За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Имам едно въпросче? Съвсем случайно открих, че едно девойче е изкопирало почти досущ снимката ми "от друг ъгъл". Въпросната потребителКа е Vladislava1306 ,а нейната снимка се казва "Вярата..."!!!Какво може да се направи в случая?Благодаря предварително:)
Аз не виждам нищо укоримо, при условие, че не ти е откраднала самата снимка... Просто един и същи обект, почти еднакъв ракурс, но сниман по различно време от различни автори. Не можеш да искаш "авторство" върху обекта и ракурса, нали?
Не познавам нито Владислава, нито теб. Просто изразявам мнение...
Не познавам нито Владислава, нито теб. Просто изразявам мнение...
.. ами ако излезе наяве , че и някой друг ти е краднал идеята и е имал наглостта да направи снимки на Велико Търново от тази позиция .. ко ша праим .. може да пуснем тема с някоя ракета носител в открития Космос ?
...Велико Търново - може. Птички и китки - неможе...
Абе, вие за едно Велико Търново ли сте? Хората цяла държава откраднаха - буквално и преносно...
ghostface, Видях и двете снимки и определено НЕ МОЖЕ да се говори за "кражба". Снимките имат съвсем различно послание... Но дори и да бяха съвсем еднакви, това пак не би означавало, че някой ти е откраднал идеята.
Един съвет от мен. Не прибързвай с квалификациите! Знаеш ли колко често хората имат едни и същи идеи...
Един съвет от мен. Не прибързвай с квалификациите! Знаеш ли колко често хората имат едни и същи идеи...
Ми то по тази логика, всички крадем... Всички теми са толкова широко експлорирани
Никой не ти е откраднал идеята. Това място е снимано по същия начин сигурно 1000 пъти преди ти да се сетиш. Това е като с пейзажите.
Е затова не снимам! Все ще се намери някой да ти открадне идеята.
Aма това наистина е смешно
otrovi se....
Никога не е късно да станеш смешен!
Дето вика Нео,да спрем да снимаме...
А и примерите като качество...доста различно ниво!
Ако търсиш реклама,направи си я сам
Дето вика Нео,да спрем да снимаме...
А и примерите като качество...доста различно ниво!
Ако търсиш реклама,направи си я сам
ghostface, Параноичният ти изблик, че някой ти е откраднал идеята мога да го оправдая единствено с това, че си от скоро в сайта. Ако искаш занапред да се чувстваш добре в него не прибързвай с квалификации и нападки. Ако разглеждаш внимателно снимките на другите, ще откриеш много еднакви обекти, снимани от разлчни автори. Различният подход, обработка, оформлението правят снимките различни. А в случая освен снимания обект, между двете снимки няма нищо общо.
Английският фотограф-пейзажист Дейвид Нортън, който има собствена колона в престижното фото списание "Practical Photography" спделя, че при всяко първо посещение на ново място първата му работа е да си накупи пощенски картички още от летището. Идеята е че местните фотографи най-добре познават мястото и най-подходящите места за снимки. Ако това беше кражба на идея досега да са го изяли няколко хиляди пъти. На шиш с печени картофи и лимон в устата.
Абе кви са тия глупости.
Кой ти е откраднал кадъра и идеята,я вземете малко да почетете пак после давайте квалификации кой крадял и кой не.
Като толкова много се дърлите, я да ви видя кой ще искара Пропърти релйза за кадъра.
Ха сега, кво е тва :)
Кой ти е откраднал кадъра и идеята,я вземете малко да почетете пак после давайте квалификации кой крадял и кой не.
Като толкова много се дърлите, я да ви видя кой ще искара Пропърти релйза за кадъра.
Ха сега, кво е тва :)
Уважаеми ghostface, въпреки, че за първи път Ви чувам и виждам снимките Ви, най-искрено се извинявам, че съм си позволила дързостта да заснема обект, който сте снимал и Вие... Моля да ми простите!
Но благодаря Ви, че ми предоставихте възможността да се посмея от сърце на нелепите Ви закачки!... ;)
Интересен начин за привличане на внимание...
Но благодаря Ви, че ми предоставихте възможността да се посмея от сърце на нелепите Ви закачки!... ;)
Интересен начин за привличане на внимание...
Пред Варненската Катедрала има една пло4ка която е изтъркана от турист4етата , май да взема да им искам авторско право !!!Ква далавера ше врътнааааа Ше ги убия !!!
Окей, съгласен съм с вас! Няма изобщо смисъл да споря :) Но едва ли по този начин съм искал да си направя реклама или пък според някои да привлека внимание. Исках да чуя просто мнение. Не се смятам за голям фотограф, аз съм просто любител. Смятам темата за приключена! Ако има още нападки към мен или пък толкова преча с присъствието си, то явно ще е по-добре да спра да качвам в този сайт и "да си правя реклама" другаде! Нищо лично!
Не смятам, че си целял самореклама. Както и по-горе казах, обяснявам си реакцията ти с липса на опит. Но нападки от типа на: "нямаше нужда да крадеш идеята от мен" ,
"интересно, колко още идеи си откраднала от другите!" каквито си написал под снимката наистина са груби и не ти правят чест, надявам се, че си го разбрал.
"интересно, колко още идеи си откраднала от другите!" каквито си написал под снимката наистина са груби и не ти правят чест, надявам се, че си го разбрал.
Редактирано от автора , 14.04.2008 21:46:00
Братле,обвинения в кражба... въпроси от типа Какво може да се направи?...
Ти,верно!Вярваш ли си??
Обърни се към съответните упълномощени органи!
А да се правиш на обиден и да си триеш профила,намирам за също толкова неуместно!
Тук сме се събрали в мнозинството си,хора добронамерени,и желаещи да изпитват удоволствие от споделяне на собственото творчество,и наслада,и поука от майсторите!
Тъй че споко и Наздраве.... и Успех!!
Ти,верно!Вярваш ли си??
Обърни се към съответните упълномощени органи!
А да се правиш на обиден и да си триеш профила,намирам за също толкова неуместно!
Тук сме се събрали в мнозинството си,хора добронамерени,и желаещи да изпитват удоволствие от споделяне на собственото творчество,и наслада,и поука от майсторите!
Тъй че споко и Наздраве.... и Успех!!
Редактирано от автора , 14.04.2008 22:12:06
a wee oraa shto mmu obrushtate vnimanie
Всичко може... Заплахи??....Защо!
Качил 3 снимки да гласува за некой от никовете и кво...Че му ги и свили...
Ами жив да го оплачеш!!
Качил 3 снимки да гласува за некой от никовете и кво...Че му ги и свили...
Ами жив да го оплачеш!!
За да коментирате, моля, влезте в профила си!