Популярни снимки за

Всички снимки

Едно предложение относно гласуването

Искам да подема една тема, която съм сигурен че ще има много противници и почти съм убеден че няма да я прокарам като идея. Истината е че поне искам да опитам.
Първо малко инфо за мен :
На 30 години съм, работя финанси и счетоводство. Фотографията и дизайна са ми хоби. В сайта съм известен като bat_Valio и по-моето скромно мнение съм от средните автори – така да се каже. Между най-добрите и начинаещите.
Сега за предложението ми.
Доколкото целта на сайта е за забавление, смисъла на гласуването за дадена снимка или автор, според мен e да ориентира потребителя относно качествата на същите , като ги измъкне от многото, посредством класацията. Естествено че ако аз съм нов, и влизам за пръв път в сайта, ще се насоча първо към снимките в горната част на класацията. Дотук добре. Удобно е за потребителя, концентрира вниманието си върху най-добрите. И тук идва сюблимния момент. А дали наистина са най – добрите !?! Когато гледахте Сървайвар, Мюзик Айдъл, и други подобни предавания, на колко от вас фаворита, си отиде рано-рано. Задайте си въпроса защо. Предполагам че почти всички от Вас сте си го задали вече. Отговора е еднозначен. Печели този който прати повече sms-и. Аналогията с гласуването в сайта, естествено не е по линията – sms - пари – гласове, а по приятели-гласове-известност. Всичко това адски много ме дразни, като гледам как добри снимки получават, малко гласове и обратното, недотам качествени – много. Някой ще кажат тоя “аматьор” как разбра коя снимка е добра и коя не. Аз мисля че всеки от нас, професионалист или аматьор има някакво собствено чувство за това кое е красиво и кое не. В крайна сметка, красотата е субективна. Но съгласете се когато една снимка, и ти харесва, ама и нещо не както трябва, като и видиш гласовете – 100 например, и си казваш абе добра ще да е, аз нещо не разбирам. И хоп – мнението ти е манипулирано. Всичко това ме накара да Ви изгубя 5-10 минути , а на мен 15, и да Ви предложа следното :
Дайте да спрем манипулацията и приятелското побутване,и да дадем шанс и на хората които нямат толкова приятели, и в сайта и по принцип, и които заслужават нашето поощрение. Предлагам това да стане по следния начин :
Да се въведе точкова система за гласуване от 1-10, като точките ще влизат с тежест 50 % в крайната оценка, другите 50 % да идват от администраторите, подобно на класацията – избрано от редактора . По тази начин “шуробаджинащината” ще намалее, и ако примем че зад “редактора” стои човек с професионално мнение относно кое е добре и кое не / в което не се и съмнявам/ оценката която ще получи една снимка, ще е къде къде по реална. Колкото до точковата система, мисля че по реална от гласовете, поради факта че една снимка ни въздейства по-силно, друга по-слабо, като и двете обаче ни харесват. Трябва ли да ги слагаме под един знаменатeл. Аз мисля че не !
Та това е !
Опитах се да Ви предложа идеята си, дано да срещне последователи. За мен си знам че поне опитах. Естествено моето мнение, си е само мое и не е меродавно за никой. Като заключение, искам да кажа че нямам нищо против никой конкретно, коментирал съм както добри така и лоши / за мен / снимки. Уважавам всички които са тук, и нека се забавляваме повече. Българите имаме нужда от това.
Благодаря за вниманието !
Валентин Георгиев
Също тако може да се помисли и за класация по рейтинг да речем - който да се изчислява като процент на гласовете от броя на посещенията на дадена снимка.
Az tuka si to4a snimkite ot aparata, a nqmam glasove za6toto snimkite mi ostavat nerazbrani.
I ima ne6to kriwo v banera na glavnata stranica-tam deto prohojdat talantite ...
Точно и аз сега видях. :)
бат вальо... кефищ...и аз се опитвам да накарам хората да не гласуват с ++ !!! и нам си кво и да почнат да "се замислят" над всяка една снимка, пък било то и снимка за спомен в семейния албум.. но засега насреща само агресивност получавам... нищо аз не съм се отчаял...
Бат Вальо, харесвам предложението ти, интересно е и мисля, че ще има полза ако се приложи:)
луси дай пример... спри тези коментари
lusi268

:))
:)))
Браво, чудесно е!
Чудно се е получило, браво! lusi268
Приказно!
Прекрасно!
:))
Страхотно!
Прекрасно!
Чудесно!
Прекрасно!
Хубаво!
Прекрасно! lusi268 (за снимка едто самия автор казва че не му е от най-добрите)
Страхотно, браво!

