За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
(взех го, да се похваля, де) - реших, най-накрая да обявя щастието си ... (не ми завиждайте, менюто е за висшисти) ...
айде честито , добре дошъл в клуб Д300
това мерседес ли беше
svetal, нема парктроник (много ме е яд) ... сигур D3 - има ... (ама - още не съм прочел целата книшка - може па, да има) ...
firefighter, благодаря !!!
firefighter, благодаря !!!
chiphead sys zdrave da snimash i s hubavi snimki da ni radvash
Начи, ако обичаш да се ровиш в литература - пълния гайд за д300 на Том Хоган - толкова детайли, че щи се замаи главата - има го в залива...
Има и усер гайд на чист български
Тамън 448 страници...
Тамън 448 страници...
Редактирано от автора , 25.07.2008 00:15:36
Честито!Давай сега един як обектив и атака ......
@uri64: том хоган го изтеглих отдавна (още не съм почнал да го чета - чукча е писател, знаеш)
@BOZO: дадоха ми го усЕр-а - бонус към хапаратя - прегледах го, не станах по-умен (само - теоритично подготвен, мога да обяснявам, ама другото ...)
@rewer: обектива - ше почака, че има други разходи, ама - с наличните ми - снима и не се цупи
... първи впечатления - след като настроих датата и часа - спря да мига неккво съобщение, днес - му купих карта - 4 гиги (щот - вчера - от зор да купя всичко - забравих, че е с CF) - пуснах го на неф+жипег - 14 бита - некомпресиран-L - изкара НЕФ - 26 меги, жипега - колкот на д50 НЕФ-а (около 5 меги) ... ся - ше тествам - до колко мога да слезна в мегабайтите.
бутоните и врътките - за 10 минути свикнах - коя-къде се намира (мога да ги достигам - без да гледам кво пипам - евалла на Никон - както винаги - ергономични до край), остава да разбера - какви комбинации - и - кога - ще е добре да ползвам ...
ако някой има GPS (или е ползвал) - да сподели, че тва също ми е таргет!
ми, тва е за сега, ако има нещо - ще бутам темата - да питам
P.S. Благодаря - пак - на всички !!!
@BOZO: дадоха ми го усЕр-а - бонус към хапаратя - прегледах го, не станах по-умен (само - теоритично подготвен, мога да обяснявам, ама другото ...)
@rewer: обектива - ше почака, че има други разходи, ама - с наличните ми - снима и не се цупи
... първи впечатления - след като настроих датата и часа - спря да мига неккво съобщение, днес - му купих карта - 4 гиги (щот - вчера - от зор да купя всичко - забравих, че е с CF) - пуснах го на неф+жипег - 14 бита - некомпресиран-L - изкара НЕФ - 26 меги, жипега - колкот на д50 НЕФ-а (около 5 меги) ... ся - ше тествам - до колко мога да слезна в мегабайтите.
бутоните и врътките - за 10 минути свикнах - коя-къде се намира (мога да ги достигам - без да гледам кво пипам - евалла на Никон - както винаги - ергономични до край), остава да разбера - какви комбинации - и - кога - ще е добре да ползвам ...
ако някой има GPS (или е ползвал) - да сподели, че тва също ми е таргет!
ми, тва е за сега, ако има нещо - ще бутам темата - да питам
P.S. Благодаря - пак - на всички !!!
нещо ми се дърви тоя (апарат) ...
споделете за лайв-вю - то - нещо не мога да схвана - изгледах туториала във nikonUSA, сложно ми се видя ... практиката - какво показва - не може да е толкова сложно (кат за американци), или аз не схващам логиката
споделете за лайв-вю - то - нещо не мога да схвана - изгледах туториала във nikonUSA, сложно ми се видя ... практиката - какво показва - не може да е толкова сложно (кат за американци), или аз не схващам логиката
@staneff
нещо смешно ли питах ??? ако искаш да споделиш нещо - казвай ?
нещо смешно ли питах ??? ако искаш да споделиш нещо - казвай ?
Кво не схващаш за лайв вюто...има 2 режима - от ръка или от статив. Избираш режим от менюто, вътриш ринга с идиотското заключване до позиция Lv и снимаш...
Бе, тва ясно, ама ... там оня настисна бая копчелък - при снимане от статив (то верно - обяснява човека, ама - нали не съм добре с инглиша) ... както и да е, ше гледам пак. Благодаря ! :)
а, да ... отпреди 4 часа - забелязах, че АФ-С 60 микро - голям човек!!! ( и за обектива да се похваля, де ) :)
Браво,браво,завъртяло те е голямото колело...айде само хубави емоции.
И аз някакъв дълъг обектив сънувам ама не знам ,70-300 VR или евтинко 55-200.
И аз някакъв дълъг обектив сънувам ама не знам ,70-300 VR или евтинко 55-200.
rewer, теглих кредит - позволих си - с част от парите - да купя малко техника :) не е "голямото колело" - щот - тряа ги връщам (не е като тотото) - ама - се кефя максимално
Един живот живеем,така че взимай от него всичко.От това по-хубаво няма
:Д тази тема...малко като реклама ми идва :Д
@ UnStAbLeee: аз - кат ми дойдат рекламите на ТВ - цъкам на друг канал ... (не знам - що не го правиш и ти, ами се дразниш) .. ся - за да ти е пълна рекламата - да ти кажа - взех и 3 студийни светкавици, чадъри, софтбоксове, сива карта, светломер, радиосинхрон за светкавиците, фон, неккви стативи и други дреболии ... всичко тва - от DYNAPHOS ...
освен тва - д300, 60 микро АФ-с, сб-800 ...
(горните - застраховани вече)
въоръжен съм , и нямам акъл (тва - последното - е ясно, предното е - за всички, коит ще го пожелаят)
та, кат видиш реклама - цъкай дистанционното, и не се занимавай да я коментираш
(без лоши чувства, ChipHead) ...
освен тва - д300, 60 микро АФ-с, сб-800 ...
(горните - застраховани вече)
въоръжен съм , и нямам акъл (тва - последното - е ясно, предното е - за всички, коит ще го пожелаят)
та, кат видиш реклама - цъкай дистанционното, и не се занимавай да я коментираш
(без лоши чувства, ChipHead) ...
Хубави неща ми изброяваш,предполагам че са некви важни(грам ама грам не разбирам.. :))Радвам се за теб-наистина(ше гледами още яки снимки )
Друго предвид имах като писах одеве(нема значка) ...нема място за лоши чуства !
Друго предвид имах като писах одеве(нема значка) ...нема място за лоши чуства !
Редактирано от автора , 29.07.2008 22:09:08
Би ли споделил за застраховката?
И аз го ползвам вече около 6 месеца. Наложи се да посменя режимите защото контраста малко не достига и белия баланс ми е почти винаги на облак: автоматичния е прекалено студент. Иначе камерката си я бива..снима здраво. Аз я вързвам към 70-200/2.8 ВР и 18-200 ВР
Ама то могло и къстъм менюта да си правиш, и разни курви да му качваш, че чак и бял баланс от направен кадър да гепиш...Даже олекотена версия на шопа има качена - кропва, цветни корекцийки елементарни прави, червени очи премахва...
За да коментирате, моля, влезте в профила си!