ще снимаш с нещо на 2.8 вервай ми веднага ще скочиш да го продаваш... ако искаш ще ти дам да пощракаш с една такава сигма 55-200 за да разбереш за какво ти говоря
пък ако сигмата ти хареса- може да я спазарим дори - само дето не е VR )))
а за цената - който има брада да си мисли за гребенчето ))))))
между другото - това 70-300/4-5.6 изобщо не го взимай - ако ще снимаш с нещо на 2.8 вервай ми веднага ще скочиш да го продаваш... ако искаш ще ти дам да пощракаш с една такава сигма 55-200 за да разбереш за какво ти говоря
пък ако сигмата ти хареса- може да я спазарим дори - само дето не е VR )))
lansky и аз знам кое е най-добро, но засега се опитвам да не набутвам много пари в скъпи обективи ,това е и целта на поста ми по горе да споделим вчепетления и инфо...според скромните ми проучвания, коментари със "по-стари" Никонци и сравнения на перформансите в по горе посочения линк ,като за начало за късо варио най добро съотношение цена-качество е :
Nikkor AF-S 18-70mm f/3.5-4.5 G ED-IF
пак повтарям като за парите си ,докато: Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6 и по зууместитте Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6,Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6 определено НЕ си струват парите ;-)
учудващо за мен е мноого доброто представяне (спр. линка по горе) на един сравнително не скъп обектив:
показателите му се приближават до много добрите но чувствително по скъпи :
Nikkor AF-S 70-200mm f/2.8 G ED VR
Nikkor AF-S 80-200mm f/2.8 ED
и те така - очаквах да чуя някое градивно мнение и лични вчепетления а него ;-)
а за :
Sigma AF 55-200mm f/4-5.6 DC u Sigma 70-300/4-5.6
няма какво да ги гледам , хората са ги тествали преди мeн и са ги оценили като много зле (линка по горе)
що се касае за :
Nikkor 14-24mm f/2.8G ED
по добрия вариант е да се вземе на доста по ниска цена заместителят :
Tokina AF 12-24mm f/4 AT-X Pro DX IF
..........................................
това е - ако некой задокеански форумец се прибира къде БГ тия дни около и след Нова година и комисионната му е поносима да се обажда да поръчаме по едно две стъкълца на човешки цени ,че местните търговци гледам са умножили цените по две
Nikkor AF-S 18-70mm f/3.5-4.5 G ED-IF
пак повтарям като за парите си ,докато: Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6 и по зууместитте Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6,Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6 определено НЕ си струват парите ;-)
учудващо за мен е мноого доброто представяне (спр. линка по горе) на един сравнително не скъп обектив:
показателите му се приближават до много добрите но чувствително по скъпи :
Nikkor AF-S 70-200mm f/2.8 G ED VR
Nikkor AF-S 80-200mm f/2.8 ED
и те така - очаквах да чуя някое градивно мнение и лични вчепетления а него ;-)
а за :
Sigma AF 55-200mm f/4-5.6 DC u Sigma 70-300/4-5.6
няма какво да ги гледам , хората са ги тествали преди мeн и са ги оценили като много зле (линка по горе)
що се касае за :
Nikkor 14-24mm f/2.8G ED
по добрия вариант е да се вземе на доста по ниска цена заместителят :
..........................................
това е - ако некой задокеански форумец се прибира къде БГ тия дни около и след Нова година и комисионната му е поносима да се обажда да поръчаме по едно две стъкълца на човешки цени ,че местните търговци гледам са умножили цените по две
човеко - говореше в началото за 24-70/2,8 - този обектив е 2600-2700 лева в БГ...
сега говориш "и аз знам кое е най-добро, но засега се опитвам да не набутвам много пари в скъпи обективи "
аз лично не те разбрах... ама карай - понеже питаше за лично мнение - просто се обадих - едва ли доста хора са с Д300 засега.
компромиса с техниката повечето пъти струва много пари... адвокатите имат един лаф "който плаща зле - плаща два пъти"
ако сега скочиш на Д300 и 24-70/2,8 - все да можеш да поизчакаш някой друг месец за да вземеш нещо качествено "дълго"...
