Популярни снимки за

Всички снимки

Идея за срещата през месец октомвти

През втората половина на м. октомври, се открива Пловдивския панаир. Мисля, че ако направим срещата по време на панаира нъкаде около Пловдив, ще бъде доста интересно! Така или иначе доста хора ще посетят изложението и ще им бъде удобно да съчетаят пътуването. Ще има интересни обекти за снимане на изложението, пък и не само там. Разчитам, че има някай оп Пловдив който ще може да ангажира места в някаква интересна месност около Пловдив. Това съчетание може да се окаже доста изгодно и интересно за много хора!
Приветствам идеята! Отсега ме бройте за двама.

Дано се намери някой от или край Пловдив, който да се занимае с организацията.
и аз съм за(абе където и да е там ще съм)
То ... есенния панаир не е ли сега? Ако ще има и друго изложение ... добре, пък и без панаир пак бива среща да си направим
Доколкото знам, днес откриха Пловдивския панаир.
Аз може и да съм се объркал за датите. Уко е така жалко!
На 26.09.2005 се откри Пловдивският панаир
Да, есенния панаир вече е открит. Следващото по-голямо събитие там (за което аз знам) е "ВИНАРИЯ 2006",на което така или иначе ще присъствам, ама то си е далече
Трябва да е някое по-китно местенце... големия град ще ни "глътне", а хубавите емоции ще бъдат, когато сме заедно. Админ-а (Пламен) предложи да отидем на "Пършевица" - Врачанския балкан, където било много хубаво (имало голяма почивна станция; вярно, за приятелите от Варна е далеко, но пък ще ги чакаме на гарата, ако не са коли и ще съберем отново всите българи на купон и снимане.
Копривщица също е вариант, както и Трявна (макар че е отново близко в региона, в който бяхме). Последните две са хубави места с тези колоритни стари къщи, които така и не успяхме да снимаме добре поради лошото време в Боженци.
Ходенето на Балкан е свързано с риска да ни е студено, но пък има невероятна възможност да снимаме златната есен в планината, а снимките по това време на годината са просто невероятни.
Не се сещам до Рождество Христово да има повече от два почивни дни накуп, затова вероятно ще го направим за един уикенд (който желае може да тръгне и в петък вечер).
Предлагайте места, пък ще решим. Края на октомври е добро време, смятам!

(що няма иконка с фотоапарат!?)
Аз съм за Пършевица, наистина е много хубаво а и има големи хижи...била съм там на рожден ден на Иринка преди години и ми хареса
АРБАНАСИ!!!!!!!
Свиленград
Арбанаси е добра идея; на Карлово не успяхме да отидем също....
Ако решите за Арбанаси, може да разчитате на мен за организацията там.
на мен идеята за Арбанаси ми харесва
Ilski, какви са условията?

Този път трябва да планираме съобразно прогнозата за времето
В Арбанаси има 5 църкви и 2 манастира, строени в края на 16 и началото на 17 век. “Рождество Христово” е най- старата от тях и с най-живописна декорация. Най-голяма е църквата “Св. Архангели Михаил и Гавраил”. Най-малка е църквата "Св. Атанас", строена през 1637 г. Църквите "Св. Георги" и "Св. Димитър" датират съответно от 1661 г. и 1612 г. Непосредствено до селището са построени и двата действащи в момента манастира – Св. Николай и “Успение Богородично.
В Арбанаси са 80 запазени къщи, от които 36 са национални паметници на културата. Две от най-интересните са къщите-музеи – Костанцалиевата и Хаджиилиевата.
ОКОЛНОСТИ
--------------------------------------------------------------------------------
На около 3-4 км от Арбанаси се намират Преображенският манастир и манастирът “Св. Троица”.
Браво, Илски! Значи Арбанаси? Ок! Важно е да има човек, който да поеме организацията. Остава да уточним датите. Какво мислите за 22-23 октомври (третата събота и неделя на месеца)? Удобно ли е за повечето? Да започнем записване?
Идеята за "Пършевица" по ми допада ! От друга страна за някои хора е далеч за това предлагам Трявна има по-добри условия от Арбанаси . Ще помислим вариант и за някоя хижа ....
хаха
а през лятото на мен морето не ми ли е далеко ? ;-)

на пършевица има голяма база....освен това мястото е хубаво и е удобно за разходки - големи и малки ;-)
Всички хвалят Пършевица - има ли кой да се наеме с организацията за там?
Admina предложи за Пършевица също и за организацията
големи
Като човек, който е свързан с Арбанаси и Търново, прекарал част от детството си там, а дори и две студентски години в Търново, мога да се заема с организацията, но идеята да сме по във вътрешността на балкана е по-добра. Софти, хубава информация даваш, но наличието на църкви и манастири не е достатъчна причина да изберем именно Арбанаси като място за следваща среща. Желателно е все пак да има и къде да се "бръмне" в околността, къде за разходка, къде за повече снимки.

Вижте Трявна друго казва. Пършевица също. Ако говорим за края на Октомври (или въобще след 15-ти), съм на линия.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола