За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Вече съм решил,че ще е Д60,няма да споменавам къде ме разубеждават да е Д80,но парите аз ги давам,нали! Та питането ми е както и на други потребители/ки, кой от възможните и най-често упоменавани обектива да си взема естественно не от Ситгапур и Дубай,не и от Фотосинтезиса и Павилиона,даже подарък карта не щат да правят ....в БГ сме де ..Европата е далеко ! Та китовия 18-55,18-70 или 18-135мм ? Досега съм работил с т.н. сапунерки,последната е РS A710iS, като току що навлизащ не ми казвайте да гоня баирите или хълмовете,а две смислени и обосновани,не с форумни недомлъвки и апострофи изречения кажете ! Нали УЖ затова са форумите ,А ? Не е само въпроса в парите,а в това доколко ТЕ биха дали възможност за добро самопредставяне и оценка И ОТ ВАС САМИТЕ !?Понятия като добро,много добро и бива са за много разбиращите,е пречупени в друга светлина ,това ми звучи като "ду...го "
Разгледай снимки правени с тези обективи и реши сам:
http://www.pbase.com/cameras/nikon/af_s_dx_zoom18_135_35_56g_if_ed
http://www.pbase.com/cameras/nikon/18-55_35-56g_ed_afs_dx
http://www.pbase.com/cameras/nikon/18-70_35-45g_edif_afs_dx
Аз лично бих си взел Nikkor AF-S DX 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR и твърди:
Nikkor 105mm f/2.8G ED-IF AF-S VR Micro
Nikkor 300mm f/2.8G ED-IF AF-S VR
Nikkor 10.5mm f/2.8G ED AF DX Fisheye
Nikkor 85mm f/1.4D IF AF
От тези, които ти си посочил:
Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6G IF-ED AF-S DX Zoom
и твърд
Nikkor 50mm f/1.8D AF
Лелеее, не погледнах дали D60 работи с тази стъклария
http://www.pbase.com/cameras/nikon/af_s_dx_zoom18_135_35_56g_if_ed
http://www.pbase.com/cameras/nikon/18-55_35-56g_ed_afs_dx
http://www.pbase.com/cameras/nikon/18-70_35-45g_edif_afs_dx
Аз лично бих си взел Nikkor AF-S DX 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR и твърди:
Nikkor 105mm f/2.8G ED-IF AF-S VR Micro
Nikkor 300mm f/2.8G ED-IF AF-S VR
Nikkor 10.5mm f/2.8G ED AF DX Fisheye
Nikkor 85mm f/1.4D IF AF
От тези, които ти си посочил:
Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6G IF-ED AF-S DX Zoom
и твърд
Nikkor 50mm f/1.8D AF
Лелеее, не погледнах дали D60 работи с тази стъклария
Редактирано от автора , 01.06.2008 08:31:33
С Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6G IF-ED AF-S DX Zoom работи .
D60 няма мотор в тялото и не може да работи с Nikkor 50mm f/1.8D AF това е основният му проблем!
darik1234, искаш да кажеш, че не работи автофокусът, а не целият обектив .
е да иначе добре си снима с него,не се изразих правилно става въпрос,че ако не ти се фокусира ръчно обектива няма да е удобен въпреки,че за мен лично Nikkor 50mm f/1.8D AF е задължителен и полезен в много ситуаций
твърдо не си купувай Д60 без мотор ,не след дълго ще съжалявяш ,по добрия вариант е да се разровиш по форумите и да си вземаш нещо втора ръка
Купи си каквото искаш . Ако липсата на мотор беше голям проблем, нямаше да правят такива фотоапарати, нали, jino ?
Плам - ти нищо не искаш като обективи да ти кажа )))
Не разбрах наистина ,защо такъв известен производител ще прави нещо ,за което няма обективи или ? Нали има обективи с мотор или аз нищо не съм схванал досега ? Ако си търсех на сторо вече щях да съм го купил,искам нов и ако може още да не е произведен ! Бях харесал Олимпус 510,но не ми ляга в ръката ,този Никон като цена-качество-възможности ,като за начало смятам ще ме устрои ! А после каквото сабя покаже ! Винаги имаш възмаожност да смениш с нещо по-...!
бе взимай я 60цата - мотора трябва за някои от по-старите твърди обективи..има си нови и достатъчно добри които ще работят прекрасно с д60..
от тия двата обектива дето си изброил 18-135 е по-добрият. Т.е като качество 18-70 е маааалко по-добър, но 18-135 е "по-далекобоен". Може би за истинска универсалност 18-200 ВР
от тия двата обектива дето си изброил 18-135 е по-добрият. Т.е като качество 18-70 е маааалко по-добър, но 18-135 е "по-далекобоен". Може би за истинска универсалност 18-200 ВР
Редактирано от автора , 03.06.2008 16:56:51
18-125mm F3.8-5.6 DC OS HSM Sigma Пише,че става за Никона,а дали някой е работил с него ? и какви впечатления имате ??
Вече си го взех,с китака разбира се ,догодина ще си взема 135 или 200мм ! за сега лива,доволен и очорарован....Когато отиваш по нагоре виждаш кусурите на долният етаж,не че преди това не си,но ...Вчере снимайки моста едни девойки ме помолиха да ги снимам с...GSM...Неволно възкликнах:с това ли ? Ех и ако в държавата Ни и Държавниците Ни така мислеха ...! Дам... още му свиквам на особенностите му !
Честито, и на фокус!
Предполагам знаеш, че с това тъяло нямаш автофокус с не AF-S обективи?! Та в този смисъл Сгмата 18-125 би трябвало да фокусира автоматично ,щото е с HSMotor. Това е само предположение.
Иначе честито И на фокус....с не Af-s стъкла
Иначе честито И на фокус....с не Af-s стъкла
Не разбрах защо ме хвърляте на НеАf-s стъкла ? Като гледам има достатъчно голям иззбор на АФ-с обективи...
jingo, не го приемай кат заяждане. Разбира ,че има достатъчно на брой стъкла с мотор, никонски! Но има и доста на брой, много качествени обективи , с които просто нямаш автофокус! Не е болка за умиране, но все пак. Личното ми мнение за серията апарати, никони, без мотор е, че са една голяма недомислица. Но това си е мое мнение - тия от никон, канон и другите си знаят работата, и главната им цел е повишаване количеството на продажбите. Нищо лично. Азь снимам с канон, но ако те бяха пуснали тела без мотор мнението ми щеше да е същото. Със здраве, и много хубави фотки да отснемеш с никона!
jingo, споко, и с този никкорски обектив - няма да имаш АФ, ама - глей как му се радват канонци ;)
http://blogs.reuters.com/blog/2007/07/18/unleashing-the-beast/
абе, да е здраве, да снимаш и да се кефиш ... иначе - обективи с мотори - има достатъчно много, не само никонски ...
аз - да ти споделя - взех д50 преди 2 години, вчера купих 18-55 ВР (демек - китака - стабилизиран) - разликата със стария - е голяма (взех го, щото като качество ме удовлетворява, но - снимам при кофти светлинни условия - реших, че ВР-а е в плюс - така се и оказа) ...
изкарай всичко, което можеш от системата, която си взел - после - сам ще знаеш какво ти трябва
http://blogs.reuters.com/blog/2007/07/18/unleashing-the-beast/
абе, да е здраве, да снимаш и да се кефиш ... иначе - обективи с мотори - има достатъчно много, не само никонски ...
аз - да ти споделя - взех д50 преди 2 години, вчера купих 18-55 ВР (демек - китака - стабилизиран) - разликата със стария - е голяма (взех го, щото като качество ме удовлетворява, но - снимам при кофти светлинни условия - реших, че ВР-а е в плюс - така се и оказа) ...
изкарай всичко, което можеш от системата, която си взел - после - сам ще знаеш какво ти трябва
Имам Д60 и Д300, също имам впечатления и от Д80. Мисля че Д80 е по-добрия вариант, а обективи като за начало :
AF Nikkor 50mm f/1.4 D - само с ръчен фокус, но е добър.
Nikkor AF-S DX NIKKOR 16-85mm f/3.5-5.6 G ED VR
Nikkor AF-S VR 105mm f/2.8G IF-ED
и от мен успех в снимането....
AF Nikkor 50mm f/1.4 D - само с ръчен фокус, но е добър.
Nikkor AF-S VR 105mm f/2.8G IF-ED
и от мен успех в снимането....
А ако нямаш пари за всички започни с
успех..
успех..
Та .....Д80 е по добрият апарат,да речем ,че е само заради по-големият и светъл визьор......е не само ,но това е първа визия,после Д60то снима добре ,но китака определено е ....абе за разучаване кое къде и какво...аз съм с малка ръка/23/см педя и 80 ми идва множко,Канона също ,сега ще взема свелосилен обектив,та да се наслаждавам ......другото е ала бала ! Бях забравил един интересен факт,много интересно ,защо ентри левъл камера фокусира на мижава светлина да речем 2-3 свещи... ,а некой си Канон нещо не хваща ? Ама не е там работата.Без да искам си прочетох първият пост и се чудех ..аз ли съм го писал.....сигурно съм бил на 5 водки ! Ако не бяхте Вие сигурно щях да си взема Сони
jingo обектив с повече от трикратен зуум не е за предпочитане ,камо ли пък с 8-10-12 кратен ..просто няма еднакво добри обективи по цялата дължина , от тия дето се коментират по горе 18-70 е най доброто /за парите си / ...това 18-135 и 18-200 беги беги далеч ...
Nikkor AF-S VR 105mm f/2.8G IF-ED е супер як обектив ама е хилка и отгоре
16-85 не е лош вариант за начало ала е два пъти по скъп от 18-70
...това е моето мнение
Nikkor AF-S VR 105mm f/2.8G IF-ED е супер як обектив ама е хилка и отгоре
16-85 не е лош вариант за начало ала е два пъти по скъп от 18-70
...това е моето мнение
Натам отивам....16-85 или 17-70 Сигма ....
За да коментирате, моля, влезте в профила си!