според мен 24-70/2,8 ще е нито широко нито дълго на Д300 - затова ти писах, че е ФФ и после ще ти трябва 12-24/2,8 - който сигурно е поне 1800 лева (че не ми се отварят офертите сега)
ти си знаеш - просто от опит - хубавия обектив си е хубав и цената му не се губи като при апаратите )))
сега говориш "и аз знам кое е най-добро, но засега се опитвам да не набутвам много пари в скъпи обективи "
аз лично не те разбрах... ама карай - понеже питаше за лично мнение - просто се обадих - едва ли доста хора са с Д300 засега.
компромиса с техниката повечето пъти струва много пари... адвокатите имат един лаф "който плаща зле - плаща два пъти"
ако сега скочиш на Д300 и 24-70/2,8 - все да можеш да поизчакаш някой друг месец за да вземеш нещо качествено "дълго"...
според мен 24-70/2,8 ще е нито широко нито дълго на Д300 - затова ти писах, че е ФФ и после ще ти трябва 12-24/2,8 - който сигурно е поне 1800 лева (че не ми се отварят офертите сега)
ти си знаеш - просто от опит - хубавия обектив си е хубав и цената му не се губи като при апаратите )))
Hridi,
От два месеца снимам с Д300 ( първо бях с Д50, послед Д80 и сега 300). За съжаление както е късмета, не съм имал много време за снимки. Първо, както май вече беше казано, книжката с инструкциите е прекалено голяма за четене. Като сравнявам с Д80, ето кои са ми впечатленията
Белия баланс: Много по добре от Д80. Автоматичния оцелва правилно поне 90%, това ми беше голям проблем с Д80-то.
Батерията: както и в Д80, държи дълго време, особено ако ползваш обективи с вътрешно фокусиране. Имаше един период когато ползвах 80-200/2.8 от старите серии. Остър, но като се завътри бетонобъркачката вътре докато фокусира, дърпа много ток.
Фокусните точки: Това с 51 точки е подобрение, но в повечето случаи аз си държа на едната точка в стредата. Дали тази функзия ти е от полза зависи много от обекта който снимаш.
Компакт Флаш карти: малко странно че камерата ползва тези карти. Те сега са малко по скъпи от СД-тата. Като купуваш карта трява да вземеш карта с бърза скорост на трансфера, особено ако снимаш RAW.
Самочистенето още не съм го ползвал.
Лайв вю-то също не съм го ползвал защото съм свикнас с визйор
Камерата е тежичка но ако прикачиш голям обектив всичко се балансира доста добре.
Шума е нисък аз държа по навик ИСО-то на 200 или по ниско. направи ми впечатление че при ниско ИСО на снимките им липсва малко контраст, което обаче си е правило за ниското ИСО и не е недостатък на камерата. Обективите които ползвам са Никор 18-200 ВР и 70-200/2.8 ВР
От два месеца снимам с Д300 ( първо бях с Д50, послед Д80 и сега 300). За съжаление както е късмета, не съм имал много време за снимки. Първо, както май вече беше казано, книжката с инструкциите е прекалено голяма за четене. Като сравнявам с Д80, ето кои са ми впечатленията
Белия баланс: Много по добре от Д80. Автоматичния оцелва правилно поне 90%, това ми беше голям проблем с Д80-то.
Батерията: както и в Д80, държи дълго време, особено ако ползваш обективи с вътрешно фокусиране. Имаше един период когато ползвах 80-200/2.8 от старите серии. Остър, но като се завътри бетонобъркачката вътре докато фокусира, дърпа много ток.
Фокусните точки: Това с 51 точки е подобрение, но в повечето случаи аз си държа на едната точка в стредата. Дали тази функзия ти е от полза зависи много от обекта който снимаш.
Компакт Флаш карти: малко странно че камерата ползва тези карти. Те сега са малко по скъпи от СД-тата. Като купуваш карта трява да вземеш карта с бърза скорост на трансфера, особено ако снимаш RAW.
Самочистенето още не съм го ползвал.
Лайв вю-то също не съм го ползвал защото съм свикнас с визйор
Камерата е тежичка но ако прикачиш голям обектив всичко се балансира доста добре.
Шума е нисък аз държа по навик ИСО-то на 200 или по ниско. направи ми впечатление че при ниско ИСО на снимките им липсва малко контраст, което обаче си е правило за ниското ИСО и не е недостатък на камерата. Обективите които ползвам са Никор 18-200 ВР и 70-200/2.8 ВР
firefighter по добрия вариант е да се вземе на доста по ниска цена заместителят :
Хриди в момента снимам с Д200 и Д300 определено картинката на д300 ми харесва повече.
м-у другото д300то падна от около 3м и му нема нищо!!!
Разликата в пикселите между двата апарата е осезаема
м-у другото д300то падна от около 3м и му нема нищо!!!
Разликата в пикселите между двата апарата е осезаема
Jinooooooooo безсрамник, как не те беше жал за апарата, как можа да го хвърлиш от толко високо, диди ли те ядоса нещо какво стана ??
:-) изхлузи ми се от рамото още на другия ден си купих нов ремък
кво не му харесвате на 18-55 ??? VR версията е 300 кинта - за стабилизирани 18 - направо си е подарък ... на 5.6 - прави повече от прилични снимки (за остротата - ъншарп маск е задължителен, не съм пробвал с никон кепчър как е - слаб ми е компа)... иначе - все нещо не достига - и се стига до едни зумчета на 2.8 - дет са по 2.5К пари ...
другото - няма такъв обектив като 18-200 (само - дет на д50 му яде батерията бързо) ... даже и с 2 тела да си - пак не можеш толко бързо да минеш от 18 на 200 милиметра (утепАл се е за сватби, кръщенета и т.н.) ...
(опс - май само на firefighter постинга апострофирах)
даже - са си много хубави обективи, стига да им свикнеш (за парите си) ... 24-70 е прекрасен обектив, ама за кропка - нит е широк, нит е дълъг ... сметнат си е за ФФ. 14-24 - също ... просто - като сметнеш и кропа - не са удобни разстоянията.
иначе - има 17-55 на 2.8 DX (за кроп) - ем е в китовите милиметри, ем е светличък
другото - няма такъв обектив като 18-200 (само - дет на д50 му яде батерията бързо) ... даже и с 2 тела да си - пак не можеш толко бързо да минеш от 18 на 200 милиметра (утепАл се е за сватби, кръщенета и т.н.) ...
(опс - май само на firefighter постинга апострофирах)
даже - са си много хубави обективи, стига да им свикнеш (за парите си) ... 24-70 е прекрасен обектив, ама за кропка - нит е широк, нит е дълъг ... сметнат си е за ФФ. 14-24 - също ... просто - като сметнеш и кропа - не са удобни разстоянията.
иначе - има 17-55 на 2.8 DX (за кроп) - ем е в китовите милиметри, ем е светличък
chiphead щот темата е за д300 ,и щот около половин година го човъркам нахлузвайки му разни обективи ... да се кажа мъката:
Никорчетата 18-200 и 18-135 са яки тояги ,и за чеп на буре не стават ,то така и показват тестовете на http://www.photozone.de
http://www.forum.gekon.us/files_for_forum/querylenstxt.jsp.htm
бавно и постепенно стигнах до извода ,че твърдичкото си е най-добро ,ако търся универсалност - светло зуумче ала не повече от трикратно !!! такива обективи като 18-200 и 18-135 с поносим рисунък по цялата дължина има само в рекламните брошури ,ей на ако се появи във форума моя колега Дунище ме подкрепи - той яде дървото с обектив (утепАл се е за сватби, кръщенета и т.н.) ...
за 18-55 VR не знам ,не съм го пробвал и не ща да го
Никорчетата 18-200 и 18-135 са яки тояги ,и за чеп на буре не стават ,то така и показват тестовете на http://www.photozone.de
http://www.forum.gekon.us/files_for_forum/querylenstxt.jsp.htm
бавно и постепенно стигнах до извода ,че твърдичкото си е най-добро ,ако търся универсалност - светло зуумче ала не повече от трикратно !!! такива обективи като 18-200 и 18-135 с поносим рисунък по цялата дължина има само в рекламните брошури ,ей на ако се появи във форума моя колега Дунище ме подкрепи - той яде дървото с обектив (утепАл се е за сватби, кръщенета и т.н.) ...
за 18-55 VR не знам ,не съм го пробвал и не ща да го
ми, утепАлсе е :))) верно де, за д300 е темата - то мойто - кат спам дойде малко
Pirinsko ...svejest ot planinata
чаша ариана - за разпускане - и в леглото ...
За да коментирате, моля, влезте в профила си!