Популярни снимки за

Всички снимки

Nikon за начинаещи

Здравейте Nikon фенове!
Начинаещ фен на фотографията съм и искам да си купя DSLR Nikon,но....
Какъв модел да избера ,досегасъм съм имал HP M425 ,то е ясно че все едно от Трабант да се качиш на Мерцедес но предпочитам да прескоча DSLR-Like и да си взема истински фотоапарат.Ще съм много благодарен за съветите! .
rewer: Хубаво е да споменеш с какъв бюджет разполагаш и какво искаш да снимаш, така по-добре ще те ориентират хората занимаващи се по-сериозно с фотография. Защото и обективи ще трябват след това, а и те не са малък "разход" :)
офертата на BOZO е интересна ,но окомплектовката ... обективите към фотоапарата са все едно да караш мерцедес по джанти ,един Никор 50мм/1.8 комплект с Никон Д60 е по добър вариант ако бюджета на rewer е тънък ;-)
имаше - в купувам/продавам - никон д50 - за 500 кинта (без обектив) ... горещо препоръчвам, в сравнение с всичките "40" и "60" - дет са без мотор - демек - няма да имаш автофокис с 50 мм (и другите AF обективи) ...
chiphead, и без автофокус се живее.
Ами бюджетът ми е около 1600 лева.
Четох че за D40/60 има обективи със собствен мотор AF-S и AF-I бяха.А и апарат на старо не ми звучи добре,просто не съм много в час с тази материя.Виж за GSM мога да помогна ама в друг форум,такава ми е работата.А и искам поне 3-4 години да се радвам на машинката която си взема.
А и ще снимам всичко което ми харесва.Ходя в планината(Рила,Пирин) всяка година за по 8-9 дни и има доста неща за снимане .Ако това е достатъчно?
живее се без автофокус - до момента в който имаш проблеми със зрението или - почнеш да снимаш движещи се обекти ...

с д40/д60 - ще ползваш аф-с обективи - набора е огромен и бюджетно-тъмен - тва не трябва да те притеснява - ако са с ВР - спасяваш положението (без светкавица). светкавицата (външна) е задължително да я имаш - заради фил-флаш-а. понеже ходиш по планини - за пейзажи трябва широко (може и с 600 милиметра, де - зависи - от гледната точка). ама - за да снимаш и нещо по-далечно - трябва и дълъг обектив.

с 18-55 ВР (300 лева)- ще покриеш повечето от нуждите си, ако искаш по-широко - 16-85 ВР, иначе - за всички ситуации - 18-200 ВР. ама - последните два - с тялото, може да излезнат от бюджета ти. 50/1.8 (220 лв) - е обектив, който е добре да имаш, но - с горните тела - само ръчен фокус ...

Благодаря chiphead .Май ще се спра на D60 с кит AF-S 18-55 VR обектив като за начало.После според нуждитеи друг обектив.Четох доста за модела и просто ми допада много ,хвалят ми Canon 450D обаче не ме грабва а и гледах техни снимки и на D60 бяха по-добри (лично мое мнение,може да нямам око на фотограф но което се вижда се вижда и с просто око).
абе ... добри, по-добри ... по-добрият никон е д3, по-добрият канон е маркнамсикойси дехикс ...

най-добре - отиди и пробвай моделите - как ще ти пасне на ръката, какво е усещането ... може и канона да предпочетеш ... не забравяй, че - тва нещо (тялото) ще го сържиш в ръка дълго време - или, поне - всеки път - като започнеш да снимаш. ако - нямаш комфорта при захващането - за чий ти е :)

успех с избора желая, и на фокус!!! (ако взимаш никон с 18-55 ВР - опитай да се пребориш и за 55-200 ВР - ще ти запълни сапунерските дължини) ;)
Така и ще направя ,още днес отивам в Техномаркет да ги тормозя.Имат и двата модела обаче за едни и същи пари с D60 ще имам още един обектив 55-200VR , като за начинаещ мисля че не е зле.А и машинката си я взимам за лични нужди ,няма да ставам ПРО-фотограф(кой знае????).Много благодарности .
И на ФОКУС!!!!
Защо пък Техномаркет?
Имат ги на живо,няма да ги купувам от там.
Те навсякъде ги имат наживо, макети не съм виждал в специализираните магазини
rewer,
Във фотосинтезиса мисля, че ще ти обърнат по-голямо внимание. Личните ми впечатления от Техно/маркет/полис относно демонстрации на техника не са никак добри... При всички случаи - българското законодателство налага гаранция от 24 месеца за подобен род изделия, както и ред други неприятни за търговеца условия, това също е важно при подобна инвестиция
Така е аз също не съм доволен от тези магазини,но в Стара Загора само там мога да ги пипна телцата.Ама ако се наложи хващам пътя до където трябва.
Речено стоерно.Вече съм Никонец,D60 kit 18-55 VR.
Почвам упътването и смело в напред.
Честито :-)! И успех!
и , на фокус!
Благодаря и очаквайте скоро първите резултати.
айде, давай резила вече
Дал съм го!
о! ми , казвай де
пчеличката - исо, бленда, скорост? (добре се държи апарата - на първо четене)
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола