Популярни снимки за

Всички снимки
Каква бленда е необходимо да се използва при снимане в мъгла - по отворена или обратно? Да речем,че искам да снимам красив манастир отдалеч?
Ако ще снимаш с Фуджито - отворена бленда и фокус по някой по-близък предмет. Така хем ще имаш рязкост на близкия план, хем ще се засили ефекта на мъглата.
Ще снимам с EOS 350D...Съвета остава ли?Фокуса върху по-близък предмет няма ли да направи DOF-а по-плитък?

Редактирано от автора , 07.02.2008 15:05:02

Съветът е за Фуджито, щото и аз снимам с Фуджи. Ако ще снимаш с DSLR - не знам, ще трябва да се съобразиш с особеностите на избрания обектив. За DOFа - можеш да избереш предмет за фиперфокус, ако все пак ти е необходим такъв в мъгла.
в каква магла, има няколко мъгли, и е различно...
Ами снимай с всички бленди последователно и ще ти стане ясно. Обаче, преди това си сложи на колата и гуми за мъгла, та да е "мука пуна"!
Accept, ако не можеш да дадеш някакъв полезен съвет,спести ми иронията си... Форума е за ВЗАИМОПОМОЩ, а за изказвания като твоето преди време имаше в-к "Стършел". На останалите благодаря за съветите
Май не разбирам правилно въпроса...според мен трудно ще снимаш от далеч в мъглата каквото и да било, но можеш да опиташ на отворена бленда...
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола