Популярни снимки за

Всички снимки

Пазаруване по интернет?????

Кой от вас има впечатления от пазаруването по интернет и по-точно от USA,знаем какви са цените там?
И има ли надеждни сайтове за Фотоапарати.
Дали се облагат с мита и такси като пристигнат тук.
Има ли проблем с гаранцията?
Ще съм благодарен ако пишат само хора които наистина са пазарили по интернет.
rewer,
Имам челен опит с покупки от e-bay. Въпрос на дебитна/кредитна карта и елементарна регистрация. Последно си взех 8GB CF SanDisk EXTREME IV за $74 с доставката . Облагането с мита и такси е особен въпрос ;) Принципно продавача лепи на пакета декларация за съдържанието и цената му - в случая с картата в декларацията беше попълнено, че съдържа компонент от електроника на стойност $10, съответно при тези условия няма мито и ДДС. Въпроса е, какво ще стане ако на БГ митница (Летище София в случая) решат да проверят съдържанието на пакета дали отговаря на декларираното. В никакъв случай няма да се вържат, че D60 body+ 18-55 + 55-200VR съответстват на декларирана стойност $50, примерно... За гаранцията към продукта трябва внимателно да четеш условията, които предлага продавача, при различните продавачи са различни и условията. За да оптимизираш разходите за доставка е хубаво всичко да е от един продавач;)
Ето ти един прекрасен кит:
http://cgi.ebay.com/Nikon-D60-W-18-55-VR-55-200mm-21-PC-PRO-KIT-5-Lenses_W0QQitemZ160259694551QQihZ006QQcategoryZ43456QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
А конкретно за сайта B&H photo-video,там например доставката е с UPS и струва още 116$,но пък пристига за 3-5 дни , тези в E-bay нещо са ми съмнителни.Чух че ако го декларират като подарък може да мине без такси ама пакета ще е обемист и едва ли ще мине.Най добре е да имаш човек там и да си идва това лято на моренце .
Ако човека идва на моренце пак му се проверява багажа на летището E-bay работят със системата за разплащане PayPal, при измама от страна на продавача възстановяват до $2000 ако не се лъжа... Пазарувам често, доставката се бави от 10 до 15 дни, в зависимост от къде пристига, чакането си заслужава, понеже идва на цени в пъти по-ниски от тук и досега никога не е имало проблем със съдържанието на пакета.
От B&H photo-video не съм пазарувал и не мога да споделя опит...

Редактирано от автора , 14.07.2008 12:58:47

Челен опит от e-bay Взех си сони а200 с кредитна карта без pay-pal Малко по-сложно е, защото трябва да потвърдиш с телефонно обаждане за покупката и говорихме половин час с продавача,но цената до САЩ през БТК е 0.39 лв. и се оскъпи с 10 лева, ама за сметка на това си заслужаваше Направи ми предложение да пише стойност по-ниска от истинската и със спестените от ддс пари се сдобих с международна гаранция 3 години . Специално фотоапаратите са без мито, но всичко останало се обмитява. Искай и да ти пишат във фактурата пътните разходи защото ако ти ги сложат в БГ са с пъти по-скъпи (за сравнение 109$ от e-bay и 196Евро от БГ), а цената влиза в ДДС-то. С митницата нямах проблеми. Отидох в митническа агенция, за 20 лева ми попълниха документите и за 10 минути минах през митница. Във фактурата беше писан само фотоапарата и се притеснявах да не поискат да видят пакета, защото тежи 8 кг и вътре има 2 обектива и карти и мн.други неща, но въобще не си правеха труда да се заниомават с моите дребни нещица при положение, че има измами с милиони Та така. На въпроса с гаранцията, много се надявам да не ми се налага да я използвам. Изглежда сериозна, но знае ли човек. Това от мен. Надявам се да съм ти бил полезен

Редактирано от автора , 15.07.2008 12:23:46

Благодаря за инфото.Все още не съм навит да пазарувам от интернет ,но за всичко си има първи път.Ще пробвам чрез познати в САЩ и ако не стане само тялото ще е от там, другото от БГ ,да се развива алъш-веришът в родината.
И аз имам значителен опит в пазаруването в ebay, но не в областта на фотографията. Основно предпочитам да пазарувам от английския ибей ebay.co.uk като задавам критерий стоките да се изпращат от страни - членки на ЕС. По този начин не мисля за мито и други усложнения. Преди дни си купих от този сайт хартия за трансфер на снимки върху тениски. Десет листа А4 - 12 лв. с доставката от Англия. Мисля, че тази цена е 3 пъти по-евтина от тази хартия в БГ. За качество - още не знам. Иначе в английския ибей има 242 000 стоки, продавани в областта на фотографията.
http://photography.shop.ebay.co.uk/items/Photography__W0QQ_sacatZ625
Пазаруването е лесно, приятно, забавно и сигурно!!!!
В ebay не само се купува, но и се продава! Продават се и фотографии!!!!

Редактирано от автора , 11.09.2008 20:33:10

http://www.edepot-bg.com/без забележки .
И аз като enjoint! Атакувай
да,има начин за пазаруване от САЩ и то доста успешен.Говоря за Viaddress.Когато се регистрираш там ти се прави виртуален адрес във щатите,благодарение на който можеш да пазаруваш сайтове,предлагащи продукти само за US граждани.Един голям + е,4е ако оставите Viaddress да ви плати поръчката и търговецът не приема международни карти-не ви се начислява такса.
Аз вече си взех един фотоапарат от там.Ето го и сайта:

http://www.viaddress.com

Ако има въпроси,моля пишете.
Здравейте! Искам да споделя, че и аз имам слабост към офертите от Щатите и наскоро открих, че ползването на посредник при пазаруване е най-сигурно и най-изгодно! И аз ползвам http://www.viaddress.com/ от известно време и съм много доволен! Сайта е направен много добре и е много достъпен!
Amazon и E-bay ти дават гаранция - връщат ти парите, ако стоката, която получиш не отговаря на описанието. Но все пак препоръчително е да купуваш от продавачи с добър рейтинг и много продажби. Не всички изпращат до България, обаче. Но ако има начин да се избегне проблема, смело купувай от хора или магазини с висок рейтинг и много feedbacks.
Купих от Амазон Никон Д7000, и два обектива на много добра цена - нови; всичките от различни магазини, и от всичките съм много доволна.

Препоръчвам ти, ако имаш познат в Америка, да купиш каквото ти трябва до адреса на познатия, който от своя страна да ти го препрати или донесе. Или пък, щом има препоръки, използвай този сайт за генериране на адрес в САЩ.
az si vzeh moiat fotoaparat ot bh,predi 4 g,ako ima6 4ovek tam i ti go kupi,trebva da go mahne ot targovskata opavka i da zaiavi 4e za li4no polzvane
http://www.buydig.com/

От този магазин наскоро си купих 55-300 VR II обектив за $250, безплатна доставка (за САЩ и Канада). Но не зная дали доставят извън и колко мито ще трябва да платиш в Бг. Иначе цената е най-ефтиното (и сигурно) което успях да намеря.
Не е все едно обаче дали ще ти го изпратят с куриер или някой ще ти го донесе.
От доста време насам следа какво излиза в ProMall.bg - доста добри неща пускат с яки намаление :-)
Тоя последния коментар си е чист спам.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола