Популярни снимки за

Всички снимки
Здравейте, ще ми се да засегна една тема,която верроятно е дискутирана хиляди пъти, скоро гледах едни участници в този форум почнаха спор по темата с коментарите под някаква снимка, което по мое мнение не беше подходящото място.
Та мисълта ми е, ние по аматьорите можем да понаучим туй онуй от по-знаещите, но не само гледайки техните снимки, ами и четейки техните коментари под нашите снимки. Дори определено смятам,че в чести случаи коментара е доста по-полезен от "гласа". И друго менение , да коментар "!!!" или "+++" от добър автор има някакъв смисъл, но какъв е смисъла това да е единствения текст който някои хора пишат...та такива ми ти работи ..айде
ох ... а знаеш ли какво става като се пробваш да пуснеш коментар/критика??

получаваш това

Благодаря Ви за въпроса, но мисля, и то сериозно да Ви помоля, да не се вземате толкова на сериозно. Сайта все пак не е трудово възпитателно училище

или това

"На крива ракета й е крив космоса". Не мисля, че с критика си в този и вид нещо ще ми помогнеш особено.
Въобще за тази фотография май започва да важи правилото "Като кажат веднъж, че едно куче е черно - черно е!!!"

или

И понеже нема друго какво да прави - се захвана със забавления с фотография!!! А радиологията - кучетата я яли!!! Такива доктори на науките като този гарван
колкото щеш!!!

и след 3тия такъв ответ ти писва да даваш критика.. взе пак не ни плащат че да ни ругаят... недай боже да си "настъпал" някоя групичка...

тогава идват да те "наказват" групово...
Не, драги! Блюдолизтвото е до смъртта. "+++" или "!!!" или каквото и да е друго подобно не значат нищо друго, освен стремеж на постващия ги да напомни за себе си, та при повод ти /в случая/ да се сетиш за ника му и току-виж си бутнал гласче. Въобще - такива, които с елементарни думи на майчиния си език не могат да се изкажат, можеш да ги пишеш "бегАли" от всеки друг житейски аспект.

Редактирано от автора , 01.02.2008 22:23:10

Вячеслав Попов е един от "осемхилядниците" в сайта.
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ!!!

но пък напоследък гледам почнал и да прописва с повече от 2 думи под снимките... за което браво...

но виж пилиев и компания яко дънат !!! и +++, и на критика не носят ( изключая билив дето ме пита туи -онуи на лични )
ДветЕ думи някой му ги е подсказал. Аз до 2 жълтура виждам е напреднал.
!!!
Samo za oto4nenie -ne sam билив а билиев Pak se o4ertava iako glavobluskane
Radvam se 4e niakoi otnovo povdigna temata Az li4no sam za smislenite komentari i poemam kritika (dosega nikoga ne sam niakogo zaradi komentar pod moia snimka! Ot kak sam tuk dosta ne6ta nau4ih ot kritikata otpravena kum men! Vse pak ne e lo6o da nau4i6 kade gre6i6, za da moje6 da napravi6 po-hubava snimka drugia put! 4ovek triabva da se razviva ina4e kofti za nego Produljavaite s mneniata
!!!
по повод nsirakov : прав си вероятно не е приятно когато се потрудиш да напишеш някаква смислена критика и после единственото , което получаваш да са обиди. Но мененето ми е, че който неможе да носи на критика...просто вероятно неиска да се учи, а на който не му допада критиката просто да не я взема предвид....така де...
аз да не съм мазохист бре.. или да ми плащат за критиката.... покорно благодаря имам си нерви

да не мислиш че ми е работа това...

който иска да ме пита нещо - има си лични бележки

когато нещо ми хареса / или не - ще си го кажа.. но недей чака да обикалям всеки профил..
спокойно бе човек, не се впрягай толкова....ако искаш коментирай, нищо не е задължително и нищо не е лично към теб. Говоря принципно.
nsirakov - С регистрацията си всеки потребител е декларирал, че е съгласен с предложените 8 правила. Неприянто ми е, но съм длъжен да Ви уведомя, че относно - piliev сте в нарушение на правило 2:
- да уважава другите потребители на форума, като всякакви обидни думи и преки характеристики или заплахи ще се считат за грубо нарушение и в резултат постът може да бъде редактиран а автора отстранен.
В този сайт са качени 135312 снимки, в т.ч. - 316 в галерията "Искам критика". В тази галерия всеки автор очаква с интерес професионолна оценка.
Не бива да забравяме, че девизът на фотопортала е "Забавление с фотография!"
пилиев - колега - по спокойно... ще получите хемороиди къде заплашвам??? или ви обиждам??? и как съм ви пряко охрарактеризирал освен да изтъкна това дето правите - да ръсите !!! и +++ навсякъде? ми спрете де.. стар фотограф сте.. от 1980 година ... и кръжочници сте имали... помагайте на "младежта"... мислите ли че вашето безразборно !!! и +++ помага - не вярвам...

ревахте под една ваша снимка че съм е коментирал - ми като не сте спрели коментарите под снимката ( опция достъпна за всеки) значи моят коментар ( ах забравоих не беше коментар с !!! и ++ а критика) си е в реда на нещата...

пийте една студена ракия.. днес е трифон зарезан... не е време за баталий...
Сираков, в един филм - "Топло" има 1 знаменита реплика - "Проблемът ни е, че работим с непълноценни хора. Жертвай ги!".

Редактирано от автора , 02.02.2008 19:48:19

Ха-ха, това последното ми хареса...
nsirakov - " но виж пилиев и компания яко дънат !!! и +++, " .... ????????
- Господине, не желая да внушавате на потребителите в сайта, че имам компания, с която ръсим.... каквото и да е!
Държа дебело да подчертая: - В този сайт нямам лични познати, приятели или компания!
Много автори са ми известни като псевдоними от други сайтове, където съм ги гледал, коментирал и толкова!!! Нямам време да остроумнича под стотиците снимки, които гледам всеки ден. В този сайт, където преценя давам и ще давам единствения си глас с !!! за поздрав към автора и това не е осъдително!!! Не търся рейтинг и от много години не се занимавам професионално с фотография, ползвам я само в научната си работа! Най-реномираното световно научно списание в нашият бранш през август 2001г публикува мои снимки на първа корица. Това бяха цветни диапозитиви, които съм проявил собственоръчно 1980г.
В други саитове, където съм Ви срещал като автор, гласуването е с натискаане на бутон - Харесва ми! - при което автоматично се вписват в нарочен списък гласувалите автори.Гласуването въобще не може да бъде анонимно! Така всеки вижда кои автори са харесали снимката, коментарът не е задължителен, пести се време - могат да се прегледат и оценят много по-вече снимки!!!
В случая Вие желаете да ми внушите да гласувам анонимно или с дълък словестен коментар! Няма да го бъде! Както няма да Ви позволя за щяло и нещяло да ме сочите с пръст и да се "забавлявате" във форума за моя сметка.
Има сайтове,където съм Ви срещал като автор, в които само първите три дни всички автори са анонимни и равнопоставени до гласуване за снимката им. Там някои автори са оторизирани да дават по две оценки А/В рейтинг, защото са авторитети в бранша по провилата на собствениците. От оценките на тези автори
зависи разтежа на всеки участник, а майсторите за да не збъркат в повечето случай гласуват ефективно след като се открият имената на всички автори тоест след третия ден и т.н. В този сайт любим автор ми е Луиджи. Аз съм осмият пореден автор гласувал за неговата първа снимка и първият автор добавил снимката в любимите си снимки...В други сайтове се гласува анонимно под всички снимки, получават се осреднени оценки но от тях никой не се интересува и т.н... В Руските сайтове е още по-различно и т.н...
Слава Богу, в Този сайт правилата са много кратки, ясни и точни, валидни са както за професионалистите, така и за любителите. Като се смесят мненията на едните и другите, нещата си идват по местата!!! Логично е професионалистите да не са много доволни от правилата, защото не могат императивно да влияят върху любителите. Но в сайта има прекрасен пример от много професионалисти и любители фотографи,които освен отличните си снимки поднасят вежливо и деликатно отношението си към снимките които харесват.
Етиката и самокритичността към собствените снимки няма как да бъдат включени в правилата! Затова си позволих в почивния ден да изразя подробно мнението си по-вашите некоректни закачки. Що се отнася до подмятанията за хемороидите, ако имате проблеми,може да ви обясня най-важните причини, които ги пораждат: връзката им с неправилното хранене, обездвижването, работната среда и т.н... Писането да дълги коментари може да е една от причините по веригата - заседнал живот - често похапване на крак в движение - наднормено тегло с разширени вени - и т.н...
Сираков, Пилиев и Билиев пишат по удивителен начин един след друг. Че ръководството на сайта се интересува от количествената величина на юзърите е ясно и на умрелите. Обаче... Язенката съм прост юзър.
Accept,
ако съдим по думите, с които piliev завършва дългия си коментар (Боже, как не го домързя тоз человек да изпише толкова?! не мисли ли, че ако иска да бъде разбран, някой трябва и да го прочете това писание?) - "Писането да дълги коментари може да е една от причините по веригата - заседнал живот - често похапване на крак в движение - наднормено тегло с разширени вени - и т.н..."
Та тез тримата явно така се "хранят" с този (онлайн/задочен) дипсут. А дали някой от тях страда от "хемороиди" (според Сираков) - хм, да се обърнат към специалист дет да ги провери, където трябва, за разните му там вредители
Ех, забавление (с фотогрфия)! - нещо като "криворазбраната цивилизация"!
Ай да предложим нящо - право на един коментар след всяка нова качена снимка; щото излазя тъй, че повече език се чеше нежели да се снима (ил казано по-друг начин: ако толкова пъти натискаха участниците във форумите спусъка на апарата и правеха снимки, колкото пъти натискат "Добави" след всяко свое изказване - ехе, то изказването че в " този сайт са качени 135312 снимки, в т.ч. - 316 в галерията "Искам критика" щеше да съдържа други цифри.

П.П. няям си работа сега, та затова реших да се включа (както и нощес направих - убих малко време с Accept в коментар под една снимка /сигурно трябва да се извиня на автора на снимката за "лиричните отклонения" с мненията си там, ама пък и снимката даде повод; е, може да сме прекалили с Accept там, но то и тук други имат различно разбиране за "забавление с фотография"/.
Хайде, приятна вечер!
Accept - За първи път се включих във фотофорума и то е защото някои автори си позволават да тълкуват кога, как и защо гласувам. Порових се назат в темите и разбрах, че това не е случайно.
Добрата дума се запомня трудно. За съжаление лошата остава в паметта за цял живот. Човек трябва да се учи от грешките си и да внимава в отношението си към хората, които снима или на които показва свои снимки ей така за развлечение. Някои ще харесат снимките други не. Фотографите в повечето случаи харесват своите снимки и не се съгласяват с другите мнения.
Пример1: виждаш портрет на детенце.Той е направен от уважаван автор но е рязнато безсмислено лицето,снимано е със светкавица, личи си че детенцето има обрив...! Деликатно подминаваш снимката на този автор, не гласуваш,защото знаеш, че той може по-добре.
Пример2: Портрет на дете сниман аматьорски, с лоша техника, не добре кадрирано, но детенцето е прекрасно и вероятно е гордостта на снимащия го! Гласуваш без излишен коментар с !!! или анонимно.
И в двата случая има недовални! А в същото време в двата случая всеки ще прав! Произволно дадох пример с детенце, защото съм имал десетки проблеми по-време на активната си практика. Едно комшийче снимах голичко като бебенце и то точно кокто поиска татко му. Когато стана ученик това дете ме избягвяше въпреки, че съм приятел със родителите му. Миналата година младежът се завърна от специализация в САЩ,срешнахме се почерпихме се и случайно стана дума за тази снимка... Той я скъсал и татко му го натупал. За щастие в архивът ми имаше копие, подарих му го и сме приятели с този юнак.
Не се вземам на сериозно и не преча на никога да се изявява. Пускам снимки ей така за участието. Но не бих позволил на никой да ги ползва като отправна точка за заяждане. Още повече, да пуска теми когато му хрумне за моя сметка, тоест да ползва псевдонима ми нарицателно. Уважението е взаимен и деликатен процес. Сега вероятно съм Ви убедил, че зам защо слагам !!! за коментар и че мога да пиша повече от две думи! За мен не сте "прост юзър" и не бива да се подценявате! Желая ви успех и положителни емоции с фотографията, защото знам, че ги заслужавате.
Пилиев, въобще и не мисля да ти чета поста, обаче - що не вървиш "по пути Ленина?".
Балевски, в случая се обръщам към Сираков. Той е един от много малкото хора в този сайт, към които питая уважение.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола