Популярни снимки за

Всички снимки
Ситуацията е следната:
Цветовете на снимките, които ми показва ФШ при обработка, са съвсем различни от тези, с които излиза крайният продукт. Мога да се ориентирам за изгледа на снимката, единствено при привю в "save for web". Да, обаче, така е адски трудно да се работи и дори и една съвсем лека цветова корекция, ми отнема страшно много време и нерви.
Някой да има идея на какво се дължи това и къде по опциите на програмата да човъркам, за да отстраня проблема?
В какъв режим обработваш снимката? Да не би да е CMYK или Lab Color или друго? Когато гледаш превюто в Save For Web... диалога, там изображението вече е конвертирано в RGB. Горе в Title Bar-a, където пише името на файла, с който работиш в скоби () пише цветния режим - би трябвало да е (RGB/8#) -> което означава RGB, 8Bits/Channels.
Най-добре го конвертирай с Image -> Mode -> RGB Color.
Ами в RGB, 8Bits/Channels е. А в Color Settings какви трябва да са настройките?
Моите в момента са:

Settings: Norht America General Purpose 2
RGB: sRGB IEC61966-2.1

Не са пипани, откакто е инсталирана програмата.
Да не би пък да е от това, че не ми е калибриран монитора, ама само с ФШ и Корел Пейнт го прави това, с ACDSee нямам проблем.
"Цветовете на снимките, които ми показва ФШ при обработка, са съвсем различни от тези, с които излиза крайният продукт."
Я сега кажи за какъв продукт става дума, щото тези настройки в цветовете зависят за какво се ползва Фотошопа. Щото при мен са едни при теб други, а при колегата Иву може да са трети. Не че пречи да ти кажа с кави съм в момента:
Settings: Custom
RGB: Adobe RGB(1998)
CMYK: Euriscale coated v2
Gray: Dot Gain 20%
Spot: Dot Gain 20%
Става дума за уеб публикуване на снимките, за друго не ползвам ФШ.
Сега ще изпробвам всичките настройки, пък белким стане нещо.
Опа, всичко е ок вече!
Промених цветовите настройки на Monitor Color и сега няма проблем, показва си правилно.

Много ви благодаря!
твоят RGB профил е точно за web. Това обаче не е моята област. Не знам останалите параметри какви трябва да са . Мислех че ти трябват настройки за печат. Затова и в първия ми пост казах да уточниш за какво става дума. Желая успех!
Аааа супер!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола