За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Здравейте!
Ще ви бъда благодарна, ако ми помогнете да реша кой от двата апарата да си взема.
Не ми трябва някой супер професионален, по-скоро полупрофесионален.
Имам обектив Nikkor 28-200 mm G,и ме интересува дали ще работят всички функции и при двата модела?
Благодаря
Ще ви бъда благодарна, ако ми помогнете да реша кой от двата апарата да си взема.
Не ми трябва някой супер професионален, по-скоро полупрофесионален.
Имам обектив Nikkor 28-200 mm G,и ме интересува дали ще работят всички функции и при двата модела?
Благодаря
D80 !!
Професионален и полупрофесионален са относителни понятия. Тези са и двата любителски, като Д60 е най-ниския клас а Д80 е в по-горния.
Д80 е по-удобен за работа. Има повече и по-удобни копчета. Повече възможности. Повече автофокусни точки (11 срещу само 3 в Д60). Допълнителен LCD display отгоре. С две думи всичко му е по-добро.
По-голям и по-тежък обаче е. (въпрос на вскус, дали е добре или не). Няма почистване на матрицата.
Обектива ще работи и с двата. Определено за мен по-добър е Д80.
Д80 е по-удобен за работа. Има повече и по-удобни копчета. Повече възможности. Повече автофокусни точки (11 срещу само 3 в Д60). Допълнителен LCD display отгоре. С две думи всичко му е по-добро.
По-голям и по-тежък обаче е. (въпрос на вскус, дали е добре или не). Няма почистване на матрицата.
Обектива ще работи и с двата. Определено за мен по-добър е Д80.
А има ли магазин някъде в София, където може да се разгледат моделите на живо?
Д80 е по добър , но и от Д60 ще останеш доволна.
София
кв. Лозенец
бул. Арсеналски N7
с/у входа на мол "Сити Център София"
Работно време:
Понеделник – Петък: 10:00 – 19:00
Събота: 10:00 – 19:00
Неделя: почивен ден
За контакти:
тел. 02/ 963 04 59
gsm 0888 670 675
ICQ 205-026-122
кв. Лозенец
бул. Арсеналски N7
с/у входа на мол "Сити Център София"
Работно време:
Понеделник – Петък: 10:00 – 19:00
Събота: 10:00 – 19:00
Неделя: почивен ден
За контакти:
тел. 02/ 963 04 59
gsm 0888 670 675
ICQ 205-026-122
И успех в снимането....
Благодаря на всички за отговорите.
Спрях се на D80.
Спрях се на D80.
Редактирано от автора , 26.06.2008 21:32:30
По-добрият избор е Д-80 !
Поради липса на мотор за афтофокуса, D-60 не може да ползва пълноценно по-голямата част от обективите на Nikon.
Поради липса на мотор за афтофокуса, D-60 не може да ползва пълноценно по-голямата част от обективите на Nikon.
Редактирано от автора , 26.06.2008 16:53:20
Solita, разпитваш за 2 цифрови тела, после се спираш на филмово... Не мога да ви разбера...
Съжалявам, допуснала съм печатна грешка , спрях се на дигиталния вариант D80.
Добър избор.....успех.
kvo da ti kaja razlika nikva edinstveno D80 ima shortkatite nisto poi4e i nqkavsi displei da ti pokazva momentnite nastroiki ako se zase4et poi4e ste razbereg koi e po dobar as imam D60 moje da videsgh kvo prai s nai prostia obektiv snimalsam na svatba s D80 nikav cvqt se edno sam snimal c canon animacionen film i trq zadaljitelno prez programa da minat a i mejdo drygoto trq znaesh 4e ne aparata prai snimkata a obektiva i zad obektiva
GOLD !!!
ivo_eek, що а глупости говориш! Д80 е перфектно тяло в този клас! Дума не може да става да го сравняваш с Д60! Друг е въпроса задапаратното какво може, явно на теб каквото и тяло да ти дадат резултата ти е един и същ, жалко!
За да коментирате, моля, влезте в профила си!