Популярни снимки за

Всички снимки

фотопленер "Конгуро" 30,31май и 1юни

тридневен пленер в хижа Конгуро в планината Беласица над гр. Петрич

Датата е сменена за 30,31май и 1юни
давайте заявки за брой легла в стая тъй като има възможност да се конфигурират от двойки в тройки от тройки в четворки и т н

пристигане и настаняване 30 май петък ,
програма 31 май събота ,
1 юни неделя отпътуване
организатор - аз ,Венцислав Гълъбов със съдействието на петричките ми колеги.
записване тук в темата или на емейл: amadeuz@abv.bg
за въпроси : 0885426526
места 32
разпределение по стаите - засега не мога да го кажа със точност ,затова и бавих темата ,прави се ремонт в момента и до седмица ще е ясно как са местата по стаи .
условия - като на хижа изградена от гранична застава ,някои от стаите са с обща тоалетна и баня ,ресторант няма - по скоро е столова в която сервирането е на автопилот ,рум сървиз няма ,фитнес салона е заменен с полоса за физическо възпитание на войници до самата хижа

цени - 10 лв на легло ,храната е евтина , каквато си я поръчаме но да не е трудна за приготвяне - най вероятно скара , ако се съберем повечко мераклии на агнешкото хижаря обеща да пекне едно агне доставено от моите петрички колеги по моя поръчка.

Редактирано от администратор , 01.06.2008 06:47:24

хижата :

пътя до хижата растоянието от Петрич е 30 - 40 мин с кола:

първия ден - петък 16 май пристигане и настаняване ,фото разходка ,бране на високпланински билки и вечеря .
втори ден 17 май, организирано изкачване на връх Конгуро и връх Калабак ,най-добре да е се комбинираме и да се качим с джипове или по проходими автомобили ,не че не става и с леки :

засега съм осигурил две джипки Газ69 ,не че не може и пеша ама не всички от нас са калени туристи ,по пътя може да спираме има прекрасни места за снимане:

изкачването на самия връх Конгуро лесно от пътя под него ,ако времето е ясно гледката е зашеметяваща вижда се долината откъм гръцка страна :

Беласица е много стръмна планина и чувството когато си на неин връх е все едно ,че си в самолет,за неизпиталите планинарска тръпка ще им държи влага до вечерта ,когато с една две водки ще намалят адреналина натрупан през деня ,ако сме с коли няма да сме зависими и от внезапна промяна на времето и придвижването.За изкачването на връх Калабак - ако има време и желание .
-вечерта на втория ден - другарска вечеря
- на третия ден сутринта неделя - тръгване и посещение на църквата на баба Ванга и фермата за щрауси до нея ,както и винарската изба до фермата ...
това е ,нямам опит с организация на семинари но се надявам да помагате със съвети и идеи , ще се опитам да приобщя към идеята моите партньори във фотоизлетите -
kaff /Костадин Филчев /,Дуни/Кхалдун­ Уанли/ и morven/Магдалена Уанли/ и петричанина nemchev
ako si взема изпита ще дойдем
чудесно предложение
Страхотия ама що чак тогава ??
ще орете с джипки таз хубава планина?
Браво за предложението, обмислям го сериозно и скоро ще реагирам адекватно :)
vladimir666, ти само пеша ли ходиш?
DareDevil, в планината ходя само пеша! Защо?
vladimir666, от подножието?! Хайде да не се правим на по католици от папата, а? И да пишем в темата по същество.
DareDevil, в планината ходя само пеша! Защо?

Иначе по темата: Беласица ми е много непознат район и с кеф бих се присъединил , но още е рано да потвърдя.
firefighter
DareDevil, аз от първия пост разбрах за пърпорене с джипки по билото на планината извън асфалтовите пътища. Навлизане в непоругани кътчета от човека, а не по асфалтов път до хижата.

На католик не се правя защото ненавиждам католицизма и защото ходя пеша от мегдана на населеното място до върха в 98% от походите.

пс: може и без "а"

Редактирано от автора , 06.04.2008 19:17:03

по темата по - горе , за придвижването - все пак малко са фотографите печени планинари - не ми си иска ако времето рязко се влоши и сме пешаци да се спускаме на тагадък като диви прасета по надолнище при условие ,че има нормален път прокаран почти да върха ...иначе може за мераклиите пешаци да дадем старт 2 часа преди мобилната група за да сме на върха едновременно
ако нема въшки нема а дойдем
vladimir666 ненавиждам католицизма ???
умник ,може ли да кажеш точно какво ненавиждаш в него
firefighter, милото ни правителство не обяви ли 17 май за работен ден? Обмисляме и ние и най вероятно ще се присъеденим.
Шест почивни дни се събират за празниците 1 и 6 май. На първото си заседание през новата 2008 година кабинетът размести почивните дни през май. Министрите решиха 2 май (петък) и 5 май (понеделник) да бъдат почивни дни. Те ще се отработват две поредни съботи – на 10 и 17 май.

Дали да не помислим за промяна на датите
ако искате целокупното семейство сиракови да дойде на този пленер го направете през "Юни" или поне в края на МАЙ :)
Идеята е страхотна,засега само обмислям.Маршрутът подходящ ли е за 10годишно дете,защото и ние сме от тези,които ходят пеш в планината!
Идеята е хубава ,но датите са кофти имайте на предвид че 17 е работен ден и все пак не забравяйте че почват и баловете !
30 май - 1 юни? Но тогава кога ще е юнският пленер?
Юнският пленер ще бъде на 14-16 юни, тези дни ще го обявим с цени, програма и т.н.
Датите са уговорени с хотела през януари.

Редактирано от автора , 07.04.2008 11:08:18

тъй като собственика на хижата е горе и е извън обхват до ден два ще имам резултат за промяна на датата за 30 и 31 май и 1 юни - мисля че няма да е проблем , както и разпределението по стаи ;-)
kia удобно е за деца ако се организираме с джипове или коли ,аз затова и дадох тази идея за да гарантирам безопасността на съфорумци ,пл.Беласица е като ест.бариера разделяща две зони с относително различни климатични условия , промените са бързи и непредсказуеми , ако част от нас са пешаци под върха има две убежища тип орлово гнездо /ще минем покрай тях/ но не ми се иска да ги ползваме
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола