Популярни снимки за

Всички снимки

За и против лентовите фотоапарати!

Тъй като не съм много наясно, стига да не ви се струва прекалено досадна тази тема, ще ви помоля да дадете по някое мнение. Няма да откажа и някоя друга препоръка към марка, модел...
Благодаря предварително!
Ако имам възможност нося и двете. :)
И двете си имат своите предимства и недостатъци.Зависи какво ти доставя удоволстие.

Между другото, коя картинка ти допада повече?

аз съм против всчки фотоапарати
Snezhanka, двата кадъра не са еднакви, но все пак - горния е от цифрак, долния - филм
hateras : az sam za dJiSiEmItE
За но ме мързи да давам ленти за проявяване и сканиране. Ето примерче:
http://www.4coolpics.com/author_photo/13/60068.html

...и като си ме мързиии - ползвам плъгини:
http://www.4coolpics.com/author_photo/13/183240.html
http://www.4coolpics.com/author_photo/13/168806.html
Ми моето мнение е, че не си струва ...

Какви са плюсовете:
+ евтино тяло
+ с по-лоши обективи, пак стават снимки
+ по-готини цветове, ама туй излиза скъпо, щото зависи от филма
+ С качествен филм ще изкараш по-хубава картинка на формат по голям от А4.
+ фул-фрейм , повечето цифраци са с по-малка матрица

Според мен минусите са повече, за да си струва:
- Даваш пари за всеки кадър
- Не можеш да екпериментираш толкова, защото виждаш резултата със закъснение.
- Вместо една карта памет, трябва да носиш 10-15 кутийки филм, което струва пари
- За по-добри резултати, ти трябва скъпичък филм.
- Високите ISO са скъпи и зърнести. Потърси да купиш филм ISO 1600 ;-)
- Драскотините при проявяване остават ... та филмите трябва да се пазят.

... и въпроса е, защо то е филм? Ако можеш да си го оправдаеш - хубаво! Но за повечето цели един добър 6+ мегапикселов DSLR, ще ти свърши добра работа. А при някъде 10-20 хил. кадъра ще ти вече по-евтин. Не знам за теб, но аз правя по около 5-6 хил. кадъра годишно, а снимам малко. Познавам хора, дето правят доста повече.
BOZO, не са еднакви, но разиката е около половин мунита и няколко метра

Хриди, най-големият абсурд, който си казал, е за обективите.
Реална ситуация - пъхаш филма в машината за проявяване (ПРОявяване, не ПРОмиване!:Д) и в този момент спира тока. Според очакванията машината има автономно захранване, което би трябвало да "избута филма" от С41 преди да се загаси машината, обаче не - усещаш 3 минути по-късно, че нещо не е както трябва...3 мин овъртайм ин дивилопър а на филма ПРОфесионално заснета сватба ....
И о, чудо! Идва тока, то нали умира последна надеждата - копиране, може да не е повреден...и чудото е, че вместо сватба - Великият вожд Цун Кай Уй...
После някакво зъбно от транспорта останало с 3-4 зъба по-малко, резултата - абстракция имагинерна...
Да не говорим за мазните пръстенца на тлъсти лелки-кописти, влакна и косми, драскотини и прашища...
При умение и желание за работа на кописта + качествена химия и хубава хартия може да изпадне много добро качество, при условие, че машината експонира през филма. А като мине през филм-скенера и като тъпата лелка е отеба..а да калибрира машината, понеже това освен че отнема време, ама и хаби хартия и като днес това и е 89 филм "КУ" язък за фул фрейма и благородното зърно.
Интересен резултат се получава и когато в прашлясалата "Практика" набуташ филм от "Всичко за левче"...както и от ниския клас цифраци на Самсунг, всички дейзимултимедия и BenQ...
Аз пък се обзаведох с един лентов Никон втора ръка, именно заради това усещане и тази тръпка фотографска, която изпитваме преди да видим готовата снимка... Харесва ми да чувам как щраква затвора... то моя Никон направо си ме рита, като откат на пушка за диви прасета е... но и в това има тръпка...
Естествено, че лентата не е за основно снимане...
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола