За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Здравейте! Искам да си купя фотоапарат за любителски снимки, но и не само. Често снимам коне и разни други неща и ми трябва такъв който да прави поредица от кадри един след друг. Искам да има голямо приближение, но това разбрах ще си го наглася с обективите, искам да снима хубаво в облачно и дъждовно време и да става за макро снимки. Харесах си Сони Н9,но в последствие се спрях на КАНОН ЕОС 400Д. Предложиха ми и Никон Д40х. Вие какво смятате? Аз клоня към Канона.
Всъщност трябва ми и камера - която има голямо оптично увеличение, за да не се разваля качеството на филма - получават се трептения при увеличението, което искам да избегна. Камерата трябва да може да снима повече кадри в секунда за да мога в последствие да виждам на забавен кадър повече от елементите на движението, защото това е много важно за мен. Искам да има добра батерия, да издържа поне 5 часа. Да възпроизвежда хубав звук е желателно, но не е приоритетно качество.
Благодаря, дано можете да ми помогнете.
Всъщност трябва ми и камера - която има голямо оптично увеличение, за да не се разваля качеството на филма - получават се трептения при увеличението, което искам да избегна. Камерата трябва да може да снима повече кадри в секунда за да мога в последствие да виждам на забавен кадър повече от елементите на движението, защото това е много важно за мен. Искам да има добра батерия, да издържа поне 5 часа. Да възпроизвежда хубав звук е желателно, но не е приоритетно качество.
Благодаря, дано можете да ми помогнете.
нито канон 400д нито никон 40х не са за теб...
вземи си видеокамера
и трябва да те разочаровам нито никона нито канона имат функция видеоклип и звук
вземи си видеокамера
и трябва да те разочаровам нито никона нито канона имат функция видеоклип и звук
Редактирано от автора , 16.01.2008 22:08:17
не не, аз искам две отделни неща, а не две в едно

За камерата - Sony DCRSR72E
http://www.4coolpics.com/catalog_product.php?id=174 - цената не е актуална май
Ако вземеш голямата батерия кара 14 часа
Фотоапарат ... ще ме обвинят в пристрастия ама А100 на сони като начало ще ти свърши перфектна работа :):)
http://www.4coolpics.com/catalog_product.php?id=174 - цената не е актуална май
Ако вземеш голямата батерия кара 14 часа
Фотоапарат ... ще ме обвинят в пристрастия ама А100 на сони като начало ще ти свърши перфектна работа :):)
Редактирано от администратор , 17.01.2008 08:28:04
Най-важно в случая е да се знае с какви средства разполагаш за въпросната техника?! Решения има , не едно, но всичко зависи от $
Ако вземеш канона, да речем, ще са ти нужни няколко обектива (най-малко два, за нещата дето искаш да снимаш - коне, макро...), а цените на обективите варират, много. Снимките в серия за 400д канон не са проблем (ако не бъркам, прави 3 в секунда). За хубаво макро си трябва макро обектив! Голямото приближение е доста относително понятие..
Аз лично си представям снимането на коне с по-дългичък обектив (не е задължително де), с бърз афтофокус. Веднага се сещам за един чудесен такъв, който струва към 1000 лв!

Ако вземеш канона, да речем, ще са ти нужни няколко обектива (най-малко два, за нещата дето искаш да снимаш - коне, макро...), а цените на обективите варират, много. Снимките в серия за 400д канон не са проблем (ако не бъркам, прави 3 в секунда). За хубаво макро си трябва макро обектив! Голямото приближение е доста относително понятие..
Аз лично си представям снимането на коне с по-дългичък обектив (не е задължително де), с бърз афтофокус. Веднага се сещам за един чудесен такъв, който струва към 1000 лв!
Desso е много прав, За тея неща дето си изброила, специално камерата с много кадри в секунда , няма да е лесно постижимо със средства под 3000 лева за нея. А що се отнася до апаратите, ако искаш да снимаш много кадри в секунда пак, ше трябва инвестиция от порядъка на 4000 лева за NIKON D200 или около 10000 за NIKON D3 или ( за да не прозвуча пристрастен ) CANON Еos 1D Mark III + един дълъг обектив (не говорим за макро). Дай малко повече инфо за целите за които ти трябва, а за да си вземеш тея апарати си трябва и добра физическа подготовка
знаеш ли колко много тежат

Редактирано от автора , 17.01.2008 21:24:08
Ами аз исках да се вмъкна за тези две неща някъде към 2500 лева - тоест камерата с апарата. За канона разбрах за обективите, и ми препоръчват някакъв ТВЪРД обектив, който бил супер, макар и стар. Всъщност не искам нещо супер професионално, защото аз и с досегашното си 4 мегапикселово санио се справях. За да снимам даден кон хубаво трябва да натисна копчето за снимка преди той да е отскочил пред препятствието за да го хвана в момента на скока или на полета, защото не искам да е по време на презимяване. В профила ми има подобна снимка. Освен това, когато е дъждовно излизат малко гадни снимките. С обектив за макро мога да направя компромис, но ми се ще да хвърлям по-надалеко, защото когато конете скачат обикалят по един голям тревен плац по който са разпръснати препятствията. А камерата ми трябва също за да си снимам коня, когато скача и когато да речем събори някое препятствие аз си правя преглед на записа за да анализирам, но не винаги мога да видя с кои крака - предни или задни, ляв или десен събаря бариера. Ето затова искам по-добра камера, която и да приближава повече оптично, дигитално почти не ме интересува. Честно казано нещо се влюбих в този Канон и цяла нощ сънувам камери и апарати.
Обективите за него ще си ги набавя постепенно, въпреки че още не знам точно какви ще ми трябват. Затова питам тук?!

За да коментирате, моля, влезте в профила си!