Популярни снимки за

Всички снимки
Аре тука да споделим мнения .
Защо според вас пейзажа е най-харесваният жанр.
Давайте примери за добри пейзажни снимки според вас,ще бъде интересно също да споделите точно какво харесвате в тях,дайте критерий за оценка???!!!
Защото природата е удивителна!
Достъпен, не мърда(освен при силен вятър), не му се плащат права, нема претенции дали си го снимал добре, ако не успееш днес има утре, писна ми - друг да продължи
природата не е само флора
джино, има разлика между природа и пейзаж... ( за фауната )

иначе за мен добрия пейзаж трябва да включва нещо живичко

да има много пластове...

да има основен момент, красиво небе(или драматично такова)

да е с добра резолюция, динамика, без прегоряло

http://www.4coolpics.com/video/kak_se_snima_peizaj.pdf
Пламба имаш в пред вид че е по лесно ?
нсираков
Не знам какъв критерий да дам. Според мен, както при огромното болшинство от фотографиите, уловената светлина е най-същественото.

Примери http://www.panoramio.com/tags/landscape/

и тук също:
http://www.panoramio.com/tags/nature/

Последно да кажа, че пейзажистите с куулпикс са на страхотно ниво!

Редактирано от автора , 13.05.2008 09:12:00

jino, по-скоро леснодостъпно. За добър пейзаж трябват мноооого знания, търпение и късмет

пуснал съм ти лично съобщение - прочети го и действай

Редактирано от автора , 13.05.2008 09:01:49

За мен лично пейзажа е един от най-трудоемките жанрове. Докато при всичко останало можеш да метнеш няколко светкавици и софтбокса и да си направиш светлината, която искаш ... там трябва да чакаш, да опитваш, да се надяваш. На мен лично ми е труден, но и пейзажи, които наистина са ми харесвали са малко. Зависи колко високо си поставил летвата. Да дадем и малко примери:

от тези малки тумбали трудно се вижда нещо :(
пейзажите са по - лесно смилаеми, но се правят трудно.

ето няколко хубави на любимите ми пейзажисти

Ladislav Kamarad

Saul Santos Diaz

на него по - късно ще постна снимки, че не бачка фотонет
ili HDR vsi4ko pravi :D:D:D:D
Хдр далеч не всичко прави, естествено..
Така набързо ,според мен най -важни са светлината (или кога, по кое време, какъв ракурс сме избрали), експозицията , кадриране или композиране на кадъра. Иначе е ясно, че не всеки от нас, тук, дебне, чака или отива да снима на определено място, за да 'улови добрата светлина'. Повечето пейзажи се правят ,без да се чака подходяща осветеност, без да се подбере по-подходящ ракурс и тн. Просто си на дадено място и ... снимаш.. Щото след снимката, най-вероятно продължаваш пътя си нанякъде.
Абе с две думи "не стаа от прозореца на колата". За да направиш хубав пейзаж , понякога е нужно доста да се изпотиш, не само пред компа
Ей, jino, и аз така съм се питала... особено за харесвани "от публиката" мои кадри
Мисля си, че човек се интересува най-много от това, което практикува. И понеже хората най-много снимат пейзажи (дори за да покажат къде са пътували и на какво са ахкали), то и затова после "кликат" най-вече на такива кадри.
За кое колко е лесно не искам да пиша, защото и не това е темата. Естествено е всеки да си цени усилията и да смята, че неговият жанр е най-трудоемкия и изискващ майсторлък. Сигурно същото е и в музика и предпочитаните стилове там.
Ако трябва да пиша кое ми харесва на мен... кефят ме тия кадри, за които мислено си казвам "еиий, щеше ми се това аз да съм го направила" (да съм го видяла и представила по този начин). Това е доооста повече от добри, като по учебник или рейтингови кадри.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола