Популярни снимки за

Всички снимки
курс можеш да изкараш и тук... по-трудно, по-бавно и по-несигурно, но ако имаш желание ще успееш -виждаш хубава снимка... опитваш се да е разбереш как е направена... да вникнеш в композицията.. ако не разбираш питаш автора - никой няма да тиоткаже.. и най-вече - да търпиш критика на снимките си.. да ти кажат че нещо им куцжа не е обида.. само стимул да ги правиш още по-добри
Писах ти и в чата и в отделния чат,но явно четеш само форума.Можеш ли да ми разясниш какво означава да изкарам курс тук?
значи да питаш, да се интересуваш, да пробваш, да снимаш да пускаш снимките, да търпиш критиката без да се обиждаш ако ти кажат че сниката е лоша, да искаш да разбереш как да е оправиш, да се интересуваш снимктеи които са тихареса ли как са направени, защо така, да се поровиш в гуугъл кое как се прави, ако не го разбереш да питаш пак тук.. ей така... не става за месец, може да не стане и изобщо но поне имаш шанс..

това имах предвид...
pavlina_vd,
Ефекта, който съм желал - вече споменах - е да ти бъда полезен. Директен съм в израза, защото мисля, че колкото по-елементарно представя нещата, толкова по-лесно ще бъда разбран. Аз не долавям никъде насмешка, не се опитвай да търсиш емоции между редовете, чети буквално и ще свършиш по-лесно работа.
ok
"Аз харесвам снимките си,но не и с такъв фотоапарат с какъвто съм в момента" не фотоапарата прави хубавата снимка а самия ти
Четох до някъде темата и останах малко учуден от предложенията дето се дават!

От: pavlina_vd
Изпратете лично съобщение | Добавете към вашите контакти
Дата: 08.09.2008 22:01 Отговори

И все пак някой да коментира...
1. Sony DSLR-A350X
2. Canon EOS 450D

Не знам ревютата ли са неубедителни, или нещо съмняват.
Аз не бих сложил черта на равенство нито на близост между двата апарата.
П.П. а обичам да говоря само за апарати, които имам или съм имал
В момента разцъквам едно такова - http://www.photosynthesis.bg/?promocat=1&id=1104. Доволен съм.
Довечера ще го ползвам при демонстрации на светлинни конструкции. По-точно портрет и натюрморт.
"Аз харесвам снимките си,но не и с такъв фотоапарат с какъвто съм в момента." Та по този повод офтопик: Мосю Бресон обядвал в един ресторант. По едно време към него се приближил главният готвач и му казал "Имате невероятен фотоапарат мосю Бресон. Такива чудесни снимки прави". Фотографът не отвърнал нищо на след като се наобядвал влязъл в кухнята при готвача е му казал "Мосю имате прекрасни тенджери. Такива вкусни ястия готвят". Та... Каквото и да вземеш в ниския ценови клас...май е все тая. Гледай стъклата. Ако не си обвързана със система погледни цените на обективите, прецени какво ще снимаш и какви стъкълца ще ти трябват. За мен вариантът да вземеш няколко обектива и тяло втора употреба също е приемлив. Успех!
Забавен анекдот!
Все пак от един готвач е достатъчно да искаме вкусен обяд, а не остроумен компаньон.
Готвачът трябва да е доволен и щастлив от попрището си и да не го надскача нито в майсторлък нито в мислите си дори, защото иначе няма да е щастлив готвач, т.е. добър готвач.

Както няма универсално добра манджа за всеки, така няма и универсален апарат.
Този ред на мисли, че апарата няма значение напълно може да пасне на форум за WWW фотография където качваме творбите си в 900 пиксела. Уви, нюансите се усещат по-нататък

В моята кухня тенджерите с марка Канон ЕОС (три цифри отзад)загарят по-бързо и давам по-голяма фира в материала.(поне кучетата са доволни) Манджата трябва да се бърка непрестанно а и всички подправки се слагат на око а не на вкус - той може да се провери накрая само. Това не е голям проблем, зависи какво се готви.
Обикновено ценовите изражения на манджите сравнително обективно говорят за вкусовите им качества и повечето пъти хората поръчват като гледат менюто на заведението.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола