За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Например, на тази снимка в дясно: (Invalid img)
Ето линка: http://www.4coolpics.com/photo/ceco/215136.html
Размито, жълто-кафеникаво, тук добре забележимо, другаде по-слабо или незабележимо, но винаги на едно и също място, дори при различни обективи!
(Minolta 500si, лентов SLR). Каква може да е причината?
Извинявам се предварително за сериозния въпрос ... не знам до колко е уместен! Като гледам какво се пише тук напоследък, малко ми е неудобно да поставям сериозни въпроси за обсъждане. Надявам се все пак да получа добронамерени отговори и полезни съвети!
Ето линка: http://www.4coolpics.com/photo/ceco/215136.html
Размито, жълто-кафеникаво, тук добре забележимо, другаде по-слабо или незабележимо, но винаги на едно и също място, дори при различни обективи!
(Minolta 500si, лентов SLR). Каква може да е причината?
Извинявам се предварително за сериозния въпрос ... не знам до колко е уместен! Като гледам какво се пише тук напоследък, малко ми е неудобно да поставям сериозни въпроси за обсъждане. Надявам се все пак да получа добронамерени отговори и полезни съвети!
за съжаление не мога да ти помогна никога не съм снимал на лента,ако беше на дигиталка бих казал че е петно на матрицата.в този ред на мисли да попитам това на няколко ленти ли се появява или само на една
Не е само на една, за съжаление ... но не на всички кадри се забелязва ... като че ли на тези, в които има ярко слънце най личи, а при по-слаба светлина го няма ...

Отнякъде лентата ти се осветява. Имала съм подобен проблем с една стара Практика - капака й не се затварял плътно, бил поизкривен незабележимо с просто око, но достатъчно, за да ми се получи на всеки кадър по една леееко осветена ивица. Но това го разбрах чак след като занесох апаратчето на сервиз. Може и от скачащото перде да е - ако са кривнати ламелите...ама не знам, провери си го!
тялото пропуска май

inaned, chiphead - благодаря ви!
Ще трябва май някакъв тест да му направя, за да разбера откъде точно ...

Ще трябва май някакъв тест да му направя, за да разбера откъде точно ...
Цецоо време е за нов!!

Лесно му е на Джино нов.Как се изоставя такавас машинка.Провери огледалата Цецко.
За да коментирате, моля, влезте в профила си!