Популярни снимки за

Всички снимки
Обединих 3 снимки. Има разлики в тоновете, как да загладя ръбовете между тях, без да размазвам много, защото има къщи, но са миниатюрни.
Мога ли и как да копирам малки участъци и да ги пействам с Фотошопа...ако някъде сте писали преди това - дайте линк. Благодаря ви предварително!
трудно... при панорама се снима в ръчен режим за да си осигуриш еднаква тоналност от еднаквата експозиция... иначе автоматиката на апарата си прави каквото си иска...

оправя се на ръка с игра с левъли и курви.. но е труден и доста ниско успеваем процес...

снимай пак на ръчен режим
Благодаря!
Ръчният режим за моя апарат е нещо непознато. Къде ли съм тръгнала и аз??? Ще си още малко, а най-вероятно ще се откажа - каквото времето, натовареността и настроението покажат!
Я ми пратете файловете, ще пробвам да ги налепя както аз си знам
Ако резултатът е добър, ще го споделя с всички на сайта.
borovinka gyuvetch.bg
Имате ги файловете, ако ви харесат и се преборите Ваши са! Успех!
TinDeTin, благодаря за доверието.
Ето ги картинките, горната е Вашата, а под нея е моята. Сглобих ги с Photoshop CS3 за около 2 минути. По късно днес ще споделя как точно процедирах.

Разликата е ОЧЕВАДНА!!
Аз благодаря за отделеното време, с нетърпение чакам да науча как сте постигнал този резултат!
Върхът! Дъгата е мостра :) Страхотна сатира.
Може да се опита да й се инкрустира баркод.
боровинке - чакам с нетърпение и аз... направил си картинката един път!!!
Извинявам се за забавянето.
Ще обясня накратко как се сглобяват панорами с Photoshop CS3. Та, да караме наред:

1. Избираме картинките, от които ще сглобяваме панорамата. Ако са с посредствено качество и някои детайли не са достатъчно четливи, както е в горния случай, би било добре да преименуваме файловете по реда на сглобяване от ляво на дясно. Така програмите, които ползват автоматичен режим за откриване на съвпадащи детайли, ще бъдат улеснени. По принцип за Photoshop CS3 няма нужда от подобнa гимнастика, но все пак прегледността не вреди.

2. Отваряме избраните файлове във Photoshop CS3. От менюто File отиваме в Automate > Photomerge.

3. Отваря се диалогов прозорец, в който задаваме на Photomerge да използва отворените файлове (Add Open Files). Избираме цилиндрична проекция (Cylindrical) от радиобутоните вляво. Като сме готови натискаме бутона ОК. Може да експериментирате и с други опции за проекция, но именно Cylindrical е правилната.

4. Получаваме нещо подобно на картинката долу.

5. Поглеждаме долу вдясно, в палитрата Layers, и виждаме отделните изображения подредени като слоеве и маскирани. Не пипаме нищо по маските (докато не напреднем с Photoshop). Кликаме в малкото тригълниче горе в палитрата Layers и от падащото меню избираме Flatten Image, при което отделните слоеве се слепват в едно изображение.

6. Остава да изрежем панорамата. За целта ползваме Crop Tool, който се намира в кутията с инструменти горе вляво. Оформяме грубо полето за изрязване, но все още не прилагаме инструмента, а в лентата горе избираме опцията Perspective. Така вече можем да нагласим точното положение на всяка страна от правоъгълника. Без активирана опция Perspective ще можем да режем само под прав ъгъл, което при повечето новосглобени панорами е неудачно решение.

7. Ако е нужно, прилагаме към готовото изображение цветови и други корекции според вкуса си, но това вече процес извън сглобяването на панорами.

При достатъчно мощен компютър и файлове със средна големина цялата операция отнема 2 - 3 минути.

Редактирано от автора , 21.02.2008 23:55:35

чакаме
Да! Мн.ч. е правилно и аз чакам! Докато чакаме да пием по една
Както се казва: "Не е ценно да ти наловят риба, ценното е да те научат сам да си я ловиш."
Сърдечно Ви благодаря!
Благодаря много и аз за подробното обяснение. Такива хора като теб са нужни на този сайт. Адмирации borovinka
borovinka не си обяснил НАЙ-ВАЖНОТО!!!!

как да направим панорама с еднакъв цвят контраст и яркост от три кадъра на които експонацията е различна....
nsirakov, преди да ти отговоря персонално, ще ти задам един въпрос. На сглобената от TinDeTin панорама има нееднородност в изображението поради това, че са използвани кадри с различна плътност. От тези кадри с различна плътност, направих панорама, която е предостатъчно хомогенна като яркост и цвят. Описах подробно как точно процедирах в този случай.

Та, въпросът ми е:
Какво публикувах по-горе - описание как да сглобим панорама с помощта на Photoshop CS3 (като дадох пример с кадри с различна плътност) или рецепта за яйца по панагюрски ?

Моля те, не се чувствай длъжен да ми отговаряш.

Редактирано от автора , 22.02.2008 22:53:55

яйца не обичам....

добре си дал примера за сглобяването - адмираций за което.. но останах с впечатление, че ще кажеш как да усредним различно експонираните снимки така че да не си личи при панорамата.... (аз работа с ЦС2 - може би нямам чак такава функционалност...)

Редактирано от автора , 23.02.2008 02:18:53

Примерът ми неслучайно е с Photoshop CS3. В тази версия се ползва може би най-интелигентният известен до момента механизъм за сглобяване на панорамни изображения от отделни кадри. Изравняването на плътностите и цветния баланс става автоматично.Всички версии преди CS3 имат доста премитивен и неефективен Photomerge.

Персонален отговор за nsirakov:
Можем да усредним различните изображения посредством стандартните средства на Photoshop за корекция на плътността и цветния баланс на изображението. Ако разликите са в тесни граници, разбира се. За сглобявене е добре да не ползваме Photomerge на Photoshop CS2 и по-ранни версии, а по добре да се ориентираме към нещо от сорта на PanaVue Image Assembler или The Panorama Factory (това в случай, че не желаем да ползваме CS3). Отлични резултати дава комбинацията от PTGui + Smart Blend, но това е доста сложен и тясноспециализиран софтуер.
http://www.panavue.com/
http://www.panoramafactory.com/
http://www.ptgui.com/

Редактирано от автора , 23.02.2008 20:44:45

Можем да усредним различните изображения посредством стандартните средства на Photoshop за корекция на плътността и цветния баланс на изображението.

това го знам... въпросът ми е КАК!!! защото от това което аз умея... а то е малко... на око никога не мога д апостигна резултати, близки до добрите.... има ли начин да се окаже на ФШ КОЛКО и КАК да промени данните така че да се изравнят експонациите...
Не.
ок, жалко...
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола