За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
...ако е от значение.
Често бъркам, а уж внимавам. Когато качвам снимки винаги ги слагам на бял фон, но не е достатъчно ясно и понякога излизат на друг.
Слагам ги на бял не защото е най-подходящ, а защото се слива със страницата. Другите стоят не като фон, а като рамка на снимката (разбира се като не е подбрана целево по вид, цвят и размер стой винаги нескопосано). Малко площ им е отделено, за да могат да служат като фон, та по-добре без тях, или да се оправят.
Често бъркам, а уж внимавам. Когато качвам снимки винаги ги слагам на бял фон, но не е достатъчно ясно и понякога излизат на друг.
Слагам ги на бял не защото е най-подходящ, а защото се слива със страницата. Другите стоят не като фон, а като рамка на снимката (разбира се като не е подбрана целево по вид, цвят и размер стой винаги нескопосано). Малко площ им е отделено, за да могат да служат като фон, та по-добре без тях, или да се оправят.
Ако искаш наистина да ти се сливат с фона на страницата, слагай не бяло, а най-светлото сиво (непосредствено след бялото в градацията) - това е цветът на стрницата, поне на повечето браузъри е така. Преди го нямаше този цвят и можеше да се избира между бяло или малко по-тъмното сиво (10%), но точно цветът на фона го нямаше, което беше неудобно. Подкрепям сега той да стане фонът по подразбиране, без да се посяга на другите възможности - има най-различни снимки, които си изискват различен фон, макар и върху ограничена част от екрана ... а нали има и опция 'Виж на цял екран'!
В темата - и аз да питам ...
може ли - админ/вебмастер - да даде стойностите на всички фонове - които излизат в "качване на снимки" - във Лаб, РГБ, ВЕБ - за да може да се съобразяваме ? (веб-номера на цвета на страницата - аз го виждам, за другите - не знам)
може ли - админ/вебмастер - да даде стойностите на всички фонове - които излизат в "качване на снимки" - във Лаб, РГБ, ВЕБ - за да може да се съобразяваме ? (веб-номера на цвета на страницата - аз го виждам, за другите - не знам)
Вие тези приказки сериозно ли ги приказвате?
chiphead, правиш скрийншот, отваряш го със сопата и като боцнеш с пипетата
Да не ви мъча:
#FFFFFF
#F5F5F5 - фон
#E5E5E5
#CCCCCC
#B3B3B3
#4d4d4d
#1A1A1A
Да не ви мъча:
#FFFFFF
#F5F5F5 - фон
#E5E5E5
#CCCCCC
#B3B3B3
#4d4d4d
#1A1A1A
Редактирано от администратор , 20.10.2008 07:30:42
admin, то - с пипетката всеки може, друго си е да питаш
За да коментирате, моля, влезте в профила си!