не се заяждам луси ни най-малко.... но нека минем към дела не само думи...
сайта и правилата ми харесват такива каквито са -ориентирани към масовия потребител - фотолюбителя
опасявам се ,че ако се наблегне на кастовото делене аматьор,калфа ,майстор ,фотогуру - неминуемо ще се стигне до момента ,в който титулованите потребители ще станат свръхчувствителни към критика от нетитулованите и админа ще бъде залят от прошения за санкции към осмелилия се "аматьор"

нека си остане така сайта - за мераклиите за попонай фотоизяви има и друг сайт ориентиран предимно към профи-та ,с лобита ,с рафинирани интриги - там тръпката е определено с аристократичен привкус и мирис на тамян
тея бружения по гласуването, други години обикновенно започват напролет,ама тая година подраниха...

Редактирано от автора , 27.01.2008 17:30:10

аз също мисля че с точкова система ще е по добре да се гласува
може и да не е до 10 например само до 5 но ще бъде по добре а иначе и така да си остане нямам нищо против
firefighter:С две думи, в десетката!!!!Сайта наистина е за широката аудитория!!!Поне според мен, по-важно е професионалистите с коментарите и препоръките си да насочват любетелите в правия път!!!Е, ако желаят!!!
В спора се ражда истината, е казал бай Ставри , както казах много трудно може да се прокара нещо ново, след като на повечето хора им харесва настоящето. Все пак ми е интересно, и ако не е мног ангажиращо като работа от страна на администраторите, да се сложи предложението, като анкета. Въобще струва ми се че ще е добре когато има нещо ново като предложение да се подлага не само на дискусия, ами и да се гласува. Все пак ние които сега коментираме, не сме "вся е всю" в сайта. Колкото до сарказма на Hateras, мога да кажа че хич не му е тук мястото. Ако имаш нещо против просто си го кажи.
bat_Valio, не е сарказъм. Ако разгледаш форума, ще видиш, че темата за гласуването се повдига периодично. Ще да видиш и този постинг от друга тема...

От: admin
Дата: 08.12.2007 22:10

Работим по PRO-класация.
Още сме далеч от целите, но тук можете да видите подредба на снимки по новия рейтинг

http://www.4coolpics­.com/pro_top.php

А точкова система има във фотофорума. Защо да се повтаряме?
Бат Вальо, въобще няма да чета ужасяващо дългия ти пост, защото ако ти имаш време за пилеене, на моя секундите отминават. На никой тук не му пука за теб, на мен не ми пука за теб, на теб не ти пука за мен и т. н. С цялата си добронамереност, която въобще не е малко те съветвам - не се занимавай с глупости. Снимането е едно, останалото е друго. Вода под моста.
Има един български филм - "Преброяване на дивите зайци". Горещо ти го препоръчвам.

Редактирано от автора , 27.01.2008 23:02:53

я - колега счетоводител )))
супер тъпизъм с топ про историята. какво значи топ про??? топ про топ про про топ. дрън дрън чи пляс.
Брех че си отворен Accept-чо.
Откъде знаеш пък на мен за кой ми пука. Нямал време, откъде знаеш моето колко e. И аз предпочитам да си оползотворя по-добре времето отколкото да защитавам една обречена кауза.Като казах обречена имах точно това впредвид – нежаланието на някой хора да погледнат от малко по друг ъгъл нещата. Не искам да споря вече с никой защото намеренията ми бяха съвсем добри и вече почвам да се дразня от сарказма, и липсата на култура у някой хора. Казах каквото имам да казвам, не искам повече да влизам в полемики, с никой. На метафорите на Accept, бих отговорил и аз метафорично – “Кон с капаци" - да не ставаме коне.

Редактирано от автора , 28.01.2008 16:48:57

bat_Valio:direktno se syglasih s teb.Ne za6toto smqtam 4e snimkite mi zaslujawat powe4e glasowe.Naprotiv.Napylno naqsno sym 4e sam edwa prohojdashta,no si mnogo prav 4e sistemata za glasuvane ne e obektivna.
Бат Вальо, дълго ще има да се ъпдейтваш, докато стигнеш метафорите ми. По-дълбокият проблем е, че аз мога да си направя SP по всяко време, а ти - въобще не. А и моята кауза е семейството ми. Тя по никакви критерии не е загубена.
Аз PROсто няма да участвам, при аудитория с калцирани мозъци единствения ефект е PROтриване на епидермиса на пръстите....
Прохождат ама нананайки друг път ! поне коментари да имаше ! не мога само аз да пиша мнения пък и не съм професионалист а съм в началото
нананананананананананананананананананананананананананананананананананананананананананананананананананананананананананананананаананананананананааикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикикики !!!!!!!!!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола