За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
В неравната борба срещу стремежа на моите домашни да изхвърлят всяка вещ по стара от 10 години, успях да спася доста класьори с мои и на предците ми негативи. Предполагам не съм единствения, който разполага със сериозно количество прашясали ленти.
Предлагам, да бъде създадена галерия, в която да качваме тези, може би не особено качествени от техническа гледна точка, но носещи атмосфера на отминали времена кадри.
P.S. Всъщност, идеята за галерията е на Arcadia, но аз със удоволствие я пробутвам
Предлагам, да бъде създадена галерия, в която да качваме тези, може би не особено качествени от техническа гледна точка, но носещи атмосфера на отминали времена кадри.
P.S. Всъщност, идеята за галерията е на Arcadia, но аз със удоволствие я пробутвам
Супер! Подкрепям идеята
И какво ще правим с авторството?
Е, аз си го ползвам по наследство :)
Освен това, доколкото си спомням, авторското право действа 50 години, така че не би трябвало да има проблем за по-стари снимки.
Естествено, че е коректно да се споменава името на автора - ако е известно, разбира се.
Освен това, доколкото си спомням, авторското право действа 50 години, така че не би трябвало да има проблем за по-стари снимки.
Естествено, че е коректно да се споменава името на автора - ако е известно, разбира се.
ако проблемът с авторството е наличен в галериите - можем да направим такава тема във форума.. така няма да има проблеми да покажем неавторови снимки"
аз съм за.. търся старите рол филми на бащата...
аз съм за.. търся старите рол филми на бащата...
nsirakov, добро предложение. Ако "проходи" във форума ще помислим за галерия.
Обожавам да гледам стари снимки, наистина стари!
Ако мога да перефразирам (мисля че, Марк Твен беше) "Няма нищо по-ненужно от вчерашен вестник, и нищо по-хубаво от стар вестник". Та и със снимките е така...
Donsky, пожелавам успех!
Ако мога да перефразирам (мисля че, Марк Твен беше) "Няма нищо по-ненужно от вчерашен вестник, и нищо по-хубаво от стар вестник". Та и със снимките е така...
Donsky, пожелавам успех!
ето как е изглеждал Пловдив през 11974 година.. снимката е на
http://photo-cult.com/author.php?aut=ce_christov
Зенит Е, Хелиос 58/2, ORWO NP 20. Сканирано от негатив.
Пловдив - Ноември 1974 год. От тези колони, фризове и късчета мрамор бе сглобен като гигантски пъзел Античния театър.
http://photo-cult.com/author.php?aut=ce_christov
Зенит Е, Хелиос 58/2, ORWO NP 20. Сканирано от негатив.
Пловдив - Ноември 1974 год. От тези колони, фризове и късчета мрамор бе сглобен като гигантски пъзел Античния театър.
Фотоваканция 1912г.
За, с колкото крайника имам!
Ще бъде много интересно!
Арго, много готино сте изкарали на фотоваканцията !
арго ама това е нова състарена снимка.. се едно да покажа това...
снимано с филм черно-бял с изтекъл срок на годност, с апарат модел 1972 година.. ама е снимано вчера :(
снимано с филм черно-бял с изтекъл срок на годност, с апарат модел 1972 година.. ама е снимано вчера :(
Темата явно периодично се повдига.
Подобна галерия имат и други сайтове. Особено ми допада тази в www.fotosight.us
Подкрепям
Те също
(Invalid img)
Подобна галерия имат и други сайтове. Особено ми допада тази в www.fotosight.us
Подкрепям
Те също
(Invalid img)
nsirakov
ей от бъзик не разбирате
ей от бъзик не разбирате
разбираме бре ;)
За да коментирате, моля, влезте в профила си!