Популярни снимки за

Всички снимки

Съвет за обективи

Здравейте, насочила съм се към обективът на канон EF 70-200mm f/4.0L USM. Предпочитах да е със стабилизация, или да е 2.8, или пък най-добре и двете в едно, обаче цените се променят значително. Чудех се относно EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM-ако трябва да избирам между двата кой е по-добрият, цените са почти едни и същи. Л-ката по-добрия вариант ли е, или стабилизацията?! Автофокусът на 70-200 не е ли по-бърз от този на втория?!
Относно твърд обектив: предлагат ми Канон EF 50mm f/1.8 II какво мислите за него. Можете ли да ми препоръчате подобен и не много скъп съответно!

Редактирано от администратор , 01.04.2008 09:51:29

70-200 /4 L - чудесен обектив, на всякакви бленди и фокусни разстояния, качествена изработка. Няма да съжаляваш , ако вземеш него.
70-300 ис усм - не съм снимал с такъв, но ме съмнява качеството му (оптично и механично) да покрие и половината от това на първия. Извод - взимай L-ката
50/1.8 - става..
аз съм с Никон ама тоя 70-200мм Ф4Л ми пълни душата
жорка 70-200/2,8 със стабилизация по убав
ДА! И цената му е хубава - тройна!
70-300 и 70-200 са много различни обективи един от друг.
Зависи какво ще снимаш и тогава прецени какъв обектив ти трябва.
за 50/1.8 този обектив се е доказал многократно, и няма какво да с каже за него.-прекрасен обектив.
спортни снимки и пейзажи, за това ще го ползвам. Но понеже си снимам конете, и постоянно се движат и то мн бързо трябва да е с бърз автофокус. Също трябва да може да хвърля надалеч, защото често ми се налага да ги снимам на известно разстояние от мен.
jino може би цена-качество това е най-добрия вариянт
70-200/4Л - дъ бест а мен кен гет (а уомън също)...
Е тогава мисли за 100-400L
а това че няма стабилизация пречи ли много?!
хич не пречи - стига светлината да ти е остатъчна за дигане на скорост от 1/200 ... а дори в облачен ден можеш ....
кое от двете ще прави по-добри пейзажни снимки: твърдия или вариото?! Тука нещо ми куца тая информация? И защо като отидеш в някой магазин за обективи и апарати се оказва, че продавачите знаят по-малко и от теб?!
кое от двете ще прави по-добри пейзажни снимки: твърдия или вариото?!

Хмм, обектив ,който сам прави снимки...........няма! Пък бил той варио или твърд. 70-200/4 по принцип не се води пейзажен , което не пречи да стават хубави пейзажи с него. Аз лично много често снимам пейзаж точно с такъв обектив, харесва ми. Колкото до конете - пропуснати кадри заради бавен фокус няма да имаш - фокусира почти мигновено, зависи и от тялото де. Разстоянието , от което смяташ да ги снимаш не ми е известно. Най-добре вземи от познат или в магазина и го пробвай ,на място дори, и ще разбереш...
nahodka:.. щом на тоз час задаваш въпроси от подобен род , според мен Ти е малко рано да се 'кичиш' с обективи от висока класа .. в противен случай , сдобивайки се бързо и лесно , има вероятност от лични разочарования , просто защото чудеса не стават .. Използвай това с което разполагаш за момента и се учи на основните принципи при снимането .. а по сетне , нещата ще си 'узреят' от самосебе си .. и има да си се чудиш на акъла , че си си търсила ' севети' твърде млада и свежа .. ..

Редактирано от автора , 31.03.2008 22:12:29

може би си прав, само че аз мога реално да си преценя възможностите. Виждайки, че други се справят отлично с тези обективи, ако при мен не се получи, то определено няма да виня оптиката, за това, че аз съм слаб фотограф.
nahodka:.. Успех от сърце тоГАЗ ! 'Навитарка' си и това ми дава вярата , че няма да клюмнеш преди да си 'стопила ' два-три канонски 'затвора'
от денонощно обсебване на Фото-Мат'ряла ..
PS.Изпълнявай Команда 'УДРИ' на обектива 70-200 ф/4
Топ обектив : Качество - Цена - Конструкция
ТОВА ЧЕ НЯМА СТАБИЛИЗАЦИЯ ПРЕЧИ МНОГО НА 200 ММ Е ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО ДА НАПРАВИШ БЕЗ СТАТИВ СНИМКА НА ФОКУС не жали парите дай още 500-600 лв и вземи по доброто ако ли не после ще съжаляваш
Басс... е те... те тва е!!
ами аз статив имам вече
благодаря, много полезни сайтове и интересни
Ако искаш пейзажи, ще ти трябва нещо по - широко. примерно 17 - 40 или нещо от сорта.
70-200 почти няма да го ползваш за пейзажи.
иначе е як
този вече е ясен - ЕF 50mm f/1.8 II
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола