Популярни снимки за

Всички снимки

Eдна БЕ ти достойна зарад тях

Българийо, за тебе те умряха, / една бе ти достойна зарад тях, / и те за теб достойни, майко, бяха / И твойто име само кат мълвяха, / умираха без страх. — Из „Новото гробище над Сливница“ Иван Вазов

струва ми се, че поета говори в минало СВЪРШЕНО време .... не само за хората, а и за страната.
Незнам дали това някога е ставало плод на литературен анализ ако, че поне аз като учех в школото беше в задължителната програма.

Всъщност ако го интерпретираме към новото време цяло, а не на части то пак ще си звучи актуално.

Българийо, във тебе те живеят / една си ти достойна зарад тях, /

Диалектика.
Всичко тече, всичко се променя .
Страната е производно от настоящата реалност, която се гради от настоящите хора. Не е нещо неизменно. Не ни прави чест да се кичим със стари лаври и чужди ордени, а само с такива дето сами сме си заслужили !
Било е време, когато дедите ни се връщаха от Америка за да умрат тук и това се е смятало за повече от нормално.
Сега е време, когато съвременниците ни се чудят как да хванат отвъд голямата вода и оттам да ни плюят, работейки за чужди нам интереси.
Стари етикети не се лепят на нова стока, както и обратното.
Когато си изпукаш козовете...играеш силно, като си ги свършил - слабо, въпрос на гледна точка във времето. Хубавото обаче на това му е, че тогава щеш-нещеш ще се отървеш и от седмаците и осмаците, и всичко ще почне наново.
Българийо, за тебе те умряха, / една си ти достойна зарад тях, / - вероятно не е звучало като тъждествено равенство за поета ако, че едното е продължило да съществува на тоя свят.
Какво ни е на Родината ??
Големият проблем е в нас самите ,в мен ,в теб ... .
Основно и явно непреодолимо качество българско,да се оплакваме ,да се оплакваме и пак да се оплакваме...
НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ!!
Големият проблем е в нас самите ,в мен ,в теб ... .

точно това казвам и аз
а страната ни е производно от всички нас, няма как да изглежда прекрасно ако съставящите я единици не ....изглеждат така (меко казано). Това никак не може да бърка или засенчва славата и достоинството на предците ни.
Сметката в ресторанта се начислява след края на всяка консумация...тогава се сменя покривката и наново.
Аз не искам да се оплакваме, а да се хвалим....но нека се огледаме добре около нас. Има ли с какво? Или ако има, то тъждествено равно ли е на останалото?
Пресата гърми !!

http://www.dnes.bg/article.php?id=55964

Скандал! Бащата на Мануела харчи парите за лечението й на ротативки

И народа вече тропка по свирката на Стависки!
Не мога да отрека, че PR-а на това същество (както казвах и преди година, когато се направи на загрижена дева-непорочна) е изключително ефективен, както и изключително прост долнопробен. В него няма нищо човешко!

Нима най-голямото удоволствие е гордостта от това , че успяваш да манипулираш с лекота няколко милиона малоумници?
То овцата като е бита та пребита, нормално е да е и останала съвсем безакълна.

Четох, четох, четох и видях, че везните в общественото мнение рязко се наклониха изведнъж в полза на....Стависки !!! (явно човека е решил, че е време пак да сложи националната фланелка та...)

Как е възможно хората да свързват в един сапунен сериал (като във филмите) коренно различни деяния на коренноразлични лица, без причинно-следствена връзка на първото от второто, като оневиняват първото!
Как е възможно да слагат на равна везна това, което все пак някакъвто си съд е установил....и това което АНТИЗАКОННО е "установил" незнаен анонимен (защото не се и намеква кой е, а и никои не пита) съсредоточен изследовател-оператор (явно с досег и до банкови сметки и течащи повремево авоари паралелно в същата пропорция от една сметка през ротативки в друга).
Интересен е този странен научен и упорит интерес най-малкото, и най-малкото би трябвало да събуди въпроси дори в една полупияна глава.

Eдна БЕ ти достойна зарад тях
Една СИ ти достойна за тях.

Те ще ти веят трибагреника пак....с пиянските си кървави ръце, от високите джипове , над всяко правосъдие.
Те ще са и моралният еталон на народа, а сгазените ще бъдат унижени до десето колено
Нещо мненията в тази тема найстина се нижат като колело на ролетка кое-дето му падне, без хронология.
Ма на съсредоточен изследовател може да му стане ясно
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола