Популярни снимки за

Всички снимки

ASUS EEE PC 4G /WHITE/ 7" 512MB - става ли за фотографски цели?

Снощи на сбирката Вокса ме запали по ASUS EEE PC 4G /WHITE/ 7" 512MB. О ранна утрин се ровя в нета и ахаааа ... да ми харесва. Смущава ме главно ниската резолюция. Май ще ходя до някой магазин "да го пипам" :)
http://blip.tv/file/456849/
В hardwarebg почти изчетох огромна статия по въпроса.
Ако някой събрат вече е минал по тоя път да сподели
ми като изработка не е лош (сравнително качествена пластмаса, приятна на докосване), вътре като изпълнение бих казал средно ниво, чиповете са евтини (SIS), задължително трябва още рам (DDR2 е и е без пари направо(~35лв. за 1GB)). има 3 USB-та и кардриидър, WiFi-то е добро (над средното ниво), и ...
стигаме до дисплея ....
7" 800x480 ??????????????????
лошо няма, ама има един куп софт които работи само на 800х600, и така си пускаш LCD-то 800х600 то работи в виртуален мод (като местиш мишката на горе и на долу се мести и картината вътре) защото физическите пиксели са 800х480.
Батерията кара по 3ч. което е много добре.
Зарежда мигновено (SSD HDD) малко имам съмнения колко ще е надежден диска, но това само времето ще го покаже.
П.П. Мое мнение, като пуснат с 9" LCD 800х600 ще тичам към магазина.

П.П. Черния е по-готин :)

Редактирано от автора , 16.02.2008 11:36:26

привет,
ползвам го този асус да го давам под наем заедно с проектор за провеждане на семинари и презентации.

за фотографски цели определено не става... то едва ли за нещо изобщо става де)))

качил съм му Windows XP и офис 2007 - върви прилично, но честно казано не може да се върши нещо сериозно на него. тук таме да си провериш пощата, да пипнеш презентацийка или някоя табличка - ядва се, но пък вече телефоните също го правят и ако се гони спестяване на място - определено някое блекбъри или HTC e много по-добро решение

малко не ми е ясна целевата група към която е ориентирана тази въшка, но за работата, за която я ползвам на мен ми върши работа.

ако се търси компютър обаче - не е това машината

(и аз взех черен - по готин ми изглежда наистина)

Редактирано от автора , 16.02.2008 14:52:14

Аз имам белия (много по-готин е ) За фотографски цели е перфектен до някъде, Можеш да си теглиш картите на него някой ще питат къде ше ги събираш като е с 4GB HDD?? ами имам MP3-ka 20 GB на USB 2.0 и на нея си ги качвам,Освен тва в момента се продават външни твърди дискове на доста добри цени 500 GB = 209 лв. трансфера е много бърз, да не говорим че се буутва за точно 25.94 секунди и се гаси за 7. WiFi-то му наистина е много добро, Дисплея ама хич не е лош да ви кажа. А мобилността му е уникална, не се чувства в дамска чанта (тъкмо не го нося аз ) Батерията му е много добра държи ми повече от 3 часа. А най-главното заради което го купих е възможността му да се ползва като GPS навигация в колата, една прилична навигация струва повече от 700 лв на горе, а е нищо друго освен навигация, на него поне 4coolpics-a мога да си отварям . Някой са ше ми кажат че за дуго освен теглене на карти не ставал, как тогава ставал за фотографски цели ?? Ами зависи за какви цели, за обработка на снимки не става, но кой ше тръгне да обработва снимки на 7 инчов дисплей ?? за цена 550 лв аз не виждам нещо по-добро. А като се замисля, кой е лаптопа който става за фотографски цели ?? ама наистина да става, шото аз се сещам само за няколко ама цената им започва от 4700 лв. на горе. [(със 180 градуса виждаемост,малки пиксели висока резолюция висок контраст и ниско време за реакция) a между 180 градуса и 170 градуса разликата е някакви си 10, обаче в качеството и цената разликата при матриците е двойна ] Така че за мен е идеален, многофункционален и забавен !!!
Я виж хубаво колко струва навигация за кола.
http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=16083
Аз написах ПРИЛИЧНА а не СУПЕР СМОТАНА !!! Виж ТИ колко струва - http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09024568

Редактирано от автора , 17.02.2008 19:07:24

Гледам спор за навигация, най-добрата за момента като софт е iGO (само за PocketPC) има най-добрите, пълни и точни карти за БГ, за PC (LapTop) не съм намерил читав софт, поне не за БГ. Ако някои е виждал да каже.

П.П. MS AutoRout и производните не се зачитат (став само за много малко неща (за БГ говоя) )

П.П. GARMIN е чудесна техника, ама им куцат картите.

Редактирано от автора , 17.02.2008 19:47:38

Играчката НЕ става за фотографски цели, админа се гаври с публиката...
V_Power, забих - респонс тайма на матрицата(за дисплей говоря) какво влияние оказва при обработката на снимки?
За 4700лв взимам 21`EIZO, 4гига памет, дънце като слънце, един кУадрант и 2х300 хард + карта матрокс и пари ще останат...да ти таковам Вайото и ТуШибите, дето стават за фотографски цели...
Относно EIZO-то, мога да демонстрирам 24" за около 3700лв. закупено от официалния вносител за БГ. които има 1 (един) "мързелив" пиксел (свети в червено постоянно) и да пише че EIZO не приема рекламация за "мързелив" пиксел, само за изгаряли !!!!

П.П. Не съм си го купил аз , , просто през фирмата минава сделката .

Редактирано от автора , 17.02.2008 22:53:34

BOZO забрави да добавиш още 1000 лева за ремарке, и един циганин на заплата 250 лева месечно за да ти носи купчините, говорим за мобилност и обработка на снимки в едно. Що се отнася до респонса прав си че няма значение, но не може матрицата ти да е КАЧЕСТВЕНА и да има дълго време за реакция, а даваш ли 5 бона не мислиш ли че ще искаш да е поне не повече от 2 ms ???
EIZO 24.1" ColorEdge CG241W-BK

Технология на LCD панела
S-PVA TFT

Време за реакция при преход между междинните градации
6 ms при преход между кои да е от следните градации: 31, 63, 95, 127, 159, 191 и 223

Време за реакция при преход черно-бяло-черно
16 ms
Цена: 3051.00 лв

Това според мен е качествен дисплей, да речем, а респонс тайма е доста повече от 2ms...

Сега ако гониме ултра мобилност и обработка Nokia е идеален вариант. Лаптопа е някакъв междинен вариант, който става да речем за непретенциозна обработка - невманиачен потребител трудно ще забележи разлика в поведението на модели в диапазона от 2300-5000лв. А вече за сериозната работа си трябва пръч - подходяща видео карта и хардуерна калибрация на устройствата.
v_power... има далеч по добри ценови решения за източване на карта - купи си още една или две карти и си готов )))))))))) тежат по малко - събират се в джоба вместо в дамската чанта...и най вече са по 50тина лева - не по 550

изобщо ако сега ни убеждаваш, че това става за нещо (еле пък за фотография или GPS в колата) чакай да извикам и котката да гледа - тя много обича смешки...

сега сериозно, ако търсиш ценово решение за източване на карти и вече имаш външен хард - ето ти кутия, тежаща 300грама - струваща 50тина лева и четяща почти всичко... слагаш един хард вътре и си готов - по малко тежи - и по малко струва...
http://get.bg/catalog/product_info.php?products_id=19463

за навигацията - при мен на iGO-то върви пефректно на НТС-то (Р4550) - но още не съм му купил стойка - ти къде точно монтираш асуса на таблото да те позапитам

Редактирано от автора , 19.02.2008 11:50:52

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола