Популярни снимки за

Всички снимки

Лично проучване

Идеята ми да разбера как хората решават да гласуват, да оставят коментар и преглеждат ли профила на авторите или само последните снимки, и предлагам да се поставя инфо колко снимки има всеки автор, качени във форума и това да се вижда в профила на всеки автор. очаквам интересни мнения
Разгледай темите във форума .
Мисля, че идеята е добра и не е трудна за реализация - освен брой снимки може да пуснем и брой снимки в избрано
Благодаря за бързия отговор на админа, а на DareDevil искам да кажа че съм много против точковите системи, за които толкова се пише в другите теми, и смятам, че точно поради липсата на такава, това си е най-добрия фото-форум в България!!!
Просто имам наблюдения и във другите форуми, че се гласува разборно, не за снимките, а за автора, а понякога заради техниката на автора, което е вече много жалко!!!
Абсолютно не съм съгласен с теб.
Именно в точковата система е истината, но явно някой хора не искат да го прумеят. Както и да е. Всеки си носи сам последствията от решенията си и възгледите си!
Колкото до идеята за брой снимки в избрано, то и сега си го има.
Колкото дали гледам всичките снимки на някой автор , зависи дали имам време, и обикновенно му сортирам снимките, по брой гласове.
Зависи и доколко снимката която сам видял ме е впечатлила.
доста коментирам/критикувам - но не повече от 10% от коментираните от мен снимки получават гласове тук.. сори не е лично...

но пък ако някой го радват точките да ми пише .. давам му моя глас със все !!! и +++ стига само мир да има
Дали ще е с точки или не - не е толкова важно. Ясно е че хората са различни, оттам и възгледите им. Уважавам на избора на всеки . Но ако не можем да задоволим всеки вкус, то поне да е на повечето. Пускате анкети за глупости, кой фотоапарат ни харесва повече, за да рекламирате разни марки. Толкова ли е трудно да се пусне анкета и по някой предложения относно сайта, и да се види какво е решението на потребителите. Защото за да се поддържа сайта е нобходима реклама, а на рекламата са и необходими посетители на сайта. Тъй че помислете........
Може да съм критичен, но си казвам какво мисля, пак и подфорума е точно за това.
Напоследък предпочитам да гласувам
1./когато намеря време/ без коментар :)
2.Коментирам рядко, когато намеря поле за дискусия!
3.Да се позабавлявам с някой познат, който знам, че носи на майтап :)
4. Не искам да коментирам по гласуваните от мен снимки, за да не ангажирам социално настроените потребители да ми "връщат" жеста :)
Успех в проучването :)

Редактирано от автора , 25.06.2008 22:02:11

bat_Valio - приемам предложения за следващата анкета
Господин спстефанов, най-точно е разбрал идеята ми, ето това исках да разбера, поздрави за което
Преглеждам всички снимки ежедневно. Отварям тия, които ми хванат окото на тъмб. Ако ми харесат - гласувам, ако има нещо фрапиращо крещящо за коментар и ако имам време се впускам в дискусия. Често давам непоискани съвети, ама нали все пак съм лелката, която говори квото мисли. Дразня се когато хубави снимки са скапани от компресията - просто автора не е прочел правилата - ХОРА, ЧЕТЕТЕ ПРАВИЛАТА;) Обожавам критикете към мои снимки ( ама ония критики, дето уча нещо от тях - са ми най-по любими) Ако съм засегнала или обидила някой, моля да ме прощава - не е било с лоши чувства. Аз съм тук да се уча и да се забавлявам и дискусиите ми носят истинска наслада. ПРОСТО ТОВА Е МОЕТО МЯСТО ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ

Редактирано от автора , 29.01.2008 23:54:21

nsirakov,
знам,че искаш да ни научиш и споделиш опит Препоръчвам на колегите, да ти разгледат снимките и в другите сайтове
Благодаря на админа за решението му.
Когато има тема определена във форума, не я разводнявайте. Точно spstefanov и algaivel отговориха точно по темата.
Аз разглеждам снимки които ме впечатлят като тумбнейлс и в последно време коментирам или снимка която ме е грабнала или на автори които носят на шега.
Гласувам на поне 20-тина снимки на ден, дори и неперфектни, но които имат идея и красота.
Съвети почти не давам освен ако не съм сигурен че няма да се разсърди някой. Все по-рядко коментирам, а само гласувам. Гледам да се забавлявам тук. Има доста качествени хора в този сайт :)
1. Почти всеки ден преглеждам снимките в сайта, като отварям тези, които ме заинтригуват на тъмбнейл. Гласувам за неща, които ми харесват, като предпочитам кадри с пейзажи и пътешествия.
2.Умерено често коментирам, като почти винаги коментарите ми са позитивни. Според мен коментар от типа "!!!" или "+++" е обиден и за двете страни, но не ми допада и начина по който някои "воюват" срещу подобно явление - с менторски тон и агресивно поведение.
3. Понякога (но далеч по-рядко) разглеждам и профилите на някои от авторите, но това са най-вече новопоявили се, които още не са ми "известни". Твоят специално съм го разглеждал подробно по две причини - имаш много добри и задълбочени знания по орнитология, както и заради снимките ти от Аляска (за второто много ти завиждам).
Като цяло, трябва всички да се стремим да бъдем по-толерантни един към друг... Никой не се е родил с фотоапарат в ръцете!

Редактирано от автора , 30.01.2008 00:04:28

Аз съм "новак". Винаги разглеждам текущите снимки и ако нещо ми хареса - идея, въздействие -казвам го.Почти винаги гледам и профила, а ако имам време разглеждам и всички снимки.
Я гласувам когато ми е кеф,нали сайта е за забавление,за тва винаги ми е било кеф когато видя на приятел снимка или нещо такова,напоследък все ми е тая за тез гласове,ако искам мога да гласувам за снимка и от телефон.Не ми дреме какво ще кажат ората за мен.Имам достатъ4но време за тва следя пое4е,ама взе да ми писва малко по малко .... и когато ми писне гледам само авторите или само снимките от деня...
поздрави от мен
Разглеждам снимките качени за деня и гласувам за тези, които са ми въздействали емоционално, коментирам рядко, защото от фотография много не разбирам, така че не си позволявам да критикувам
Аз предимно гласувам за снимки, които си намирам из галериите. Понякога гледам в чата кво излиза, и ако имам време - обаждам се.
всичко е хубаво с точките - до момента в който хората с малко точки - не почнат да снимат същите бози кат хората с мааалко повече точки - натрупани от разни "другарчета" (многото точки - винаги се свързват със скъпа техника - от същите тези хора)... тогава - спира развитието, започва "чакай и аз - да го снимам без фокус" (ама що е така - няма значение), "чакай и аз да го направя черно-бяло" ...

абе - тва - с точките - ем трябва да го има, ем - трябва да е умерено - за да не става самоцел.

трудно се обяснява на някого, че е по-добре - да се прочете някой пидиеф - за да му уври в главата, отколкото - да се правят безмислени опити - да се докара същата картинка ...

(дано ми разберете мисълта) ;)

Абе, chiphead, ти явно страдаш по червеното квадратче

Та на въпроса - на мен, например, не ми се четат пдф-та. Нямам време, искам някой директно да ме светне по въпроса за обработките. То по кадрите ми си личи, даже гледам изобщо да не качвам напоследък. Тоест, разбирам ти мисълта
не мога всеки ден да разглеждам сайта. Ядосвам се, че сигурнопропускам готини снимки. Обикновено разглеждам тези, които се качват в момента или се коментират последни. Понякога някой от авторите ме заинтригува с коментара си и се отправям да разглеждам профила и снимките му. Имам си няколко автори, които ми допадат много и допълнително търся и техните нови неща. Коментирам, когато нещо ме провокира, а да гласувам?...често забравям че мога и да гласувам.И да ви призная когато искам повече хора да погледнат снимката ми....опитвам се да я кача, в часовете, най-посещавани.
inaned, ако знаеш как съм се разстрадал ... жив да ме оплачеш ... направо се чудя, ако нямам точки и квадратчета - кво да правя ... от един форум се махнах вече - по мое желание - зарад простотии, точки и намсиквоси ... (щот не бях оценен, и псувах, естествено) ... иначе - и на мен не ми се чете, ама съм забелязал, че разбиращите от фотография - не бачкат в енергото - за да ме светкат на всеки ъгъл - кат ме видят ...

та така
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола