За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Ситуацията е следната:
Цветовете на снимките, които ми показва ФШ при обработка, са съвсем различни от тези, с които излиза крайният продукт. Мога да се ориентирам за изгледа на снимката, единствено при привю в "save for web". Да, обаче, така е адски трудно да се работи и дори и една съвсем лека цветова корекция, ми отнема страшно много време и нерви.
Някой да има идея на какво се дължи това и къде по опциите на програмата да човъркам, за да отстраня проблема?
Цветовете на снимките, които ми показва ФШ при обработка, са съвсем различни от тези, с които излиза крайният продукт. Мога да се ориентирам за изгледа на снимката, единствено при привю в "save for web". Да, обаче, така е адски трудно да се работи и дори и една съвсем лека цветова корекция, ми отнема страшно много време и нерви.
Някой да има идея на какво се дължи това и къде по опциите на програмата да човъркам, за да отстраня проблема?
В какъв режим обработваш снимката? Да не би да е CMYK или Lab Color или друго? Когато гледаш превюто в Save For Web... диалога, там изображението вече е конвертирано в RGB. Горе в Title Bar-a, където пише името на файла, с който работиш в скоби () пише цветния режим - би трябвало да е (RGB/8#) -> което означава RGB, 8Bits/Channels.
Най-добре го конвертирай с Image -> Mode -> RGB Color.
Най-добре го конвертирай с Image -> Mode -> RGB Color.
Ами в RGB, 8Bits/Channels е. А в Color Settings какви трябва да са настройките?
Моите в момента са:
Settings: Norht America General Purpose 2
RGB: sRGB IEC61966-2.1
Не са пипани, откакто е инсталирана програмата.
Да не би пък да е от това, че не ми е калибриран монитора, ама само с ФШ и Корел Пейнт го прави това, с ACDSee нямам проблем.
Моите в момента са:
Settings: Norht America General Purpose 2
RGB: sRGB IEC61966-2.1
Не са пипани, откакто е инсталирана програмата.
Да не би пък да е от това, че не ми е калибриран монитора, ама само с ФШ и Корел Пейнт го прави това, с ACDSee нямам проблем.
"Цветовете на снимките, които ми показва ФШ при обработка, са съвсем различни от тези, с които излиза крайният продукт."
Я сега кажи за какъв продукт става дума, щото тези настройки в цветовете зависят за какво се ползва Фотошопа. Щото при мен са едни при теб други, а при колегата Иву може да са трети. Не че пречи да ти кажа с кави съм в момента:
Settings: Custom
RGB: Adobe RGB(1998)
CMYK: Euriscale coated v2
Gray: Dot Gain 20%
Spot: Dot Gain 20%
Я сега кажи за какъв продукт става дума, щото тези настройки в цветовете зависят за какво се ползва Фотошопа. Щото при мен са едни при теб други, а при колегата Иву може да са трети. Не че пречи да ти кажа с кави съм в момента:
Settings: Custom
RGB: Adobe RGB(1998)
CMYK: Euriscale coated v2
Gray: Dot Gain 20%
Spot: Dot Gain 20%

Става дума за уеб публикуване на снимките, за друго не ползвам ФШ.
Сега ще изпробвам всичките настройки, пък белким стане нещо.
Сега ще изпробвам всичките настройки, пък белким стане нещо.

Опа, всичко е ок вече!
Промених цветовите настройки на Monitor Color и сега няма проблем, показва си правилно.
Много ви благодаря!

Промених цветовите настройки на Monitor Color и сега няма проблем, показва си правилно.
Много ви благодаря!

твоят RGB профил е точно за web. Това обаче не е моята област. Не знам останалите параметри какви трябва да са
. Мислех че ти трябват настройки за печат. Затова и в първия ми пост казах да уточниш за какво става дума. Желая успех!

Аааа супер!

За да коментирате, моля, влезте в профила си!